Autor Subiect: Templul fratilor Lumiere  (Citit de 3276 ori)

INDIANUL

• Vizitator
Templul fratilor Lumiere
« : August 08, 2006, 01:44:48 »
topic despre filme.

Va recomand 2 filme absolut superbe, franceze,desi nu prea gust filmele franceze, ambele despre primul razboi mondial(WW I), subiect nu prea des abordat in filme:

-Joyeux Noel(in engleza Merry Christmas), filmul care a reprezentat Franta in 2006 la Cel mai bun film strain la Oscaruri. Despre fraternizarea soldatilor germani, francezi si scotieni in seara de Craciun din 1914 un eveniment adevarat si emotionant pe care istoria "adevarata" l-a uitat. Un film coproductie Franta-Anglia-Germania-Romania:
http://www.imdb.com/title/tt0424205/

-Un long dimanche de fiançailles(in engleza "A very long engagement"). Tot WW I dar despre logodnica ramasa acasa a unui tanar soldat francez plecat pe front si zbaterea ei de a afla daca acesta mai traieste saunu dupa terminarea razboiului. Cu adevarat superb. Trebuie sa faceti un mic efort la inceput sa sariti peste noianul de informatii multe si cam nelalocul lor pentru ca apoi devine superb.
http://www.imdb.com/title/tt0344510/

INDIANUL

• Vizitator
Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #1 : August 16, 2006, 08:01:36 »
Pentru Furny care zicea ca a vazut Snatch, film englezesc cu poc-poc:
sa vezi Layer Cake:
http://www.imdb.com/title/tt0375912/
si Bussiness:
http://www.imdb.com/title/tt0429715/
Ambele englezesti, cu poc-poc si destul de palpitante.

Furnika

• Vizitator
Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #2 : August 16, 2006, 08:10:58 »
Merci;)
Nu e cu poc-poc (desi se impusca cam des si moare majoritatea personajelor) e o comedie excelenta.
(It)Is bloody brilliant, mate.  :innocent:

Offline noa

• Admin
  • Meşter
  • Mesaje postate: 363
Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #3 : August 16, 2006, 08:55:43 »
super simpatic e cainele care piuie... :lol:
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #4 : August 16, 2006, 09:38:36 »
v-as recomanda "cu caldura" filmele din seria "The Crow", in special primul film, cel cu Brandon Lee. nu stiu sa spun exact ce m-a facut sa-mi doresc sa vizionez acest film de vreo 3 ori...si acum l-as mai vedea, daca as avea de unde sa fac rost de el.
alt film care mie mi s-a parut genial (din punctul meu de vedere, biata femeie ce sunt...) ar fi "Meet Joe Black". sunt niste scene si niste idei care mi-au dat mult de gandit.

INDIANUL

• Vizitator
Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #5 : August 16, 2006, 09:46:08 »
Uuuuu ai lav iuuuu, Brad Pitt. Giv mi a chiss(citat din Noa) :lol:

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
  • Mesaje postate: 1.095
Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #6 : August 17, 2006, 03:20:43 »
Mie Meet Joe Black mi s-a parut un film slabut cu pretentii de mare film. O seama de idei de-a gata, filozofii la moda, actori destul de buni.

"The Crow" nu inseamna de fapt "Cioara", si nu "Corbul" cum l-am tradus noi? Avea ceva romantic filmul ala, pe lânga moartea lui Brandon.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #7 : August 17, 2006, 05:27:47 »
atmosfera din "The Crow" are ceva deosebit, "underground"...e o scena in filmul asta care m-a impresionat. e vb de scena in care Eric o face pe mama fetitei (Sarah era fetita) sa-nteleaga cam ce este aceea o "mama".
sigur, trebuie sa recunosc faptul ca Brandon nu arata deloc rau...offfff!!!

