Autor Subiect: Templul fratilor Lumiere  (Citit de 3277 ori)

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 138
Re: Templul fratilor Lumiere
« Răspuns #50 : Ianuarie 10, 2007, 01:15:28 »
Am vazut Borat si m-am plictisit infiorator. A avut si momente hazlii, evident( feministele, rodeo,  evanghelistii, sudistele) . On the negative side: hartuirea oamenilor pe strada in NY nu are nici o legatura cu ipocrizia societatii americane. Este plain nasty si la Beijing si la Moscova. Alta chestie care m-a nedumerit pentru  ca este evident gratuita si nu dovedeste nimic este scena de la hotel, cu testiculele pe fata lui.Am ajuns la concluzia ca a facut un ass of himself mai mult decat a facut de altii ca sa aiba munitie la un eventual proces.

Overall Ok, dar nu as revedea sau cumpara DVD.

Pasiunea nu e rau, chiar daca nu esti mistic religios. Este foarte bine facut.Ib plus,( desi nu stiu cat de bine pronunta) e interesant sa auzi aramaica.  Daca Domnului Plesu ii displace estetica uratului ar face bine sa slabeasca.

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
« Răspuns #51 : Ianuarie 10, 2007, 01:47:41 »
  Daca Domnului Plesu ii displace estetica uratului ar face bine sa slabeasca.

:)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #52 : Ianuarie 10, 2007, 01:51:28 »
Åži eu: :D

Eu n-am văzut patimile, dar n-am fost din start de acord cu articolul lui Pleşu, atunci. Pentru că arborează un dispreţ intelectualist şi extrem de banal faţă de imagine, dispreţ la modă de secole în cultura europeană. Eu cred că atunci când elitele vor redescoperi că imaginea nu e ruda mai săracă a cuvântului/ideii sau "calea prostimii" către cuvânt/idee, o să se schimbe radical şi în bine multe lucruri. Dar asta e o altă discuţie.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #53 : Ianuarie 10, 2007, 01:55:58 »
nici eu nu l am vazut desi il am p calc d aproape un an.tot caut o stare d spirit anume sa l vad si nu vine...

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
« Răspuns #54 : Ianuarie 11, 2007, 05:41:26 »
Blood Diamond:
http://www.imdb.com/title/tt0450259/
Cel mai emotionant film despre Africa pe care l-am vazut.
In principiu, ca sa-l caracterizez, folosesc o replica din film:" T.I.A" =This Is Africa. Africa nedesertica. Africa cu gherile care macelaresc pentru diamante si care recruteaza cu forta copii si fac din ei soldati nemilosi in stare sa-si impuste tatii. Africa de o saracie lucie, cu bogatii naturale, spoliate de oameni bogati. Africa asupra careia se revarsa cultura de ghetou din SUA. Cultura de ghetou, care este creata in State pentru a da identitate rasei negre in fata rasei albe, dar care se revarsa asupra Africii, aducand cu ea violenta. Cam in fiecare scena cu gherile se aude pe fundal muzica rap si hip-hop, importata din State.
Un rol mare facut de Leonardo Di Caprio(pe care-l detestam), al doilea succes al sau din 2006 dupa "The Departed", film cu mari sanse la Oscar. Mai apare Djimon Hounsou, nominalizatul la Oscar, care a intruchipat de atatea ori Africa.
ps:acesta este diamantul in jurul caruia se roteste filmul:un diamant roz, imens vanat de gherile, de traficanti si de oricine mai afla de el:
http://www.imdb.com/gallery/ss/0450259/Ss/0450259/0394.jpg.html?path=gallery&path_key=0450259
ramas bun...

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #55 : Ianuarie 17, 2007, 04:35:09 »
n-am vazut patimile nici eu. dar am vazut apocalyto. oribil film si extrem de obositor. nu mai zic neverosimil. am asa multe nemultumiri legate de filmul asta ca m-as obosi fara motiv sa le mai spun.

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #56 : Ianuarie 17, 2007, 05:57:44 »
l am vazut si eu intre timp.nush d c,dar am fost dezamagita un picut.
am mai vazut " the pursuit of happyness' .m a impresionat povestirea si..da....am mintit... atunci am plans ultima data,dar era un sentiment ciudat plangeam d happyness :)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #57 : Ianuarie 17, 2007, 06:52:57 »
Danya, sunt întru totul de acord cu tine. E drept că eu nu mai sunt obiectiv, pentru că eu am început să detest din start orice film violent, pentru că nu le mai suport, pur şi simplu, îmi fac rău. Dar mai sunt şi altele. De exemplu, intriga. Omul care pierde (aproape tot), ca apoi sa-i macelareasca pe vinovati intr-o razbunare sangeroasa si nemiloasa. Am vazut , cu subiectul asta, vreo 10 filme cu Bruce Lee, 15 cu Chuck Norris, 20 cu Charles Bronson, etc.
Desigur, exista si un mesaj "moral", cu alte cuvinte, daca aztecii, care erea o natie asa corupta si sangeroasa, desi se credeau stapanii lumii, au fost facuti praf, oricand putem fi si noi facuti praf, intrucat suntem o societate corupta si sangeroasa si ne credem stapanii lumii. Mesajul vizeaza direct America, cred, dar nu numai, vizeaza societatea occidentala in general.

