Sondaj

ce-i visul?

calatorie a sufletului?
 2 (50%)
conexiuni chimice in creier?
 2 (50%)

Total Members Voted: 4

Autor Subiect: Visul  (Citit de 1440 ori)

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 69
Visul
« : Ianuarie 06, 2007, 02:41:47 »
Ce-i visul?
Reflexie a ceea ce ne preocupa?joc al subconstientului sau ratacire a sufletului pe alte meleaguri in timpul somnului?moment si mijloc de deschidere spre alte lumi?doar niste conexiuni aleatoare printre circuitele creerului?e reala simbolistica viselor?
Si 'visul' ca dorinta? de unde apare,din ce colt ascuns al sufletului se naste tanjirea dupa 'nu stiu ce'?de ce ni 'se pune pata' pe vari lucruri?o dorinta de a continua ceva intrerupt intr-o alta viata?imboldul de a trai o conjunctura neexperimentata inca in drumul spre desavarsirea fiintei?
Locul nostru e undeva intre fiinta si non-fiinta:intre doua fictiuni...

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
Re: Visul
« Răspuns #1 : Ianuarie 06, 2007, 08:58:31 »
Marlene dar tu de ce nu ai votat? Ca vad 0 voturi la ambele variante. Si uite, iti dau eu o idee legata de poll: renunta la logica dualista, cu 2 variante, pune a treia varianta, care sa fie "altceva(detaliati)" si pe baza ei vei lansa si discutiile din topic mai bine.

Acum legat de topic, am si eu o intrebare:nevazatorii(orbii mi se pare jignitor) care nu au vazut niciodata, viseaza? Si ce viseaza ei? Cum viseaza? De mult timp ma tot gandesc la asta. Nu au avut niciodata imagini vizuale cum avem noi si cu ajutorul carora "vedem" un vis.
ramas bun...

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
« Răspuns #2 : Ianuarie 06, 2007, 11:22:23 »
poate ca orbii n-au visat niciodata culori. Dar au "vazut", oare, "stelele verzi" (care uneori pot fi si galbene sau albastre, ca in bancul ala cu "mama, ce-i asta? O rosie, draga. Dar de ce-i galbena? Fiindca-i verde")? O singura data am primit o palma si-am vazut astfel de stele. Atentie, acest topic e nerecomandat celor violenti. Nu atacati orbii!
(scuze pt. ca sunt asa de offffff tonight, lalalalalala)

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #3 : Ianuarie 07, 2007, 11:12:58 »
visul e ceea ce simtim si nu vrem sa aratam, cel putin in cazul meu/.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #4 : Ianuarie 07, 2007, 02:00:59 »
daca iei visul drept o calatorie a sufletului si nu drept asociatii aleatoare ale creierului (care pt a le crea are nevoie de "informatie" prealabila achizitionata) ma gandesc ca viseaza si nevazatorii...poate pe baza unei 'memorii' ancestrale,poate pe baza experientelor din alte vieti...zic si eu asa...

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #5 : Ianuarie 07, 2007, 02:20:56 »
Excludem reincarnarea(numarul crescand al populatiei deci nr crescand de suflete care ar trebui reincarnate, pe care nu avem de unde sa le scoatem+relatarile despre vietile anterioare nu depasesc perioada Egiptului Antic, deci ce cunoastem -  probabil fiind vorba despre mecanisme de sugestie-atuosugestie). Mai ramane "memoria" ancestrala. Ce intelegi prin asta? Informatia transmisa prin ADN? Vorbisem o data cu un profesor de desen care spunea ca s-a constatat ca toti copii stiu sa deseneze o casa fara sa le fi explicat nimeni. Deci de undeva primesc ei aceasta informatie.
Dar a intrebat cineva vreodata un nevazator daca viseaza? Si cum arata visele sale? Ca-s curios.Daca intrebarea este pusa cu tact probabil ca nu i-am jignii. Chiar is curios.
ramas bun...

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #6 : Ianuarie 07, 2007, 02:22:31 »
marlene, pot sa te intreb ceva, tu ce simti cand visezi sau mai exact ce vrei sa simti cand visezi?

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #7 : Ianuarie 07, 2007, 02:44:28 »
fii un pic mai explicita!am vazut ca spuneai mai sus ca visul ar fi ceea simti si nu exprimi...vrei sa zici ca experimentam prin vis o parte a personalitatii noastre pe care pt vari motive nu vrem sa o exprimam in lumea reala?

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #8 : Ianuarie 07, 2007, 02:50:23 »
fii un pic mai explicita!am vazut ca spuneai mai sus ca visus ar fi ceea simti si nu exprimi...vrei sa zici ca experimentam prin vis o parte a personalitatii noastre pe care pt vari motive nu vrem sa o exprimam in lumea reala?

da. asae si mai mult ne pregatim pt lumea reala, si in vis experimentam partea personalitatii pe care o refulam.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 138
« Răspuns #9 : Ianuarie 07, 2007, 03:09:03 »
Eu cred ca intr-un mediu nou( virtual de exemplu dar nu numai)  experimentam personalitati pe care le-am dori. Si cred ca asta schimba personalitatea. Profitati de ocazie cand schimbati slujba.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #10 : Ianuarie 07, 2007, 03:20:05 »
"in vis experimentam partea personalitatii pe care o refulam"-de acord-pe de o parte,caci din punctul meu de vedere visul e mult mai mult-vezi visele premonitorii(de parca spiritul ar trai in mai multe dimensiuni ale timpului deodata),vezi visele cu zbor,sau peisaje marine incredibile,vezi visele cu intalniri si discutii cu "fiinte" moarte,visele in care-ti implinesti dorinte nerealizabile in lumea reala,intradevar cele in care-ti exprimi parti ascunse ale personalitatii,si multe altele
Pe de alta parte cred ca diverse vise apar in vari stadii ale somnului,vreau sa spun ca de exemplu in faza aceea dintre somn si veghe cand se relaxeaza asociatiile, dar totusi inca nu dormi poti intelege multe lucruri,apar mici revelatii, pe urma e somnul acela superficial cand iti pot aparea cele mai imposibile imagini si asociatii create poate pur si simplu prin conexiuni aiurea ale creeerului,poate pe urma apar jocurile subcontientului(lucruri ravnite,lucruri neimplinite,trairi refulate,etc),si in somnul cel mai profund sufletul isi i-a zborul...nu stiu...poate...