Furnika

• Vizitator
Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #8 : August 20, 2006, 05:08:24 »
Stella se intoarce (de fapt de aici a inceput):
http://youtube.com/watch?v=9MROIxDmqEI
Stelaaaaaaaaaaaaaaaa
 :lol:  :lol:  :lol:

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
Re: Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #9 : Octombrie 24, 2006, 11:25:34 »
Are cineva idee cum se numesc filmele alea cu peisaje din natura pe fond muzical. Am vazut unul cu padurea tropicala si muzica pe fond. Atat fara nici un comentariu.Adica vreau sa caut pe net si nu imi vin in minte nici o asiciatie macar de cuvinte care sa le defineasca(pt search).
ramas bun...

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #10 : Octombrie 28, 2006, 01:19:37 »
o fi reclama...nu o fi...
asta e top 10 al meu :)

http://cinematografie.ablog.ro/2006-10-08/top-10-filme.html
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #11 : Octombrie 28, 2006, 01:52:30 »
Interesant topul. Cam hollywoodian, nu crezi? Unele filme de acolo sunt foarte bune, altele foarte proaste, toate foarte moralizatoare si pline de speranta...
[Nota: Nu te teme sa-ti faci "reclama", e voie. In ceea ce ma priveste, esti un mansardian (multumesc, dustweaver) deja si poti sa  faci ce doresti aici (vezi linkul "admin" din susul paginii.]

Am vazut ultimul film a lui Almodovar, "Volver". Foarte dragut. Regasesti tot Almodovarul care ne place tuturor, intr-o alta poveste originala :) Nu spun mai mult, ca ar fi spoiler. Doar ca Penelope Cruz canta in filmul asta, doar atât sa fi fost si tot merita.

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #12 : Noiembrie 04, 2006, 03:32:57 »
Ce ne invata filmele americane:

Mai multi cineasti au decis sa faca o lista cu "lectiile" date  de
filmele americane, cele imprimate definitiv in mintea  spectatorilor.
Despre ce este vorba? Sa vedem:

1. Apartamentele mari, etajate, din New York, au o chirie  convenabila pentru oricine, fie el somer sau director.

2. Cel putin unul din doi gemeni identici este diabolic.

3. Daca trebuie sa dezamorsezi o bomba nu ai de ce sa-ti faci  griji, intotdeauna vei alege corect firul care trebuie taiat.

4. Mai toate computerele laptop sunt suficient de puternice pentru a patrunde in sistemul de comunicatii al oricarei civilizatii extraterestre
invadatoare.

5. Nu conteaza daca intr-o lupta martiala numarul adversarilor este foarte mare: inamicii tai vor astepta rabdatori sa te atace unul cate  unul, dansand in jurul tau intr-o maniera amenintatoare, pana cand ii faci knock-out pe cei dinainte.

6. Cand stingi lumina pentru a te duce la culcare, tot ce se afla in dormitorul tau se vede perfect, numai ca intr-o usoara
penumbra.

7. Daca esti blonda si draguta, este foarte probabil sa ajungi expert mondial in fisiune nucleara la varsta de 22 de ani.

8. Politistii cinstiti si muncitori sunt in mod traditional impuscati cu trei zile inainte de pensionare.

9. Decat sa risipeasca gloantele, megalomaniacii prefera sa-si ucida adversarii pe care-i prind folosind masinarii complicate, care cuprind rachete,  sisteme electronice, gaze mortale, lasere sau rechini mancatori de oameni, ce le ofera prizonierilor cam 20 de minute pentru a evada.

10. Toate paturile au cearsafuri speciale, probabil in forma de L, care  ajung pana la subratul femeii care doarme, dar depasesc numai cu putin coapsele barbatului de langa ea.

11. Toate pungile cu cumparaturi contin cel putin o  paine-bagheta.

12. Este foarte usor pentru oricine sa piloteze un avion, pana la aterizare, urmand instructiunile cuiva din turnul de control.

13. O data pus pe buze, rujul nu mai dispare de acolo, orice ai  face, inclusiv scufundari submarine.

14. Cel mai probabil vei supravietui unei batalii, dar numai daca nu faci greseala sa arati inainte cuiva fotografia iubitei care te asteapta acasa.

15. Daca vrei se te dai drept ofiter german sau rus, nu-i nevoie sa stii limbi straine, este suficient un accent potrivit.

