Sondaj

Ati avut vreodata vise lucide, in care sa actionati voluntar?

Nu.Niciodata
Nu.Nu visez
Da.Destul de rar
Da.Destul de des
Da.Majoritatea

Autor Subiect: Visul lucid  (Citit de 1117 ori)

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
Visul lucid
« : Octombrie 24, 2006, 01:13:20 »
Am auzit ca exista oameni care viseaza lucid in mod curent.
Am citit de curand despre un cercetator in acest domeniu. Numele lui este Stephen LaBerge si isi face cercetarile undeva la o universitate in SUA.

Citind mi-am amintit ca era o vreme cind aveam vise lucide cam o data pe saptamina cel putin, si in care cel mai adesea imi propuneam sa zbor sau sa trec prin pereti (influenta nu stiu carui film/serial la care ma uitam atunci). Vreau sa spun ca in vis poti efectiv sa faci ceea ce vrei iar asta iti da un sentiment deosebit de libertate.Incununarea eforturilor mele a fost un vis in care m-am intilnit cu fratele meu, si am insistat sa ii demonstrez ca visam. La un moment dat s-a lasat convins si am incercat amundoi sa zburam. Fenomenal a fost ca la trezire mi-a povestit ca a avut un vis in care s-a intilnit cu mine si am zburat amundoi.  ;D

Din pacate aceasta "abilitate" dispare de indata ce nu mai am un program regulat de viata in care sa dorm normal (adica noaptea de la 10 la 4 mai ales), sa maninc normal (sa nu maninc greu seara etc), si incetez a imi controla gandurile si emotiile.

Un mic exercitiu care va va amuza probabil
Inainte de a adormi cititi indicatiile pentru ziua urmatoare.De fiecare data cind va veti intilni cu una dintre situatii incercati sa realizati daca visati sau nu.
Obiective zilnice

Trebuie sa ma intreb daca visez:

Luni
Data viitoare  cind scriu ceva 
Data viitoare cind simt o durere
Data viitoare cind cineva imi striga numele
Data viitoare cind beau ceva

Marti
Data urmatoare cind vad un semafor
Data urmatoare cind aud muzica
Data viitoare cind arunc ceva la gunoi
Data viitoare cind aud pe cineva razand

Miercuri
Data urmatoare cind aprind tv sau radio
Data urmatoare cind vad o leguma
Data urmatoare cind vad o masina rosie
Data urmatoare cind dau/primesc bani

Joi
Data viitoare cind citesc ceva
Data viitoare cind verific cit e ceasul
Data viitoare cind remarc ca am reverii diurne
Data viitoare cind aud telefonul sunind

Vineri
Data  viitoare cind deschid o usa
Data viitoare cind aud ciripitul unei pasari
Data viitoare cind folosesc toaleta dupa amiaza
Data viitoaer cind vad stelele

Simbata
Data viitoare cind introduc o cheie in broasca
Data viitoare cind vad o reclama
Data viitoare cand maninc ceva dupa micul dejun
Data viitoare cind vad o bicicleta

Duminica
Data viitoare cind vad un animal
Data viitoare cind ma uit in oclinda
Data viitoare cind aprind lumina
Data viitoare cind vad o floare

enjoy it! ;D

Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
Re: Visul lucid
« Răspuns #1 : Octombrie 24, 2006, 07:39:53 »
Eu aproape intotdeauna visez peisaje marine coplestitoare. Stiu mereu ca visez, din pacate.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #2 : Octombrie 25, 2006, 06:01:07 »
nu prea mai visez in ultima vreme. sa ma fi impacat oare cu subconstientul? Sau trec printr-o perioada in care nimic nu-l tulbura indeajuns...??

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #3 : Octombrie 25, 2006, 10:57:22 »
Sorry, dar asta nu se poate :) In mod sigur visezi, doar ca nu te trezesti chiar la finalul unui ciclu de somn, si atunci nu-ti mai amintesti. Niste faimoase experimente au arat acum 40 de ani ca, daca nu lasi visul sa apara noaptea, el iti invadeaza ziua...

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
    • Idei in graba
« Răspuns #4 : Octombrie 26, 2006, 02:04:45 »
Nu Vlad probabil ca vroia sa zica ca nu isi aminteste nimic din ceea ce viseaza :)

Eu zic ca e semn rau. Grijile de zi cu zi tind sa te cucereasca cu totul.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
« Răspuns #5 : Octombrie 26, 2006, 11:46:34 »
si eu am vise lucide cand si cand, in special cand se intamla ceva neplacut in vis
Azi noapte de pilda am avut un vis încâlcit (autostrazi, blocaje, beton, consructii, etc). La un moment dat am realizat ca mi-am pierdut portofelul (am un portofel pe un lant, lantul il pun in jurul gaicii de la pantalon si portofelul in buzunar). In vis eram cam disperat, pentru ca aveam in portofel toate cele. Dupa cautari inutile am decis, in vis, ca singura solutie este sa ma trezesc. Si m-am trezit.

