intrucit coranul nu se studiaza ci se memoreaza (de la cap la coada si de la coada la cap, vorbesc foarte serios si din nou nu spun asta de la mine....),
dar de la cine dorinteodor?daca nu zici de la tine,nu prea are valoare.
si asta cu increderea in doi romani
ai nostrii,mi se pare exagerata rau.
serios.stai cateva zile cu niste oameni d asitia.nu extermisti,ca avem si noi cazuri cu maicutele rastignite si omorate de vii...,asta ti recomand.vei vedea ca intr adevar religia asta nu are nici cea mai mica leg cu violenta in general,dar cea impotriva cuiva anume.ce se intampla cu terorismul ,repet,este pur politic.eu zic sa mai studiezi.2 ani nu este suficient,ce stii despre conflictul din orientul mijlociu,despre radacinile lui,despre drepturile palestinienilor,despre cum s a ridicat saddam si cine l a ridicat,despre bin laden ,despre studiile lui,despre finantarea campaniilor electorale ale lui bush senior sau jr...despre iran,despre petrol,despre razboiul din golf,despre kuweit?cam ce stii despre astea?
ce stii despre cum traiesc musulmanii din lumea araba si cei din europa.despre cei din romania ce stii?stii cati traiesc in romania?cati s au nascut si sunt cetateni ramani?ce parere ai despre turcia?ce crezi despre kurzii de la granita cu iranul?
asta in ideea ca studiezi de 2 ani cate ceva...
cunosti personal un musulman(apropos un musulman nu v a folosi termenul de islamist cand va vbi despre sine).
kp
... amarasteanul care-si imprastie matzele sperand in 70+ fecioare care chiar crede nu este cel care organizeaza atentatul.este un om care face asta de obicei pt familie,pt ca sacrificiul lui va cumpara bunastarea a lor lui...nu i universal valabil dar cam asa se intampla,omul kiar crede pt ca este convins de oameni care nu cred neaparat asta.si ajungem la discutia despre scopul atentatelor.eu cred cu convingere ca nu ceea ce scrie in coran este motivul unui atentat.si orice om inteligent cred eu poate intelege asta.
daca tu il iai pe ghita de la mlenauti care n a vazut in viata lui o paine pt ca mamaliga e painea lui,traieste din nimic cu cei 7 copii ai lui,ii explici ca daca este eclipsa diavolu se coboara pe pamant si se personifica in muftiul x venit in vizita fix in aceeasi prioada n tara(cu un scop ce contravine clar intereselor lui y,persoana din umbra,importanta care ar pierde f mult daca vizita muftiului ar fi fructuasa,deci strict interesat sa oraganizeze un atentat al carui executant ar putea fi ipotetic ghita).ii explici lui ghita ca a fost ales sa izbaveasca lumea de diavol si ca in schimbul sacrificiului lui o sa ajunga fix in rai si fam lui va trai indestulata.ghita e de acord,si comite atentatul.daca tu mi zici mie ca asta e religios...si nu politic sau economic...sau care naiba o fi interesul final....
si nu radeti,eram in spital la ultima eclipsa.a venit sotul unei paciente(max 30 de ani sa fi avut amandoi)si a zis ca le a zis preotu la slujba sa se incuie n casa sa stinga luminile si sa inkida perdelele ca se coboara diavolu pe pam in timpul eclipsei,sa fi vazut ce vaiete erau pin saloane ca nu puteau sa incuie usile...si sa inkida perdelele...si cum se uitau la mine ca am iesit sa vizionez...spital judetean.oamenii nu de la tara rau,din eforie,oras statiune...asa ca mai lasati ma cu amarastenii.saraci cu duhul peste tot.