Autor Subiect: Congresul european de istorie a religiilor  (Citit de 672 ori)

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
  • Mesaje postate: 1.095
Congresul european de istorie a religiilor
« : Septembrie 14, 2006, 09:16:06 »
Pentru prima data intr-o tara din Europa de Est, ca un omagiu adus lui Eliade si Culianu. Taxa de participare, care va lasa sa participati la TOATE conferintele, se ridica la suma fabuloasa de ...20 de lei (roni).
Conferintele se vor desfasura la Ateneu (miercuri 20 septembrie, 10h-13h30) si la Universitatea Bucuresti,  pe bdul Elisabeta (facultatea de chimie?) joi si vineri, unde se afla si biroul de inregistrare, de unde inteleg ca se pot lua "biletele" pentru public.
Mai multe amanunte, pe siteul Instititului Cultural Român,
si aici

Eu m-as cam duce. Mai vine careva?
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Congresul european de istorie a religiilor
« Răspuns #1 : Septembrie 14, 2006, 09:27:18 »
Iata si programul:

The 6th EASR and IAHR Special Conference
Bucharest, 20-23 September 2006

RELIGIOUS HISTORY OF EUROPE AND ASIA

PROGRAMME

Wednesday, 20 September / Mercredi le 20 septembre   
   Morning Session (Romanian Athenaeum) / Session du matin (Athénée roumain)   
   10.00-10.50h: Opening Ceremony in the presence of Mr Traian BÃSESCU, President of Romania / Cérémonie d’ouverture, avec la participation de M. Traian BÃSESCU, président de la Roumanie.   
   10: 50-11:10h: Coffee Break / Pause café    
   11.10-11.45h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Moshe IDEL (Hebrew University of Jerusalem), “From Performance to Experience in Jewish Mysticism”   
   11.50-12.25h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Hans G. KIPPENBERG (University of Bremen), “The Drama of Recent Religious Violence”   
   12:25-12:35h: Announcements / Annonces    
   12.35-13.10h: Concert, “George Enescu” Philharmonic Orchestra, director Cristian MANDEAL / Concert de l’Orchestre philharmonique « Georges Enesco », chef d’orchestre M. Cristian MANDEAL.   
   13:30-14:45h: Buffet (Cercul Militar National) / Déjeuner (Cercul Militar National)   
   Afternoon Session (University of Buchartest) / Session de l'après-midi (Université de Bucarest)   
   15.00-15.40h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Giulia SFAMENI GASPARRO (University of Messina, EASR President), “Comparing for distinguish: ‘monotheists all’ in the Religious History of the Ancient Mediterranean World?”   
   15.40-17.50h: Parallel Sessions / Sessions en parallèle    
   17.50-18.30h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Hubert DURT (École française d’Extrême-Orient, International College for Advanced Buddhist Studies, Tokyo), “Développements récents dans les études sur la légende du Buddha”   
   19. 30h: Reception given by the President of Romania at Cotroceni Palace / Réception offerte par le Président de la Roumanie au Palais Cotroceni   
   Thursday, 21 September / Jeudi le 21 septembre   
   Morning Session (University of Bucharest) / Session du matin (Université de Bucarest)   
   9.00-9.40h: Keynote Lecture / Conférence plénière

Andrei OIªTEANU (University of Bucharest), “Jews, Christians and Muslims in Controversy: Public Theological Disputations in Medieval Europe”   
   9.40-11.50h: Parallel Sessions / Sessions en parallèle    
   11.50-12.30h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Sorin ANTOHI (CEU-Budapest), “The Fourth Rome Intellectuals, Church, and State in Interwar Romania”   
   12:45-13:45h: Buffet (Cercul Militar National) / Déjeuner (Cercul Militar National)   
   Afternoon Session (Cotroceni Palace) / Session de l’après-midi (Palais Cotroceni)   
   14.20-15.00h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Keynote Lecture by Andrew LOUTH (Durham University), “Byzantine Attitudes to Islam: from St John Damascene to St Gregory Palamas”   
   15.00-18.20h: Parallel Sessions / Sessions en parallèle    
   18.20-19.00h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Antoine FAIVRE (Directeur d’études émérite, EPHE-Sorbonne, Paris), “Une spécialité nouvelle en Sciences des Religions: 'Histoire des courants ésotériques occidentaux”   
   Friday, 22 September / Vendredi le 22 septembre   
   Morning Session (University of Bucharest) / Session du matin (Université de Bucarest)   
   9.00-9.40h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Jean KELLENS (Collège de France, Paris), “L'investiture des sacrifiants dans le Yasna avestique"   
   9.40-11.50h: Parallel Sessions / Sessions en parallèle    
   11.50-12.30h: Keynote Lecture / Conférence plénière
Giovanni CASADIO (University of Salerno), “Ancient Mystic Religion: The Emergence of a New Paradigm from A. D. Nock to Ugo Bianchi”   
   12:45-13:45h: Buffet (Cercul Militar National) / Déjeuner (Cercul Militar National)   
   Afternoon Session (University of Bucharest) / L’après-midi (Université de Bucarest)   
   14.00-17.00h: Parallel Sessions / Sessions en parallèle    
   17.00h: EASR 2006 General Assembly / Assemblée générale 2006 de l’EASR   
   19.30h: Cocktail offered by the Minister of Foreign Affairs / Cocktail offert par le Ministère des Affaires Étrangères   
   21.00h Banquet / Banquet   
   Saturday, 23 September / Samedi le 23 septembre   
   09.00h: Parallel Sessions / Sessions en parallèle    

Closing Remarks / Séance de clôture

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
Re: Congresul european de istorie a religiilor
« Răspuns #2 : Ianuarie 02, 2007, 02:34:13 »
of....am aflat prea tarziu....hihi..
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #3 : Ianuarie 08, 2007, 07:57:25 »
Îndrăgostitule.

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #4 : Ianuarie 11, 2007, 01:24:37 »
Cand eram mic am iubit cu pasiune...rand pe rand....mai toate religiile :)
Abia apoi am aflat ca unele pot fi mai mult sau mai putin nedrepte.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #5 : Ianuarie 11, 2007, 08:56:09 »
Serios? Şi mazdeismul? Şi yazidiţii? Şi pe gnostici?

Offline iuliana

• Meşter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #6 : Ianuarie 14, 2007, 01:59:19 »
ce imi pare rau ca nu am fost atenta, as fi mers cu cea mai mare placere la congres, pasiunea pt istoria religiilor mi-a venit in clasa a 9, am facut 2 ani de istoria religiilor, si mi-a atras atentia cand ne-a povestit de zamolxis ca de fapt ar fi fost un om, si religia geto-daca ar fi monoteista si samd, si atunci am inceput sa citesc din eliade si alte carti, chiar merita acest congres.