Eu personal (si stingher) sunt extrem de interesat de vise. Stiu ca studiul lor este abia la inceput; teoria mea (in general) este ca natura (evolutia, cum vrei sa ii zzici) nu prea creeaza nimic fara rost. Cum visele unt o prezenta constanta la oameni (si nu numai), probabil ca au o functie importanta.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #6 : Octombrie 26, 2006, 11:58:36 »
O teorie ar fi ca visele rezolva probleme care te framanta in timpul zilei. De asta se spune ca "noaptea e un sfetnic bun". Ni se intampla adesea, stim cu totii, o problema care pare nasoala seara, dimineata pare un mizilic. Astfel, visul ar fi un soi de gandire inconstienta.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
« Răspuns #7 : Octombrie 27, 2006, 12:10:40 »
da, da' atunci de ce cainii viseaza si ei?
Eu cred ca e mai mult decat asta. Mult mai mult.

Offline clebs

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 73
« Răspuns #8 : Octombrie 27, 2006, 12:30:12 »
Citat
  Din pacate aceasta "abilitate" dispare de indata ce nu mai am un program regulat de viata in care sa dorm normal (adica noaptea de la 10 la 4 mai ales), sa maninc normal (sa nu maninc greu seara etc), si incetez a imi controla gandurile si emotiile.

eu nu pot sa dorm daca nu manc seara, e rau?

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #9 : Octombrie 27, 2006, 01:52:57 »
ca altfel visezi tota noaptea fripturi.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #10 : Octombrie 27, 2006, 08:31:48 »
da, da' atunci de ce cainii viseaza si ei?
Eu cred ca e mai mult decat asta. Mult mai mult.

De parcă ei n-ar avea probleme. Serios acum, ce crezi că o viaţă de câine e uşoară? Chiar serios acum, se ştie că au şi ei somn REM, dar nu avem cum să ştim dacă într-adevăr visează. Şi dacă o fac, cum arată aceste vise. Or fi mult mai rudimentare, or fi mai mult mirositoare decât vizuale, poate că n-o să ştim niciodată. Păcat, omul nu are alt prieteni mai vechi şi mai adevărat.

Offline ari

• Admin
  • Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #11 : Octombrie 27, 2006, 02:38:25 »
As extinde putin, Vlad. Nu stim cum arata visul unui caine, dar oare stim cum arata visele celorlati oameni? E o atat de mult subiectivism intr-un vis incat, chiar descris de personajul in discutie, visul nu poate cuprinde tot. Eu cred ca stim cum arata visul unui om doar prin prisma a ceea ce noi, personal, am simtit. Si suntem atat de diferiti...

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #12 : Octombrie 27, 2006, 03:47:09 »
Din punctul ăsta de vedere, nu stim nimic despre viaţa unui alt om, chiar dacă deţinem toate datele. Cu toate astea, nu e chiar aşa, nu suntem chiar atât de însinguraţi.

Offline Croniamantal

• Poetul Asasinat
  • Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 26
Visul lucid
« Răspuns #13 : Octombrie 31, 2006, 02:33:19 »
Sunteti siguri ca stiti ce e ala  vis lucid? Citeam pe undeva, nu mai stiu pe unde, ca in vis calatorim prin toata lumea, instantaneu, si ne intalnim cu mortii, care si ei isi continua calatoria. Dezavantajul majoritatii viilor e ca, in timpul calatoriei, dorm :) Visul lucid e un vis treaz, calatoresti unde vrei, te bucuri de tot, si nu uiti la trezire.
Poate ca viata mea e un vis lucid.
Sa scrii inseamna sa infrunti un chip necunoscut.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
« Răspuns #14 : Noiembrie 01, 2006, 06:01:06 »
ei vlad, eu ma referam la probleme d'astea umane, cognitive, intelectuale, "nelinisti". Pisicanalitic sunt convins ca au si cainii probleme lor.
Eu cred ca viseaza si cainii, nu numai REMizeaza, ca ii vad schelăcăind surd si dând din lăbuţe si mormăind....

Eu unul visez foarte mult si foarte intens si foarte extenuant. E de la sleep apnea mea presupun.

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
    • Idei in graba
« Răspuns #15 : Decembrie 12, 2006, 01:34:33 »
Am mai reusit din cand in cand....poate voi scire mai mult pe tema asta undeva ..candva...acum inca strang date....

Ca faza...exista posibilitatea de a opri un vis care incepe sa se destrame...daca esti lucid ...incepi sa te invarti cu viteza in sens invers acelor de ceas...si visul recapata consistenta....

De ce e faza tare....pentru ca am incercat..si chiar functioneaza.. ::)