Autor Subiect: despre infidelitate  (Citit de 1700 ori)

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 87
despre infidelitate
« : Decembrie 17, 2006, 03:06:26 »
Tocmai am avut cu soacra mea o discutie care m-a facut sa ma gandesc ce principii de moralitate lipsa posed in unele privinte: ne uitam la un film in care o femeie s-a dat la boyfriendul prietenei ei. Si soacrei mele i s-a parut profund imoral, din cauza ca era prietena ei. iar mie mi s-a parut gresit, dar nu foarte grav, din cauza ca:daca era un cuplu puternic el trebuia sa reziste si daca n-a rezistat n-a fost din cauza ca ea, infama, a incercat ci din cauza ca pur si simplu nu era un cuplu meant sa dureze.Si poate ca noul cuplu era mai potrivit impreuna, deci no harm was done decat temporar.
M-am gandit dupa aia admirativ ce principii solide de moralitate are mama soacra. Eu o iubesc pe soacra mea, btw, total atipic fata de situatiile de care am tot auzit.
Deci, voi ce parere aveti despre moralitatea asta care nu-ti da voie sa "ataci" pe iubitul/iubita prietenilor tai? Cat e de grav? Se poate sa ti se para gresit dar nu foarte gresit, sau ar trebui sa fie totul absolut:right and wrong?

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
Re: despre infidelitate
« Răspuns #1 : Decembrie 17, 2006, 09:16:26 »
cred ca infidelitatea nu prea are de-a face cu moralitatea. Daca esti infidel, s-a zis cu moralitatea de cuplu, nu cu cea individuala (fiindca se poate sa ai regrete)... care, oricum, in zilele noastre nu prea mai inseamna mare lucru.
Cand intr-un cuplu apar probleme de comunicare si unul din cei doi nu se simte in largul sau, e foarte probabil ca, din dorinta de a se simti inteles, "nefericitul" sa fie infidel. In cazul asta, cuplul se rupe, dar vorba ta, poate ca e mai bine, poate ca nu a fost sa fie...
Cred, totusi, si in varianta in care, dupa manifestarea infidelitatii, sa redevii moral si sa iti dai seama ca, de fapt, il iubesti pe cel pe care l-ai inselat si sa ai regrete.
Si mai cred ca poate parea firesc sa te "indragostesti" intre ghilimele de prietenul/ prietena unui amic, fiindca, vulnerabil fiind, oricine pare mai "bun" (si poate chiar este) decat cel langa care te simti neinteles si nefericit. Din pacate, totul e foarte inselator si majoritatea celor care se preteaza la combinatii de-astea aiurea (prietena prietenului, etc) sunt mai imorali decat infidelul, care, vorba aia, macar are un motiv pt. infideliatile sale...

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
« Răspuns #2 : Decembrie 17, 2006, 09:17:19 »
inca ceva: iti trebuie suflet de fier ca sa treci peste infidelitati si regrete, daca ai cat de cat morala. Nu-i imposibil, dar e foarte trist...

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #3 : Decembrie 17, 2006, 12:23:14 »
imi place acest topic.

cred ca infedilitatea sau fideliatatea are mai mult de a face cu ocaziile in niciun caz cu morala, pt ca si un om om moral poate gresi si totusi nu ii se duce morala.

pana la urma cat de stoic esti sau nu, daca ai forta necesara sa ;lupti cu tentatia sau nu, si cat de mare e tantatia in primul rand.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 138
« Răspuns #4 : Decembrie 17, 2006, 02:22:28 »
Pai intrebarea este cat de prietene erau respectivele. Si aduce in discutie diferentele( daca exista) intre prietentia intre barbati si prietenia intre femei. Din punctul de vedere al prieteniei dintre barbati, lucrurile sunt foarte grave. Dar tin mai mult de lealitate si de decenta. Moralitatea tine mai mult de societate. Daca nu te dai la prietenul prietenei ar trebui sa fie pentru ca esti o persoana decenta, nu pentru ca lumea ar apune ceva.Daca prietenia aia nu ar rezista oricum, nu are nevoie de testul asta. Se poate astepta. Lucrurile se schimba radical in situatia in care prietena trateaza infect pe obiectul dorintei.Nu devine mult mai simplu, doar ca ai mai mult in balanta care sa compenseze incalcarea faux pas-ului.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #5 : Februarie 05, 2007, 08:27:41 »
oare nu cumva omul prin definitie e infidel si fidelitatea se castiga,trebuie sa o meriti ,nu sa o pretinzi?
nu-i asa ca e posibil sa iubesti in acelasi timp doi oameni,dar in mod diferit?
Locul nostru e undeva intre fiinta si non-fiinta:intre doua fictiuni...

