Autor Subiect: Cum ar fi daca noi nu am fi ....  (Citit de 2059 ori)

Offline AIWAman

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 4
Cum ar fi daca noi nu am fi ....
« : Noiembrie 19, 2006, 01:03:53 »
Imagine a world without Romania--> http://www.youtube.com/watch?v=qUtwKBRAh6A

Daca cineva considera ca ar fi fost mai bine daca nu ar fi ROMAN il sfatuiesc sa nu se uite la clip! Nu de alta dar sa nu se razgindeasca!

Va astept la comentarii legate de clip! Personal se putea si mai bine insa e un pas, mic, timid ,dar totusi e un pas! Cu adevarat m-am simtit altfel cind am vazut ca exista ceva pe YOUTUBE care sa ne reprezinte cu mandrie!

Bertrand Russel : Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic  !!!

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
Re: Cum ar fi daca noi nu am fi ....
« Răspuns #1 : Noiembrie 19, 2006, 11:48:26 »
Am văzut şi eu clipul mai demult, e drăguţ. Alt comentariu nu-mi vine în cap deocamdată, îmi pare rău :)
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline Geo

• Admin
  • Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #2 : Noiembrie 27, 2006, 01:08:24 »
 E dragut, dar nu schimba cu nimic imaginea noastra negativa...se face prea multa "antireclama" ca sa poata avea vreun efect un astfel de clip. Parerea mea  :)

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
« Răspuns #3 : Noiembrie 28, 2006, 01:16:43 »
E dragut, dar nu schimba cu nimic imaginea noastra negativa...se face prea multa "antireclama" ca sa poata avea vreun efect un astfel de clip. Parerea mea  :)

Ni se face antireclamă şi...ne facem chiar noi, ca popor, din păcate.
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #4 : Decembrie 15, 2006, 11:34:40 »
Pai da, ne facem antireclama din cauza ca in cultura romaneasca este la loc de cinste plansul de chestii. Eu nu cred ca sunt multi romani in tara sau peste hotare care sa nu-si iubeasca tara, sau poate iubire e prea mult spus, dar acolo ceva in suflet exista la toata lumea. Cand se intalnesc 2 romani de obicei se discuta despre cat de prost merge tara, cu expresiile tipice "la noi ca la nimenea", ce banditi sunt aia de la guvernare, cum lucrurile vor merge prost in continuare, +/- referiri la istoria nationala recenta..Eu cred ca daca ar merge totul de 10 ori mai bine, ar exista absolut aceleasi discutii. Dar sa apara vreun strain care sa zica acelasi lucru, cat dureaza pana il trimite cineva in aia a masii(scuze, dar constat ca e o injuratura romaneasca greu de tradus ceea ce mi-a crescut respectul pt ea)? Eu personal nu sunt de parere ca suntem cel mai grozav popor din lume, da' nici n-am gasit inca pe unii mai grozavi.
In privinta clipului, ca si Vlad l-am vazut mai demult, mi-aduc aminte ca cel mai grozav mi s-a parut ca exista. O fi fost facut dupa ce a zis vreo naspetenie un strainez.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 138
« Răspuns #5 : Decembrie 15, 2006, 01:22:36 »

Cand se intalnesc 2 romani de obicei se discuta despre cat de prost merge tara, cu expresiile tipice "la noi ca la nimenea", ce banditi sunt aia de la guvernare, cum lucrurile vor merge prost in continuare, +/- referiri la istoria nationala recenta..

In realitate, lucrurile merg excelent in tara, la noi e cam ca peste tot, guvernantii sunt niste ingeri care lucreaza pro bono iar lucrurile nu pot merge prost in continuare din moment ce merg asa de bine

Citat
Eu personal nu sunt de parere ca suntem cel mai grozav popor din lume, da' nici n-am gasit inca pe unii mai grozavi.

Now THAT was deeeep. Cu alte cuvinte suntem. Cel putin in logica aia tampita, aristoteliana.

Astea fiind spuse, de acord ca ne plangem prea mult. The right to bitch is a fundamental human right, I think. Am fi cu totii clientii D-lui Vlad daca ni s-ar lua dreptul la protest.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #6 : Decembrie 15, 2006, 07:24:14 »
Da eu cui ma bitch?

