Autor Subiect: MotivaÅ£ie  (Citit de 843 ori)

Offline Qvadratus

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 130
Motivaţie
« : Septembrie 22, 2006, 12:13:33 »
Cine e interesat să discute despre pici, sau despre poveşti precum "Capra cu trei iezi" ori "Plici şi Plum", este primit aici cu răcnete asurzitoare, o piedică bine plasată sau eventual cu un comentariu pertinent despre cum arată fizicul respectivului. Într-un cuvînt este primit aşa cum îi primesc copii pe ceilalţi, cu încredere şi cu inima deschisă !
« Ultima Modificare: Octombrie 22, 2006, 05:38:38 de Vlad »
Victoriile sunt efemere, doar eÅŸecurile sunt permanente......

Offline clebs

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 73
Re: Motivaţie
« Răspuns #1 : Noiembrie 06, 2006, 02:59:42 »
Va mai amintiti de "Motanul incaltat"?

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #2 : Decembrie 15, 2006, 04:38:45 »
Mie mi-au placut f mult povestile nemuritoare si basmele.

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, o capodeopera a literaturii populare romane, e conceputa perfect.

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
« Răspuns #3 : Decembrie 16, 2006, 12:12:29 »
Tatăl meu zice că i-a albit părul de la "Poveşti cu zâne", iar de căzut i-a căzut de la "Da Ba Da şi Nu Ba Nu" şi de la "Şi acasă şi pe stradă". Deşi ştiam să citesc, aveam o plăcere aproape sadică să-l pun pe tatăl meu să-mi citească. Avea un stil tare comic de a-şi modula vocea, plus că făcea şi nişte grimase tare haioase.
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #4 : Februarie 06, 2007, 04:37:50 »
basmul meu preferat este "tinerete fara batranete si viata fara de moarte", de fapt nu-i un simplu basm popular, ci o adevarata capodopera, un poem epic.
Dar cel mai mult m-a amuzat "Frumoasa Asenel", cum ea, Asenel, fata de imparat, frumoasa si mareata, a invatat ca frumusetea exterioara nu e totul, cum i-a zis tatal sau ei, cand l-a refuzat pe print, esti un mar frumos in afara, dar in interior, nu-mi vine in minte cuvantul, dar ideea era ca e seaca. si super frumos a fost cand este data calatorului istet, si cum invata ea sa se descurce si face oale si ce mandra e cand le vinde, si cum ajunge sa aprecieze florile, dar cel mai mult m-a intristat cum i-a distrus oalele si ea a plecat de acasa ca nu mai putea de rusine, cum sa se duca acsa la omul acela bun ce a invatat-o. Da, si cum ajuta ea babuta sa care ulcelele, si acum ajunge sa devina slujnica la curtea unui print si devine cea mai buna slujnica, si sfarsitul m-a emotionat, cand Asenel isi intalneste tatal si sotul, si cum ii zice ea lui: ca nu e frumoasa fizic, dar el ii zice ca e mai frmoasa ca oricand.

cam povesti de genul acesta ar trebui sa auda si sa citeasca un copil, nu sa se uite pe net la porcarii si lucruri violente.
Hans Christian Andersen e genial, Mica Sirena, frumos, dar prea trist, sa vezi ca omul e un nimic si ca nu recunoaste superiorul si ce e diferit de el, chiar daca il iubeste, nu realizeaza.

Sarea in bucate-sfarsitul e genial, iar imparateasa e super tare.