16. Turnul Eiffel se vede pe orice fereastra din Paris.

17. Un barbat nu va arata nici un semn de durere in cursul celor mai feroce lupte, dar se va crispa cu totul cand o femeie incearca sa-i curete zgarieturile.

18. Daca undeva se vede un panou de sticla, mai devreme sau mai tarziu cineva va trece prin el.

19. Daca locuiesc intr-o casa bantuita, femeile vor iesi - dar numai in cele mai transparente desuuri - sa vada ce este cu sunetele ciudate pe care  le aud.

20. Un computer pe care trebuie sa deschizi un fisier text nu va  avea cursor, dar va spune in-totdeauna: "Introdu parola".

21. Cand conduci pe un drum perfect drept este intotdeauna necesar sa rotesti voiniceste de volan in stanga si in dreapta la fiecare cateva  momente.

22. Toate bombele au un ceas electronic cu cifre mari si rosii, pentru a sti exact cat mai este pana la explozie.

23. Un detectiv poate rezolva un caz numai dupa ce a fost  suspendat.

24. Daca te hotarasti sa dansezi pe strada, toti cei pe care ii vei intalni vor cunoaste perfect pasii.

25. Departamentele de politie dau ofiterilor teste de personalitate pentru a fi sigure ca ii vor face parteneri pe cei care se potrivesc mai  putin.

26. Cand sunt singuri, toti ofiterii straini prefera sa vorbeasca unul cu altul in engleza.
ramas bun...

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #13 : Noiembrie 06, 2006, 06:05:54 »
Cum vi se par filmele lui Almodovar?
Mie-mi plac la nebunie (cadre studiate, muzica superba + emotiile astea "latine"...). "Carne tremula", my favourite

Mira, ti-am mutat postul aici, pentru ca exista deja un topic cinefilic.  Sper ca nu te superi.

Eu am vazut doar "Hable con ella" si "Volver" (pe care deştepţii de la o emsiune de pe ProTv il numeau "volvăr", deh, nu mai exista alta limba decât engleza). Foarte drăguţe.

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
« Răspuns #14 : Noiembrie 06, 2006, 09:51:47 »
Nu m-am suparat. Doar ca eram putin nedumerita, intrebandu-ma ce s-a intamplat cu insemnarea mea... ba chiar am ajuns sa ma intreb daca nu cumva mi s-a parut ca am postat ceva despre Almodovar...
Mi-a placut mult muzica din "Mala educacion" (e un baietel care canta piesa "Torna a Surriente" sau cum ii zice, poate o stiti, o interpreteaza si cantareti italieni sau chiar Pavarotti, daca nu ma insel... Dar cred ca incep sa vorbesc prostii. Stop me!).
In "Carne tremula" e cea mai frumoasa scena de dragoste, filmarea e exceptionala, se vede doar o parte din cele doua trupuri, cu incetinitorul (n-am retinut muzica), parca ar fi un dans... Un film de nota 10 **************************

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #15 : Noiembrie 06, 2006, 09:53:26 »
Si ar mai fi Amenabar, cu "Mar adentro" (ce poezie frumoasa...)
Desi subiectul e un pic comercial, se simte spiritul latin, simplitatea, dragostea...

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #16 : Noiembrie 07, 2006, 06:11:15 »
Mar adentro e mai slab decât ce am văzut eu din filmele lui Almodovar. Şi mai moralizator, ceea ce e nesuferit.

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #17 : Noiembrie 07, 2006, 07:29:11 »
Ai dreptate, insa poemul din final e "arta" (si mai uiti de intentiile moralizatoare). Insa da, Almodovar e cu multi pasi inainte. Sunt curioasa de "Volver" si mi-e dor sa revad "Padurea de mesteceni" (a lui A. Vaida).
Ceea ce mi se pare genial la filmele lui Almodovar e modul in care reuseste sa imprime viziunea sa foarte speciala asupra actiunii: atentia exagerata pentru detalii, filmarile cu incetinitorul (tocmai pentru a suprinde detaliile) si mai ales acentuarea frumusetii. Toti sunt frumosi, pentru ca ochii "camerei de filmat" stiu sa vada frumusetea. Pe langa imaginile splendide, mai e si muzica, atat de bine aleasa... Pana la urma, detaliile dau sens intregului. Ma innebuneste modul in care amesteca esentele cu aparentele, viata cu arta (si "spoiala"). Iar scena aia de dragoste din "Carne tremula" a ramas, pentru mine, cea mai buna reprezentarea sau "prindere" in cadru a unui "sentiment". Nu mai tin minte daca imaginile erau insotite si de muzica, dar e foarte posibil...