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
« Răspuns #7 : Decembrie 15, 2006, 07:51:34 »
E cu virgula inainte de "ma" sau nu? :)
ramas bun...

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #8 : Decembrie 15, 2006, 08:12:03 »
Vlad, vezi ca are noa o sectiune telenovelica de mare succes.

Pelagricus, watch your language.

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #9 : Decembrie 15, 2006, 08:47:17 »
Citat din: K(aka)P(ipi)

ce limbaj ca ala e semn de punctuatie?

se spune "telenovelistica" nu "telenovelica"
Ai de revazut nitica limba romana(gramatica, exprimare corecta) inainte de a face pe "Furculisionul".
ramas bun...

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
« Răspuns #10 : Decembrie 15, 2006, 10:42:38 »

Te oftici? ;D

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #11 : Decembrie 15, 2006, 11:27:24 »

Citat
In realitate, lucrurile merg excelent in tara, la noi e cam ca peste tot, guvernantii sunt niste ingeri care lucreaza pro bono iar lucrurile nu pot merge prost in continuare din moment ce merg asa de bine

Citat
Eu personal nu sunt de parere ca suntem cel mai grozav popor din lume, da' nici n-am gasit inca pe unii mai grozavi.

Now THAT was deeeep. Cu alte cuvinte suntem. Cel putin in logica aia tampita, aristoteliana.

Astea fiind spuse, de acord ca ne plangem prea mult. The right to bitch is a fundamental human right, I think. Am fi cu totii clientii D-lui Vlad daca ni s-ar lua dreptul la protest.

:) Nu, lucrurile nu merg excelent nicaieri, in alte tari lucrurile merg mai bine, in unele merg mult mai prost. Guvernantii sunt niste oameni obisnuiti cu bani, altii ajunsi in pozitia respectiva ar face aproximativ acelasi lucru. De fapt ceea ce au pierdut guvernantii este dorinta de a face lucruri bune "for the greater good", ceea ce e un lucru general la nivel de tara, cu exceptiile de rigoare.
Cu alte cuvinte, nu cred ca suntem cel mai grozav popor din lume, fiindca avem o groaza de defecte, dar ceilalti nu mi se par mai buni, avand fiecare defectele lor.Nu mi se pare nici ca noi suntem mai buni ca ei. Sorry you thought I was deep, eu sunt o persoana superficiala din fire si deci asta a fost clar o neintelegere.
Eu sunt de acord ca e in firea omului sa se planga din cand in cand,si chiar daca n-as fi tot aia s-ar intampla, dar plansul ar trebui sa fie ceva constructiv intr-un final-ma plang, ma descarc apoi fac eu ceva.Mie mi se pare ca la romani totul se opreste la plans.Eu una asa fac si asa am vazut si in jur.
Eu nu stiu de ce esti tu asa de suparat Kp, esti suparat ca lucrurile merg prost ?Foarte bine. Cauta un grup de oameni cu care sa schimbi situatia, ca ea n-o sa se schimbe de una singura. Dupa ce te plangi in semn de protest bine-nteles. Daca totusi nu reusesti sa gasesti grupul ala de oameni care vor sa faca ceva, sau tu insuti preferi sa faca altcineva, atunci plansul nu e protest, e de dragul victimizarii pur si simplu.
Fac parte din poporul asta,  cu defecte si calitati, de ce naiba sa ma plang ca uite ce rai sunt romanii? Care e logica sa dau cu barda in cei care sunt exact la fel cu mine si sa arat cu degetul la ei? Sunt eu oare superior majoritatii?
« Ultima Modificare: Decembrie 16, 2006, 02:28:20 de tapirul »