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #11 : Ianuarie 07, 2007, 03:30:12 »
visul e un lucru f complex, ai dreptate ce zici draga marlene, visul E si revelator

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
1
« Răspuns #12 : Ianuarie 07, 2007, 03:42:36 »
categoric e si revelator!-daca nu de altceva, macar pt faptul ca nu are cenzura mintii...

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #13 : Ianuarie 07, 2007, 04:16:48 »
si visul ca dorinta?
in ce cotlon al fiintei se naste tanjirea?

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #14 : Ianuarie 07, 2007, 04:31:20 »
Probabil in subconstient, de unde se nasc si visele. Dar daca ar fi sa ma intrebi in subconstient prin care din cel 2 procese puse de tine in poll....

ps:ce super-fain suna cuvantul folosit de tine in contextul ala:"tanjirea". Dorinta profunda, intensa. Eu as fi folosit un mai superficial : dorinta, scop catre... Nu prea am mai auzit folosindu-se asa des "tanjirea". Dar uite ce constructii frumoase se pot face cu el.
ramas bun...

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #15 : Ianuarie 07, 2007, 04:43:51 »
nu te mai lega de poll-ul acela!
recunosc ca e facut doar pt ca n-am gasit optiunea de a deschide un topic nou fara poll-sorry!
daca ar fi sa fac un poll adevarat as pune mai multe optiuni dar vroiam sa las discutia deschisa pt toate parerile

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #16 : Ianuarie 07, 2007, 05:07:25 »
stii unde se naste dorinta in realitate, cea pe care o traim cand mancam, vedem si facem alte lucruri si in cea virtuala (pana la urma visul e ceva virtual) e omorata putin cate putin sau este transformata in altceva, pana la urma acolo visele devin visuri si ne dau un imbold de a ne indeplini.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #17 : Ianuarie 07, 2007, 05:19:50 »
vezi,asta era intrebarea:visele dau nastere visurilor sau visurile se 'concretizeaza' in vise?

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #18 : Ianuarie 07, 2007, 05:24:40 »
vezi,asta era intrebarea:visele dau nastere visurilor sau visurile se 'concretizeaza' in vise?

cred ca amandoua, cred ca e vorba de un ciclu, e o gaina cu un ou si intotdeauna te intorci la inceput dar afli ca nu ai sfarsit, aberez.

dar ai pus punctul pe i.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #19 : Ianuarie 07, 2007, 05:25:11 »
bun,si de unde visurile acelea 'out of the blue'-de genul copilul care viseaza sa devina aviator-fara nici o legatura cu realitatea(parintii nu au de a face,nu traieste in mediul care sa aibe legatura),sau imboldul imperativ de a vedea Mexicul(dincolo de exotismul acestuia)de ce nu Peru?
nu stiu,parca sunt dincolo de logica chestiile astea....

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #20 : Ianuarie 07, 2007, 05:32:14 »
bun,si de unde visurile acelea 'out of the blue'-de genul copilul care viseaza sa devina aviator-fara nici o legatura cu realitatea(parintii nu au de a face,nu traieste in mediul care sa aibe legatura),sau imboldul imperativ de a vedea Mexicul(dincolo de exotismul acestuia)de ce nu Peru?
nu stiu,parca sunt dincolo de logica chestiile astea....

cred ca raspunsul e in noi, daor atunci cand ne vom accepta pe sine, atunci vom realiza ce sunt visurile-visele.

nu-ti cer sa mi spui ce ai visat dar ce semnificatie a avut visul tau, adica cer totul :)

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #21 : Ianuarie 09, 2007, 07:23:00 »
Vlad? o parere, ceva?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #22 : Ianuarie 09, 2007, 07:23:53 »
O părere am, dar nu despre asta :)
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #23 : Ianuarie 09, 2007, 07:53:01 »
 :)

sigur ai.chiar mai multe.

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #24 : Ianuarie 11, 2007, 01:23:26 »
hihi.... ce pot sa recomand...Stephen LaBerge....si experimentele sale :D
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #25 : Ianuarie 13, 2007, 07:34:36 »
si daca tot vorbim de visuri,vise,care-i visul vostru?acela secret(si sa nu-mi spuneti ca daca e secret nu se spune),care nu se spune decat tovarasului de suflet sau la betie,acela la gandul careia va tresalta inima,acela care va motiveaza,care va insufleteste?

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #26 : Ianuarie 13, 2007, 07:39:02 »
da, eu din pacate nci tovarasului de pahar nu pot sa zic  :-[

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #27 : Martie 29, 2007, 10:24:30 »
huh, am pus minutzele pe o carticica groasa grasa numita pompos "Explorarea viselor lucide " de Stephen Laberge, un nene cu doctorat in psiho-fiziologie (propo cu ce se ocupa chestia asta? )
o am de o luna si inca nu am citit-o, spre rusinea mea.
dar acum ma apuc. va tin la curent daca descoper o noua America.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D