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #18 : Noiembrie 07, 2006, 07:31:53 »
"accentuarea", scuze. Inca nu stiu sa folosesc editarea... si sa-mi corectez greselile...

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #19 : Noiembrie 08, 2006, 04:06:04 »
Apesi pe "Modify".

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #20 : Decembrie 01, 2006, 12:35:57 »
Ati vazut filmul lui M. Haneke, "Al saptelea continent"? M-a tulburat teribil... e groaznic...
merita, mai ales pentru medici psihiatri...

si pentru pacientii lor  :o

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #21 : Decembrie 08, 2006, 02:25:38 »
am si eu o intrebare: moare sau nu moare Nemo (din "Finding Nemo")? Pana saptamana trecuta mi se parea un film foarte, foarte trist. Aproape ca-mi dadeau lacrimile, la sfarsit. Dar l-am vazut deja de vreo 20 de ori si ... poate ca Nemo isi revine, dupa ce salveaza pestii prinsi in plasa. Spuneti si voi... sunt curioasa cum interpretati finalul...
Si...da, am vazut, in sfarsit, "Volver". Mi s-a parut mai comercial decat alte filme ale lui Almodovar. Nu m-a tinut cu sufletul la gura. Ramane, in top, "Carne tremula".

Offline tapirul

• Administrator
  • Meşter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
« Răspuns #22 : Decembrie 08, 2006, 10:26:02 »
pi nu stiu, finalul e extrem de clar, nu moare, isi revine, se intorc amântrei fericiti in laguna si Nemo se duce iar la scoala si primeste un hug de la tat'sau..
Cumva DVD-ul tau se termina brusc?

Offline lester bangs

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 28
« Răspuns #23 : Decembrie 09, 2006, 08:08:34 »
Filme pentru eternitate: Rambo 1-3, Rocky 1-5

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #24 : Decembrie 09, 2006, 09:19:35 »
Dupa ce reusesc sa rupa plasa, toti pestii aia cad pe Nemo si il ranesc (mortal). Mi se pare ca tot ce urmeaza dupa e doar "poveste": tatal lui Nemo si pestisorul isi inchipuie cum ar fi putut sa fie, isi imagineaza varianta "frumoasa", in care o zi de scoala decurge fara probleme si Nemo se desparte de tata cu vorbe frumoase ("I love you", vs. "I hate you" - de la inceputul filmului). De fapt, finalul cred ca este o poveste frumoasa care sa usureze moartea lui Nemo (totul se petrece in imaginatia celor doi).
Dar se poate sa ma fi inselat...
Alte pareri?

Offline noa

• Admin
  • Meşter
« Răspuns #25 : Decembrie 09, 2006, 10:30:22 »
Bine că mi-a amintit Tapirul care e finalul, că sunt babă, maică! ;D  Mira, tată, ai o imaginaţie bogată! :P  Nu moare, săracul, ci se duce la şcoală şi toate bune şi frumoase. Din fericire, singura poveste care se termină cam altfel decât am vrea e "Capra cu trei iezi"(ori...n-o fi singura? nu ştiu, că sunt babă.).

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #26 : Decembrie 10, 2006, 09:58:29 »
Da, Mira, esti cam pesimista...

Dar Capra cu 3 iezi e o poveste cutremuratoare.

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #27 : Decembrie 11, 2006, 11:13:50 »
Fratilor, recunosc, m-ati inveselit... daca voi ziceti ca nu moare nemo, asta e... renunt la pesimism si zambesc. E bine asa  :) ? Sau asa  ;D ? Sau poate  :D
Am chef sa vad un film misto... cred ca o sa ma uit la ice age.  8)

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #28 : Decembrie 19, 2006, 01:28:22 »
Spre rusinea mea nu am vazut decat "totul despre mama mea" de Almodovar...(spaniolul din mine stie sa zica titlul doar pe romaneste...)