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #12 : Decembrie 15, 2006, 11:55:43 »
Erika la fel ca tine gandesc si eu. Si la fel ca si tine am incercat si eu sa mai explic oamenilor ca avem si defecte si avem si calitati si ca in loc sa se planga toata ziua ar fi bine sa puna mana sa faca ceva in tara asta. Dar e mai usor sa pleci din tara decat s-o schimbi. E mai usor sa plangi decat sa schimbi ceva. Incepusem sa am o lehamite cu atata explicat, dar se pare ca gandesc si alti oameni ca mine. Tu de exemplu. Mai sunt si altii. Din pacate vocea lor nu se aude in dialogul cu ceilalti pentru ca vin ca si kp si in 2 posturi baga 4 capete in gura:tie ca ai logica tampita, lui noa ca e telenovelistica, lui vlad pe care-l trimite in telenovela lui noa si mie ca i-am fript un capac ca sa aiba grija cum vorbeste. Astia sunt, cu astia defilam. Nu putem sa-i gazam. Trebuie sa traiasca si ei pe langa casa omului.
Erika imi place cum gandesti, tine-o tot asa.
ramas bun...

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
« Răspuns #13 : Decembrie 16, 2006, 02:32:23 »
Fac parte din poporul asta,  cu defecte si calitati, de ce naiba sa ma plang ca uite ce rai sunt romanii? Care e logica sa dau cu barda in cei care sunt exact la fel cu mine si sa arat cu degetul la ei? Sunt eu oare superior majoritatii?

Aceasi logica pe care te bazezi cand te duci la doctor sa te plangi ca te doare burta. Nu e burta parte din tine, de ce sa o arati cu degetul? Pai o arati cu degetul pentru ca vrei sa o vindeci. Nu spun ca toti care se plang de romania si romani give a shit, dar eu cred ca schimbarea si progresul se datoreaza nemultumitilor, nu multumitilor.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
« Răspuns #14 : Decembrie 16, 2006, 02:37:45 »
PS joe tata, imi arati si mie pagina din Dictionarul Explicativ al Limbii Romane unde se face diferentierea asa fina intre telenovelica si telenovelistica? M-am uitat si nu am gasit, dar cu un grămătic ca domnia voastra nu am teama, o sa ma luminez.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #15 : Decembrie 16, 2006, 04:20:53 »

ce limbaj ca ala e semn de punctuatie?

se spune "telenovelistica" nu "telenovelica"
Ai de revazut nitica limba romana(gramatica, exprimare corecta) inainte de a face pe "Furculisionul".

Vad ca te-am nimerit bine du pelagricus. Diaree( verbala), dermatita( te mananca pruritul anal) dementa( desi faci glume la nivel de putzulica in groapa-kaka pipi- te iei de oamenii mari).

Ar fi ilar, daca nu ai fi jenibil, zau asha( fuga repede la diktionar si kauta jenibil. Sau mai bine uita-te in oglinda)

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #16 : Decembrie 16, 2006, 11:23:04 »
Bai kp din bolile care exista si pe care le ai tu, nesimtirea nu se trateaza. Cu asta traiesti si cu asta o sa mori. Cat despre ce folosesc eu in postul ala cand ma refer la tine, fix aia imi sugerezi:dejectii.
ps:te-ai chinuit mult sa te abtii sa nu folosesti "k"? ca in "diktionar" si "kauta"? :D
ramas bun...

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
« Răspuns #17 : Decembrie 16, 2006, 11:53:54 »
Aţi înnebunit? ;DE bine că o faceţi aici, pentru că poate fi Vlad pe fază... Ce Dumnezeu aveţi, fraţilor?

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #18 : Decembrie 16, 2006, 02:34:31 »
Erika, eu nu sunt suparat. Vroiam numai sa point out ca adevarul este pe la mijloc. Evident ca nu trebuie sa avem complex de popor mic. Dar nici un complex de superioritate cand realitatea spune altfel nu prea ne sta bine.

Cat despre schimbari, ele trebuie sa se petreaca in fiecare din noi. Suntem inca mult prea nevrotici si crispati. Uita-te la dl pelascigus. Nu e amuzant cum cel mai mitocan de aici se erijeaza brusc in aparatorul bunului simt, al tau, al lui vlad si al noei( oare asa e gramatical corect)  Btw, joe, te-ai gandit vreo clipa ca asociindu-te lor in victimizarea asta lacrimogena nu le faci un bine, ci ii jenezi un pic( nu mult, ca doar nu te pot lua un serios).

