Autor Subiect: HAI SÄ‚ FACEM MII DE COPII!!! SOCIETATEA E OBLIGATÄ‚ SÄ‚ NI-I CREASCÄ‚...  (Citit de 3451 ori)

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
dust nu te ingrijora in romania e nevoie de copii.

vlad nu cred ca nu te plac copii pt ca ai fata de copil, si vb din proprie experienta, daca ai fata de copil, te adora copii.

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 87
Super chestia cu urechile.
Eu la pediatrie am avut problema inversa-eram acea persoana in halat alb care juca fotbal in salon cu copii capabili de asa ceva, care dadeam mobilu' cu lumina albastra la aia din patut la pachet cu stetoscopu' si n-am invatat absolut nimic fiindca nu treceam de faza asta ca sa ajung sa ma uit in gat la aia mici.De altfel asta mi se pare super greu(sa reusesti sa te iuti in gat) si felicit pe aceasta cale pe oricine a reusit sa faca un stagiu de pediatrie eficient medical.Eh, am si chiulit o buna perioada, ca sa fiu sincera.

Offline homefree

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 44
Tii copilul de nas, cu mana pe frunte, mama il tine fedeles, te tragi putin inapoi sa n-ajunga pana la tine jetul de voma, si-i bagi spatula in gura. Sunt unii care reusesc sa respire printre dinti, ba sa si planga, dac-ar sti, ar si injura.
Dance me through the panic `till I`m gathered safely in

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
haha...imi aduci aminte de mine erika... ;D
eu fiind la laborator, in loc sa iau singe sau alte din altea, faceam la copii avioane si coifuri de hartie .
ce rost mai are sa le faci analize cand poti sa te joci cu ei.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
am incercat sa-mi misc urechile, de nenumarate ori, in fata oglinzii... dar fara succes.

Mai vreau un copil. Dar mi-e cam frica.
Motive: una cezariana, rh negativ, un copil cu rh pozitiv (imunizarea facuta, dar cu folos?!), alergie la fire, anemie, etc, etc, etc. Help...

http://www.youtube.com/watch?v=BVOlW9XYHYY&mode=related&search=

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
si ea a mai vrut unul....  ;D

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
ce draguti sunt :)
Dar cred ca m-as duce cu pluta...

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
Mira, daca-l doresti, fa-l!
E asa de buna intuitia asta a mamelor! inseamna ca dumnezeul berzelor si al bebelusilor s-a hotarat deja pentru tine...
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
Azi...am aflat că elevii datorită/din cauza cărora am deschis eu acest topic vor mai avea un frate/o soră. Mă abţin de la orice comentariu... ::)
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 138
Noi avem 3, doua cezariene, Rh negativ, diabet gestational. Se poate.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
in Romania?

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
Nu, dar cred ca se poate si in ro. Am inteles ca si-a facut rho-gam-ul si nu cred sa mai fie tampiti in rom care sa faca o cezariana fara sa se gandeasca la a doua. alergia la fire se rezolva , ori capse, ori alt tip de fire( nu ma pricep la resorbabile, nu-mi dau cu parerea acolo), anemia este un package deal in pregnancy, trebuie sa inceapa cu rezerve adecvate si sa suplimenteze pe masura. Bottom line, incercam sa spun ca motivele enuntate nu sunt contraindicatii.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
nu sunt contraindicatii evident, dar situatiunea din romania te poate face sa think twice
e mai ales lipsa de responsabilitate si liability care te termina acolo
dar intr-adevar daca mai vrei unul, e intuitie suficienta

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
dar am ramas cu o mare spaima (de spitale, operatii, complicatii). Daca mor de frica :) ?

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
Tii copilul de nas, cu mana pe frunte, mama il tine fedeles, te tragi putin inapoi sa n-ajunga pana la tine jetul de voma, si-i bagi spatula in gura. Sunt unii care reusesc sa respire printre dinti, ba sa si planga, dac-ar sti, ar si injura.

Nu prea sunt de acord. Poate iti reuseste tie, dar va fi mult mai greu pentru altii mai tarziu. Nu faci decat sa reinforce copilului teama justificata de tine.

Nu am mai examinat copii de vreo 4 ani, dar cand lucram in camera de garda am observat ca e mult mai usor daca, cat de grabit ai fi, stai jos, vorbesti cu mama cu o voce inceata( adica non-threatening), de preferat cu copilul cocotat deasupra nivelului ochilor tai si nu neaparat in brate la mama si nu te arunci sa-l examinezi. De cele mai multe ori,  demonstrand pe mama ce vrei sa faci( gat, urechi, etc) ajuta foarte mult. Ii dai lanterna sa se joace, daca vrea. Folosesti spatula numai daca e absoluta nevoie, de cele mai multe ori se poate vedea excelent fara. Daca trebuie sa o folosesti, fa-o repede ( cel mai rapid este sa induci gag, nu sa apesi pe limba cat poti ca sa vezi amigdale).

Parerea mea.

Offline homefree

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 44
Tehnica pe care am descris-o am vazut-o la infectionisti; la pediatrie inca n-am ajuns. Am aplicat-o doar cand am fost singura care vedea copilul, iar seful se baza pe ce-i povesteam eu; in general doar la necuvantatori; cu cei de peste 3-4 ani ma puteam intelege.
Mersi pt instructiuni ;)
Dance me through the panic `till I`m gathered safely in