Am sa mai caut.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #29 : Ianuarie 09, 2007, 04:27:27 »
Happy Feet!
http://www.imdb.com/title/tt0366548/
Animatie care intrece tot ce a aparut pana acum:umor de nota 10, o grafica impresionanta, actori de prim rang si un mesaj foarte bine orientat.
Vocea unuia din pinguini(Trev), apartine celui caruia ii este dedicat filmul : Steve Irwin.
Mult mai bun decat ambele Ice Age. Fabulos! Sa-l vedeti!
ramas bun...

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #30 : Ianuarie 09, 2007, 07:13:11 »
Da, e adevărat, şi mie mi-a plăcut, deşi e foarte moralizator. Dar, na, e un film pentru copii, e bine să fie moralizator, şi într-adevăr, morala nu e chiar din aia de oligofreni.

De râs, am râs mult mai mult la Flushed away. Iar ca realizare, e mai impresionant, când afli că a fost plastilină, filmată cadru cu cadru (arată ca alea generate pe calculator.)

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #31 : Ianuarie 09, 2007, 07:18:30 »
Azi l-am luat si pe ala si cred ca-l vad in seara asta. M-am uitat la cateva secvente sa vad cum arata si m-am prins ca e plastilina(dupa ochii lor :D)
ramas bun...

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #32 : Ianuarie 09, 2007, 07:21:06 »
Happy Feet!
http://www.imdb.com/title/tt0366548/
Animatie care intrece tot ce a aparut pana acum:umor de nota 10, o grafica impresionanta, actori de prim rang si un mesaj foarte bine orientat.
Vocea unuia din pinguini(Trev), apartine celui caruia ii este dedicat filmul : Steve Irwin.
Mult mai bun decat ambele Ice Age. Fabulos! Sa-l vedeti!

l am vazut.frumos,intradevar.am ramas vreo 2 zile apoi intr o stare d "topaiala" si la propriu si la figurat :)

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #33 : Ianuarie 09, 2007, 07:23:14 »
Apropo, iti place citatul meu din semnatura? :)) Am zis ca in prima zi a anului sa vad un film memorabil si am vazut "Once upon a time in the West".
http://www.imdb.com/title/tt0064116/

Nu trebuie sa spun decat ca este iar cuplul din Bunul, raul si uratul:regizor-compozitor(adica Sergio Leone, respectiv Ennio Morricone). In plus Charles Bronson in rolul "Muzicutei" si Henry Fonda ca "Frank".
ramas bun...

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #34 : Ianuarie 09, 2007, 07:24:49 »
Citat din: gatetosun
l am vazut.frumos,intradevar.am ramas vreo 2 zile apoi intr o stare d "topaiala" si la propriu si la figurat Smiley

:D :D asa ma simteam si eu aseara ;D Ma gandeam la Fred Astaire.
ramas bun...

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #35 : Ianuarie 09, 2007, 07:33:47 »
 da...e molipsitor :D

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #36 : Ianuarie 09, 2007, 08:01:13 »
a vazut cineva apocalypto?

Offline iuliana

• Meşter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #37 : Ianuarie 09, 2007, 08:03:01 »
am adorat filmele lui fred astaire cu leslie caron si rita hayworth, amandoua filme cu rita , primul cand a intrat in armata pt ea si nu avea greutatea necesara si al doialea cand ea era argentiniana.

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #38 : Ianuarie 09, 2007, 08:12:14 »
Apropo, iti place citatul meu din semnatura? :)) Am zis ca in prima zi a anului sa vad un film memorabil si am vazut "Once upon a time in the West".
http://www.imdb.com/title/tt0064116/

Nu trebuie sa spun decat ca este iar cuplul din Bunul, raul si uratul:regizor-compozitor(adica Sergio Leone, respectiv Ennio Morricone). In plus Charles Bronson in rolul "Muzicutei" si Henry Fonda ca "Frank".