Joe, zau asa, lasa dracului dictionarul si mai bine citeste o carte de umor. Ca tare esti dry.

add on:

Hai sa-ti fac o schema, ca mi-esti simpatic: Sectiunea(telenovelica a fost spus cu simpatie si ea stie) a lu' Noa chiar pentru asta este, " to bitch" inseamna a te plange, ca verb, iar Vlad e departe de a fi lezat. Despre Erika nu stiu, dar nu mi se pare atacata. Daca s-a suparat, imi cer scuze sincer. Rezumand, toate magariile domniei tale vin de la gluma cu Pelagricus. Now ain't that pathetic?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #19 : Decembrie 16, 2006, 06:26:02 »
Merde, n-am timp acum, tre' sa plec, tare m-as mai baga!
Revin poimaine.

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #20 : Decembrie 17, 2006, 01:13:32 »
Nu m-am suparat deloc, ceea ce imi place la o discutie e atunci cand oamenii cu puncte de vedere diferite nu o iau personal si nu trec la un contra-atac care n-are legatura cu subiectul. Nu m-am simtit atacata in nici un fel.Sunt de acord cu Kp ca adevarul e undeva la mijloc, de fapt asta si incercam sa zic-unele lucruri ar putea sa mearga mai bine, dar nu totul e extrem de prost. Lui Joe ii multumesc pt sustinere, desi cel mai important mi se pare ca zaresc un strop de  mandrie de a fi roman in faptul ca a fost de acord cu mine.
Tapirul: exemplul tau cu durerea de burta nu mi se pare exact. Ceea ce ziceam eu e ca omul ala pe care il doare burta o tot arata cu degetul si se tot plange ca sufera fara sa ajunga vreodata la doctor.Sigur ca din randul nemultumitilor sunt aia care au vreo sansa sa faca ceva. Dar aparent toata tara e nemultumita si asteapta sa apara din cer senin solutia si oamenii care s-o puna in practica. Ca am tot auzit de cultura lui "de ce sa fac eu ceva cand vecinu' nu face nimic?"Astea ar fi defectele de baza, dupa parerea mea:plansul asta care n-are nici o finalitate activa si problema cu capra vecinului. Altfel ma bucur ca nu m-am nascut undeva intr-o tara araba sa fiu inferioara din start si sa ma ucida aia cu pietre ca nu stiu ce chestie mai nasoala am facut, ma bucur ca nu traiesc undeva in Africa intr-un bordeias lipit cu balegar si jumate din populatie HIV pozitiva , exemplele pot continua. Imi cer scuze daca jignesc pe cineva cu comparatiile astea, pur si simplu asa cred eu ca acolo e mai rau.Mie mi se pare ca faptul ca m-am nascut in Romania mi-a oferit niste sanse mai bune decat daca ma nasteam in unele locuri.Cred ca nu suntem o tara complet lipsita de cultura si civilizatie.Cum ziceam, nu ca e gresit sa fii nemultumit, e foarte bine, potential constructiv, dar nici sa nu recunosti ca asa rai cum suntem,avem un punct de start mai bun ca altii.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #21 : Decembrie 17, 2006, 05:00:16 »
Agree, Erika. Eu totusi prefer sa ma compar cu natii mai apropiate, cum ar fi sloveni, cehi sau unguri. Evident ca fata de Angola stralucim, but again...

In legatura cu" de ce nu fac ceva aia care se plang", nu e asa de simplu. In primul rand ca nu suntem inca suficient de educati politic pentru ca procesul democratic sa promoveze elite adevarate. Cand ai de ales intre Basescu si Nastase, pardon, cat ai fi de optimist te cam apuca disperarea. Cand esti un biet rezident( btw, joe, cum fuse anu asta?) nu poti schimba sistemul oricata vointa si patriotism ai avea. Exemple cu duiumul.

Nu ne pute Romania, ne doare cand stim ca ar fi putut sa fie mult mai bine.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
« Răspuns #22 : Decembrie 17, 2006, 11:32:28 »
la joe cum sa fie, sta acasa si ma f.. pe mine la cap ca am plecat si am tradat tara, in timp ce dumnealui sta cu caciulili pe frunte in curbura arcului carpati.
Erika, uite, fara falsa modestie, eu consider ca sunt printre aia (kp la fel) care au decis sa faca ceva. Nu numai pentru mine, nu.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #23 : Decembrie 17, 2006, 11:04:09 »
Mie mi se pare ca faptul ca m-am nascut in Romania mi-a oferit niste sanse mai bune decat daca ma nasteam in unele locuri.

