Autor Subiect: Mystères ...  (Citit de 981 ori)

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 167
  • run and run to catch up with the sun
Mystères ...
« : Septembrie 26, 2006, 06:30:07 »
A venit vorba la un alt topic despre Atlantida... continentul misterios pe care mi-l inchipuiam, cu toata teama copilariei, rasarind pe undeva prin Marea Marmara (nu stiu de unde-mi venise ideea, cred ca s-a speculat la un moment dat si asta).  Mai citisem si despre meteoritul Tungus, hartile lui Piri Reis (bine, mai tarziu am constatat ca povestea era "inflorita" cumsecade) si alte minunatii "condimentate" perfect de Basmele lui Vladimir Colin (cred ca mai spunea cineva odata despre ele in Vizuina;  later edit - acknowledgements : Vlad)...

Si-ar mai tot fi, toate "celebre" si "fundamentale" prin misterul lor, de la desenele de la Nazca si statuile din Insula Pastelui la Stonehenge-ul megalitilor sau craniul de cristal... Stiu, au fost povestite si raspovestite, dar nu e oare un mister insasi fascinatia speciei umane pentru ramasitele acestor inca necunoscute istorii ancestrale ?
"All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon."

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
Re: Mystères ...
« Răspuns #1 : Septembrie 26, 2006, 07:38:04 »
Iata  un topic care lipsea,  si nu numai de aici :)

Mi-aduc aminte in momentul asta de padurea "constienta" de la Baciu.

Mai am câteva in minte, dar nu-mi aduc aminte numele locurilor.

Si "Bucurestiul" cu casele si strazile ce apar si dispar, si pivnitele deschise catre alte lumi.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #2 : Septembrie 27, 2006, 04:53:42 »
Poti povesti mai mult despre ele... unii din noi poate nu stiu mai nimic despre padurea "constienta"...  :)

Thanks to Wiki, am "gasit" linkurile astea : http://www.world-mysteries.com/ , http://skepdic.com/ .

Ma gandeam la ceva ce ai spus la celalalt topic dupa ce am postat aici : la o memorie "bazala", colectiva, dincolo de nivelul de constienta, care ar putea "explica", in parte, de ce omul incearca adesea sa faca din misterele inceputurilor o "franghie" uriasa spre stele...
"All that is now
All that is gone
All that's to come

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #3 : Octombrie 21, 2006, 12:06:11 »
Se spune ca Misterele sunt de fapt un lucru normal..dar dintr-o alta realitate diferita de cea in care ne ducem existenta acum.

Era aici fain exemplu fizicianului rus Kozirev cu modul in care ar percepe lumea o fiinta ce traieste in doua dimensiuni. .aveam suprafata plana, lumea cu 2 dimensiuni si un inel. O punct poate fi luat din afara cercului(inelului din planul bidimensional) de o  fiinta ce traieste in planul tridimensional si pus in interiorul cercului si acest lucru poate parea un miracol pentru fiinta din planul bidimensional, dar totusi ea e un lucru banal pentru fiinta care traieste un planul cu 3 dimensiuni. Sper ca nu v-am plictisit.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #4 : Octombrie 21, 2006, 04:01:04 »
Intr-adevar, mi s-a parut mereu un model foarte bun. Platlanda... Culianu... frunza in cutie...  Preferatul meu era comentariul (sau, daca vreti, "infloritura") : "numai un matematician platlandez de geniu ar putea recompune obiectul tridimensional, folosind "proiectiile" bidimensionale ale acestuia si timpul"...
"All that is now
All that is gone
All that's to come

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
Re: Mystères ... - Discul din Phaistos
« Răspuns #5 : Septembrie 01, 2007, 12:38:26 »
S-au străduit deja câteva generaţii de Champollioni să îl descifreze, dar discul din Phaistos nu se lasă şi pace.
Şi... mă gândeam eu, aşa, ca necunoscătorul de rând: băi, tată, unii îşi pun în minte să descifreze liniarul B şi lumii asteia nu i-ar putea păsa mai puţin, vorba neamţului, da' frizurile cinemaiştiecărei divete sunt sinchiseală planetară...
"All that is now
All that is gone
All that's to come

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #6 : Iulie 17, 2008, 09:21:37 »
Na pocinog, craniile de cristal nu-s opera atlanţilor sau a mayaşilor...
"All that is now
All that is gone
All that's to come

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #7 : Iulie 23, 2008, 10:09:17 »
Maine poimaine o sa descopere cineva ca nici noi nu suntem originali.
Leapsa.
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #8 : Iulie 24, 2008, 09:44:23 »
Păi da. Abia acu-mi dau seama că nu-i deloc exclus ca eu să deţin cine ştie ce neutrini billionth-hand, nişte gluoni şturlubatici care şi-au făcut de cap prin Egiptul antic ori nişte quarci care au aparţinut de drept unui locuitor de pe o planetă dintr-o galaxie acum prea îndepărtată şi ajunşi pe Terra într-un mod neelucidat, evident, încă.
"All that is now
All that is gone
All that's to come

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #9 : Iulie 29, 2008, 08:33:50 »
Io sunt chiar mai puţin originali decât atât. După ce am fost expus la muzeu mai mulţi ani, crezându-se că sunt adevăratul Vlad Stroescu, s-a descoperit recent că sunt de fapt o copie proastă, manufacturată cândva în anii '50 de un fabricant de obiecte de bazar.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #10 : Noiembrie 13, 2008, 02:15:52 »
Hai sa va zic, sa va povestesc ceva dragilor.

M-a dus cineva la un drum lateral, care se tine de sotii.
Adica lasi masina la vale, o scoti din viteze, si ea fuge, taras grabis, la deal. Si, explicatiile de doi lei nu tin, cum ca ar fi iluzie optica, sau alte giumbuslucuri din astea. Am fost acolo, vorba cantecului. Fuge la deal.

Pentru curiosi, este vorba de drumul lateral aflat chiar inainte de tabara de sculptura de la Magura, daca vii dinspre Buzau.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D