:D
nu am vazut filmul,dar mi am amintit k am vazut acum ceva timp Once upon a time in America.mi a placut mult.mult. :)

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #39 : Ianuarie 09, 2007, 09:02:53 »
gatetosun tot azi am luat si Apocalypto, 2 cd-uri dar am auzit ca e cam sangeros si il pastrez pentru cand oi fi in stare sa-i rezist. m-am uitat putin prin el:vorbesc in mayasa. de fapt cred ca o sa ma uit la el in seara asta si revin sa-ti zic cum e.
Once upon a time in America il am 3cd-uri dar nu am titrare la el. Eram cat pe ce sa renunt la el. Zici ca e bun? Sa ma pun atunci sa-i gasesc titrare.
ramas bun...

Offline tapirul

• Administrator
  • Meşter
  • Concitadin
« Răspuns #40 : Ianuarie 09, 2007, 09:13:03 »
In Apocalypto cica apare si un tapir... care nu o sfarseste prea bine totusi (inca un motiv sa vezi filmu indianule :))
Am vazut ad-ul filmului si mi s-a parut interesant. Oricum, Mel Gibson, ca regizor, a facut pana acum niste filme interesante

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 138
« Răspuns #41 : Ianuarie 09, 2007, 09:30:53 »
Nu stiu ce sa zic, acolo niste indieni scot inima altora pe viu si le-o arata.

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #42 : Ianuarie 09, 2007, 09:38:00 »
Exact cu asta incepe filmul. Nu o sfarseste bine? Putin spus:4 indieni fugaresc un tapir sa-l vaneze si acesta fuge guitand intocmai ca un purcel. Un suport cu tepuse(ca alea din Vietnam) este actionat de tapir si acestea il strapung dintr-o parte in alta. Totusi ramane in viata, pana un indian se apropie si ii infige un cutit in inima. Apoi il spinteca:inima pentru Afuma-Broaste, ficatul pentru Nas-Incovoiat, urechile pentru Frunza-de-Cacao. Dupa asta incepe o bataie cu/cauzata de testicule de tapir :D

ps:eu sunt indian NAVAJO n-am legatura cu aia din film :D
ramas bun...

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #43 : Ianuarie 10, 2007, 01:02:57 »
Apocalypto: http://www.imdb.com/title/tt0472043/

Da. E mare filmul. Fiecare va stabili daca in sens pozitiv sau negativ. Mie personal nu-mi place estetica uratului si a violentei duse la extrem. Daca ai de transmis ceva maret nu cred ca e nevoie, ca sa te asculte lumea, sa o pui pe un fond de violenta exacerbata. Ma rog, el incearca sa expuna epoca respectiva.
Ce mi se pare nerealist:eclipsa care e anormala:luna fuge pe soare, sta mult acolo si apoi fuge iar de pe el. Si nasterea:2 gemete, pac!-you have a baby.
Oricum catre final, secventele ultra-violente de pe parcursul filmului sunt uitate si ce vrea Mel Gibson sa transmita se releva mai bine. Dar probabil ca te ia intai tare ca sa aiba aderenta apoi mesajul lui.
Filmul este foarte intens. Are un aspect circular:unde incepe acolo se termina, paroxismul fiind totusi atins in orasul mayas la marea piramida. Seamana cu "Gangs of New York", dintr-un punct de vedere:o epoca apocaliptica, care pare fara de sfarsit se stinge si alta "mai" apocaliptica ii ia locul. A doua era este sugerata aici, de Mel Gibson, prin mesagerii ei, care apare la sfarsit.
ramas bun...