Intru totul de acord. (Discutia asta tot revine, de vreo 3 ani, nimeni n-o poate opri :) ). Eu unul am depasit etapa obiectivitatii, pentru ca obiectivitatea e o imposibilitatea. Ma bucur foarte tare ca sunt roman, nu as fi vrut sa fiu altceva. De ce? Nu stiu, de kiki. Asa e lucrurile. Nu inseamna ca ii privesc cu superioritatea pe cehi, unguri, americani (americanii sunt o natie? discutabil.). Inseamna ca românismul e in genele mele, si cu el ma simt cel mai confortabil. Oriunde m-as duce, asta nu poate fi schimbat.

(A propos de asta, stiati ca emigrarea e factor de risc in schizofrenie? Si in mai mare masura la a doua generatie de emigranti (adica la copiii emigrantilor)? )

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 167
  • run and run to catch up with the sun
« Răspuns #24 : Decembrie 18, 2006, 06:25:43 »
Citat
The aspects of the environment that may contribute to this risk are still poorly understood, but perceptions of social inequality may be important.

De aceea, in caz ca imigrantului ii pare ca i-ar lipsi intrucatva motivatia pentru a se da peste cap ca sa faca $$$, gandul sau trebuie sa staruiasca asupra urmasilor sai, carevasazica, in ideea ca respectivii sa nu ajunga sa se simta inegali social. Dixit.

(A, si recunosc ca n-am nicio scuza pentru sintaxa frazei de mai sus, da' nici timp sa o schimb. Revin. :D)
"All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon."

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #25 : Decembrie 18, 2006, 07:41:51 »
Aia cu inegalitatea sociala e doar o teorie, mi se pare suprasimplificat. Si cam greu sa explice un risc de 4,5 ori mai mare...Eu crez ca e mai complexa treaba. Daca as fi in America, as face un studiu.

Offline Qvadratus

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 130
« Răspuns #26 : Decembrie 18, 2006, 07:50:18 »
Mai, sunt lucruri care nu se schimba niciodata si lucruri care se schimba totusi.
Jelania e un specific national, numai ca lucrurile merg inainte chiar si in prezenta acestei perpetue plingeri. Mai bine, mai prost, dar totusi merg inainte.
Pesimistilor le-as spune ca e un moment propice sa uite de pesimism si sa puna osul pentru ca vremurile sunt favorabile celor care dau din coate, iar optimistilor le-as spune sa-si astupe urechile la vocile pesimiste si sa traga cit mai tare, deoarece naiba stie cit o sa dureze avintul acesta pozitiv. Daca ma uit in istoria Romaniei imi amintesc ca vremuriel de ascensiune nu au durat prea mult, astfel ca e mai bine sa incerci sa te pui la adapost pentru urmatoarea perioada tulbure cit esti pe val, deoarece atunci cind roata se va intoarce din nou, nu va mai fi timp.

In concluzie dati fratilor din coate, aia care sunteti aici, fiindca musai trebe sa apucati ceva din forta valului actual, fiindca sunt sanse mari sa nu mai prindeti inca unul !

P.S. In rest gindirea pozitiva e un lucru bun in orice epoca, iar un pesimism sanatos la cineva cu urechile bine orientate si cu ochii deschisi si holbati cit cepele face toate paralele.
Victoriile sunt efemere, doar eÅŸecurile sunt permanente......

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #27 : Decembrie 18, 2006, 09:02:43 »
Aiurea. Suntem o secta gnostica de ratati iluÅŸtri.

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #28 : Decembrie 22, 2006, 08:06:11 »
Amin!
...dar decat cu urechi orientate si ochi holbati, orisicatusi...
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #29 : Martie 29, 2007, 10:59:04 »
Amen, ha?

da di cearcanili noastre au uitat sa zici matalutza?

(opriti-ma, iar spun prostii)
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #30 : Aprilie 02, 2007, 06:55:55 »
Ha?
Cearcanili ratate?
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...