Mesajul moral mai salveaza ceva din valoarea filmului, nu neaparat prin continut, ci prin realizare tehnico-regizorala. De exemplu, cand sunt sacrificaci aia albastrii: pe unul ni-l arata din perspectiva de spectator, ca, pentru urmatorul, sa vedem scena chiar prin ochii victimei. Mesaj clar: you could be next. Gaselnita asta mi-a placut, ca si alte cateva asemanatoare.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 167
  • run and run to catch up with the sun
« Răspuns #58 : Februarie 01, 2007, 09:29:42 »
Children of Men - un scenariu nebun sau poate frisonant de lucid. Necercetarea distributiei inainte de a vedea filmul se poate lasa cu o surpriza (oare?) care, la randul ei, poate genera o doza de amuzament oarecum inadecvat imprejurarilor prezentate. Daca vreti sa vedeti o lume inecata de disperare violenta si, ce-i mai rau, deloc imposibila...

The Prestige - interesant, intricat, tot foarte British, pe alocuri poate predictibil, Bale si Jackman credibili, Michael Caine "as usual", David Bowie cu un accent haios, Scarlett Johansson simplement frumoasa, tot "as usual"...  De vazut.

The Departed - alt film cu mafioti? Ei, bine, da, dar cu niste "invataminte" suplimentare care, zic eu, echivaleaza cu a povesti finalul... Si poate inca un moment ca DiCaprio sa scape odata de bolovanul Titanic, not to mention bolovanul personal al lui Scorsese...  De vazut neaparat.

Little Miss Sunshine - nu prea am inteles de ce tocmai asta e o familie, chipurile, ciudata prin "disfunctionalitatea" ei care pare, dimpotriva, sa devina incet "norma" in the western world. Final aproape cathartic, atat pentru personaje cat si pentru spectator. :) Alt "de vazut".

(Nu stiu cum de le-am nimerit, probabil am auzit prea mult vorbindu-se despre ele - cineva sustinea chiar ca ar fi in stare sa plateasca biletele la film celor care merg sa vada Little Miss Sunshine. O fi stiut ce zice... :))

P.S.
Filme pentru eternitate: Rambo 1-3, Rocky 1-5

Si Rocky Balboa. Zica lumea ce-o pofti, tot mi se pare trist. Dar, evident, de vazut. [Neaparat. :)]
"All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon."

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #59 : Februarie 05, 2007, 10:12:37 »
a vazut cineva Barfuss, e o povetse frumoasa si e si comedie, el e un tip ce provine dintr-o familie bogata si cam pierde, are cred ca un interviu la un spital de nebuni si o intalneste pe ea care nu prea vb (actrita nu-mi vine minte cum o cheama dar a mai jucat intr-un film, Aimee and The Jaguar, ea era iubita lui Felice, parca asa se numea tipa), si fuge dupa el, el incearca sa capae de ea si nu poate, ajunge cu ea la familia sa, multe peripetii si f comic, si pana la urma se indragosteste de fata.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #60 : Februarie 06, 2007, 04:06:55 »
Azi marti:

pe tcm - la 10 e Arsenic si dantela veche.

pe tvr cultural - Bruneta mea favorită cu Bob Hope.

super tari flimele, in special cel cu Cary Grant, are un umor morbid, genial e Frank Capra, nebune erau babutele alea si ce bucuros e Cary Grant cand afla ca a fost infiat, ca a fiul bucataresei. Mie mi-a placut cel mai mult fratele lui Cary Grant, un psihopat sau sociopat, sau ambele.

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #61 : Februarie 07, 2007, 08:37:17 »
Probabil ca voi fi si acum asa cum sunt de obicei, last to hear the news, asa ca nu dati cu pietre.
Am vazut si eu (cu greu, nus de ce nu mai pot urmari filme) Memoriile unei gheise, mi-l imprumutase cineva si mi-a fost jena sa nu-l vaz. Si nu mi-a placut. Mai nimic. Poate fizic putin personajul masculin. In rest sirop holly (ma asteptam sa-mi explice si mie gheisa ce-i cu bilele si inelele, va mai amintiti shogun?  :)
Cand l-am inapoiat persoanei de mi-l daduse si i-am zis ca nu-mi-o placut a zis ca's imuna la romantism.
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #62 : Februarie 07, 2007, 08:39:57 »
nu esti deloc neromantica, e o porcarie, romantice sunt filmele de dragoste, gen LOVE STORY sau CASABLANCA.

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #63 : Februarie 07, 2007, 10:26:15 »
Adevaru-i ca daca murea gheisa, sau directorul, sau macar fluturele din parul ei, ierea altceva.]
sau pleca in honolulu.
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #64 : Februarie 07, 2007, 11:02:52 »
Adevaru-i ca daca murea gheisa, sau directorul, sau macar fluturele din parul ei, ierea altceva.]
sau pleca in honolulu.

stii ce as fi facut eu, in general ca sa faci mai tragic un film, trebuie sa bagi ceva naspa, o moarte, un viol,...