Autor Subiect: locuri frumoase din bucuresti...  (Citit de 1280 ori)

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
locuri frumoase din bucuresti...
« : Noiembrie 29, 2006, 01:07:34 »
luni voi fi la bucuresti, pentru cateva ore... Pe unde ziceti sa ma plimb? Imi doresc: strazi frumoase, vechi, locuri ciudate, eventual un ceai bun, undeva (la etajul 14 al spitalului municipal?  ::) )

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
Re: locuri frumoase din bucuresti...
« Răspuns #1 : Noiembrie 29, 2006, 10:55:13 »
Dacă vrei străzi frumoase şi vechi, caută zona Grădina Icoanei, Bulevardul Dacia, zona cu străzi cu nume de ţări(Polonă, Italiană etc). Mai mergi în zona Curtea Veche(Hanul lui Manuc). Pentru a putea vedea ceva, în scurtul timp pe care-l ai la dispoziţie, te sfătuiesc să foloseşti"autovehiculul din dotare"=picioarele. Altfel...vei vedea, de la geamul autobuzului, aceeaşi zonă...timp de câteva minute bune. ;D
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #2 : Noiembrie 29, 2006, 11:43:36 »
Marea problema cu ziua de luni e aglomeratia. Va fi plin de masini, peste tot, in zile ca astea, Bucurestiul vechi se strange si se ascunde intr-un vis sau in vreun roman, nu-l vezi prea usor.

Singurul cartier linistit lunea pe care il cunosc e cel cu strazi cu nume de capitale. E un cartier triunghiular, delimitat de B-dul Iancu de Hunedoara la sud, Piata Victoriei si Bdul Aviatorilor la vest, Calea Dorobantilor la est. La vârful triunghiului se afla Casa Zambaccian, nici o legatura cu Nastase, doar o casa superba, vizitabila si pe dinauntru, cu tot cu colectia ei de arta. In rest, cartierul are o buna traditie arhitectonica europeana. Cel mai vechi imobil din el, primul de fapt din acea zona, a fost mica resedinta bucuresteana a unui boier moldovean, cred ca e de la inceputul sec. XIX. Pe strada Atena, lânga ambasada Finlandei. Din pacate, nu prea se poate intra, merita totusi, eu am reusit (acum locuiesc oameni "obisnuiti" in ea). E frumoasa si din afara, cu bourul Moldovei pe frontispiciu, si cahle cu figuri zoomorfe fantastice, ca la Mânastirea Neamt.

In rest, sunt case de toate tipurile, de la stilul alsacian la stilul maur. Pacat ca nu e primavara, mai merita vazuta bolta de glicine de la resedinta ambasadorului Venezuelei. Pe strada Washington se afla chiar cea mai inalta glicina din Bucuresti, dar acum nu se vede. In mai, de abia. Insa platanii sunt la locul lor, niste platani vechi, magnifici, pe Atena si Aleea Alexandru.

Mie imi place sa ma uit la blazoanele de pe case. E singurul cartier in care blazoanele nu au fost razuite in anii '50 de teama comunistilor. Imi place unul in mod deosebit, o cruce si o corabie, pe o mare unde apune soarele.

Ar mai fi de vazut monumentul ciudat din Piata Quitto.

Si probabil multe alte lucruri de care nu-mi amintesc. Oricum, se poate face o plimbare linistita de o ora, chiar doua daca ai norocul sa te ratacesti. (Mie imi place sa ma ratacesc, dar nu prea mai reusesc.)

Zona cu gradina Icoanei si mai ales parcul Ioanid (acum ii zice Ion Voicu), e mitologica, dar s-ar putea sa fie aglomerata. Insa acolo sunt mai multe locuri unde  se poate bea ceaiul in liniste, de ex. la '80, vis-a-vis de parcul Icoanei.

A propos de hanul lui Manuc. In zona aia as recomanda o examinare minutioasa a tuturor pravaliilor din strada Covaci. Nu se poate sa nu gasesti comori. Si un tur chiar in Hanul cu Tei, la etaj. Merita. Mai e si o mica librarie pe Smârdan, care imi place. Dar ar fi atâtea de zis...
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline mavast20

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #3 : Decembrie 01, 2006, 09:15:58 »
langa intrarea pricipala la Palatu Cotroceni e o ceainariehttp://www.afterhours.ro/ceainarie_Ceai_la_Cotroceni.html frumoasa...merita sa bei un ceai acolo. 

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
« Răspuns #4 : Decembrie 01, 2006, 12:47:42 »
multumesc pentru indicatii... de-abia astept ziua de plimbari si ceaiul de la cotroceni...
si o sa imi iau si-o clatita uriasa din piata amzei, de-aia cu ciocolata si banane, ca mi-a facut pofta vlad
promit sa-mi aduc si pantofi fara toc in rucsac (am un interviu la care trebuie sa ma imbrac sobru, ihhh, nu-mi place), ca sa ma pot plimba mult si bine...

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
« Răspuns #5 : Decembrie 26, 2006, 10:21:23 »
Ho ho ho Bucuresti? Mai bine vino la Craiova sa vezi vestita fantana muzicala. Au terminat o parte din ea si i-au dat drumul. Am vazut-o si eu(in realitate) dar nu gasisem deloc poze sa le pun pe net sa vedeti. Am gasit acum. Luati de va minunati ca e facut nea Aurica Solomon:
http://www.fantanamuzicala.ro/2006/12/01/vangelis.html
E fix in centrul orasului:ala din dreapta e Mercurul si in stanga e Prefectura(care mai siti cum vin de ati fost pici).
Asta e doar o parte din ea. Inaugurarea mare are loc in mai si o sa vina la inaugurare sa cante Andrea Bocelli. :)
ramas bun...

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #6 : Decembrie 26, 2006, 10:40:25 »
O să danseze şi pe Mozart?

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
« Răspuns #7 : Decembrie 27, 2006, 12:08:06 »
Pun eu o pila la Solomon sa bage si Mozart, poate asa te aduc la Craiova pentru vestitul suc. Eu am vazut-o fantana ziua, nu stiam ca are si lumini si bagasera tembelii o "Perinita" dar a naibii apa chiar tinea ritmul cu muzica. Trebuiau sa o termine de Zilele Craiovei in noiembrie dar o termina in mai si ne mai amagesc dandu-i drumul cate putin.
Sunt de vizitat si Strabunii Olteniei, facuti anul trecut in parcul din fata Teatrului National. Cam 20 de busturi ale personalitatilor date de Oltenia, aranjate pe cateva alei. Niciodata nu am reusit sa-i tin minte pe toti dar parca sa zic ca i-am vazut asa: pe Brancusi, Amza Pellea, Tuculescu, Gogu Constantinescu, celebrul craiovean Nicolae Romanescu, Titulescu si...nu reusesc sa-mi mai amintesc...
ramas bun...

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #8 : Decembrie 28, 2006, 10:59:14 »
Am cetit intre timp un interviu cu primarul Craiovei, zice ca o sa bage mai mult Mozart si Beethoven, ca muzica populara nu merge.

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #9 : Decembrie 29, 2006, 04:25:40 »
ufff ....mi  s facu dor d craiova :(

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #10 : Ianuarie 02, 2007, 02:33:02 »
da...daca imi este lene sa caut...tocmai am mai facut un post in care puneam intrebari asemenatoare : ;D

sa vedem daca o sa gasesc ceaineria..
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D