Offline tapirul

• Administrator
  • Meşter
  • Concitadin
« Răspuns #44 : Ianuarie 10, 2007, 02:43:45 »
cu eclipsa am inteles ca e si alt goof: in seara de dupa eclipsa de soare este luna plina, ceea ce astronomic nu se poate, eclipsele de soare se intampla pe luna noua; cand e luna plina luna si soarele sunt in pozitii opuse fata de pamant (de aia e luminata total) ceea ce anuleaza posibilitatea de eclipsa.
Io mi-am facut abonament la www.blockbuster.com sa primesc cate un DVD (vine cu return envelope). daca vezi filmele radip potivedea multe pe luna, ca in momentul in care ei primesc inapoi un film ti-l trimit pe urmatorul (faci o lista online). O sa pun si Apocalypto pe lista.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 138
« Răspuns #45 : Ianuarie 10, 2007, 03:54:58 »
Pune si asteapta. E inca la cinema, deci nu e released pe dvd.

Offline tapirul

• Administrator
  • Meşter
  • Concitadin
« Răspuns #46 : Ianuarie 10, 2007, 04:20:01 »
banuiam, dar nowadays vin destul de repede pe dvd

Offline tapirul

• Administrator
  • Meşter
  • Concitadin
« Răspuns #47 : Ianuarie 10, 2007, 07:05:08 »
pacat ca nu am un scriitor de dvd.. L-as bate curand pe indianul la colectia de filme :)
Acu', voiam sa va intreb ceva: cine a vazut Borat si ce comentarii aveti la el? Sunt tare curios.

Offline tapirul

• Administrator
  • Meşter
  • Concitadin
« Răspuns #48 : Ianuarie 10, 2007, 07:14:15 »
Apocalypto: http://www.imdb.com/title/tt0472043/

Da. E mare filmul. Fiecare va stabili daca in sens pozitiv sau negativ. Mie personal nu-mi place estetica uratului si a violentei duse la extrem. Daca ai de transmis ceva maret nu cred ca e nevoie, ca sa te asculte lumea, sa o pui pe un fond de violenta exacerbata. Ma rog, el incearca sa expuna epoca respectiva.

Luand in considerare si Patimile lui Hristos, se pare ca la Mel Gibson estetica uratului si a violentei este parte din viziunea sa. Mi-aduc aminte ca am avut o reactie foarte negativa la un articol al domnului Andrei Plesu (pe care de alminteri il respect), publicat in Dilema Veche (gasesc textul articolului, dupa o cautare iute, aici) in care domnia sa il facea cu ou si cu otet pe Mel Gibson pentru violenta din film.

Citat
Mel Gibson pare să creadă că principala ispravă a lui Iisus e capacitatea de a încasa. Faptul că El e Fiul lui Dumnezeu se vede mai cu seamă din uriaşa Lui, supraomenească, rezistenţă la durere. Se poate spune că filmul ilustrează felul de a se raporta la transcendenţă al unui ins (şi al unei epoci) pentru care carnea a devenit cer, singurul cer accesibil. E o opţiune riscantă. Răstignirea era o procedură greu de suportat, dar nu e sigur că nu s-au inventat, “în zbuciumata noastră istorie”, proceduri de tortură cel puţin la fel de sinistre. Sînt oameni, oameni oarecare, a căror “Golgotă” a fost inimaginabilă. Nu în ascuţimea durerii stau sensul şi unicitatea răstignirii lui Iisus, ci în identitatea amuţitoare a Celui răstignit. Cel răstignit e Dumnezeu însuşi şi El o face din prima zi a întrupării Sale pînă astăzi. Nu trupul şi sîngele, ci trupul devenit pîine şi sîngele devenit vinul vieţii, acesta e misterul crucificării. La acest mister, Mel Gibson nu are acces. Băiat isteţ (şi prostuţ), el a eşuat rapid în eficacitate comercială. Aud că adună bani serioşi vînzînd cópii (exacte) după piroanele răstignirii, montate pe un lanţ de pus la gît.

Am fost foarte furios pe Andrei Plesu, pentru tonul intelectual-superior (ah, ma turbeaza si acum) si pentru faptul ca, de fapt, nu a inteles nimic din filmul lui Mel Gibson si il acuza pe Mel Gibson de asta

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #49 : Ianuarie 10, 2007, 10:18:12 »
N-am vazut Patimile lui Hristos pentru ca nu m-a interesat. Asa ca nu-mi dau cu parerea despre ce n-am vazut.
ramas bun...