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #6 : Februarie 05, 2007, 08:56:11 »
oare nu cumva omul prin definitie e infidel si fidelitatea se castiga,trebuie sa o meriti ,nu sa o pretinzi?
nu-i asa ca e posibil sa iubesti in acelasi timp doi oameni,dar in mod diferit?

depinde de om, eu ca om, pot sa iubesc 2 oameni in acelasi timp la fel, dar nu vreau acelsi lucruri de la ei.

cred ca omul prin definitie e fidel dar numai cu "the mate"

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #7 : Mai 12, 2007, 02:33:23 »
in ultima perioada chiar mi-am pus serios intrebarea exista fidelitate, si cred ca am ajuns la o concluzie neplacuta in special pt mien, nu exista domne

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
« Răspuns #8 : Mai 14, 2007, 07:06:42 »
da' tu esti fidea? si ca ne-om cum iubesti?

marlene, imi place ideea. Fidelitatea se castiga, you don't have it for granted.
Si e foarte posibil sa iubesti doi oameni. Teoria mea, insa, este ca barbatii pot (mai mult ca femeile) sa iubeasca in acelasi timp, in timp ce femeile mai degraba iubesc pe rand.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #9 : Mai 14, 2007, 11:16:19 »
fidelitatea e  un lucru care se da de  prima oara si neconditionata.
asa e si asa ar trebui sa fie, daca gab\ndesti ca o dai mai tz , o sa gresesti si mai tz.

Offline Furnika

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 36
« Răspuns #10 : Mai 15, 2007, 07:10:23 »
asa e si asa ar trebui sa fie, daca gab\ndesti ca o dai mai tz , o sa gresesti si mai tz.

??? ??? ???

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #11 : Mai 15, 2007, 07:44:31 »

Teoria mea, insa, este ca barbatii pot (mai mult ca femeile) sa iubeasca in acelasi timp, in timp ce femeile mai degraba iubesc pe rand.

de aceea e mai grav cand inseala o femeie!
si totusi poti iubi, ca femeie, culmea, in acelasi timp, si pe rand, in sensul ca-ti raman vii sentimentele fata de cineva cu care nu mai esti(chiar daca prsoana nu mai e langa tine, sentimentul nu ti-l poate lua nimeni,cred totusi ca iubirea adevarata nu moare,se estompeaza, se transforma, dar nu moare), si in acelasi timp traiesti alaturi de altcineva, pe care la randul lui il iubesti...deci e pe rand si totusi in acelasi timp
Locul nostru e undeva intre fiinta si non-fiinta:intre doua fictiuni...

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
« Răspuns #12 : Mai 15, 2007, 08:31:26 »
Citat
de aceea e mai grav cand inseala o femeie!

pai da, inseamna ca deja esti aruncat la cos :)

iubirea adevarat nu moare, intr-adevar, dar eu cred ca femeile au o capacitate mai mare sa o ascunda de ele insele, cand iubesc o alta persoana. Si "iubitul pe rand" (cred ca) se manifesta si prin faptul de a gasi, brusc, defecte "fostului" - e o reactie de autoprotectie cred.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #13 : Mai 15, 2007, 10:09:50 »
sincera sa fiu, nici nu mai stiu ce sa cred despre iubire pt ca m-a bulversat, iar o sa iubesc 3 ani si o sa sufa, ami bine e sa nu iubim de loc.
da, gasim defectele pt ca ne e mai usor, dar meriita, mai bine nu am lasa asa cum era.

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 167
  • run and run to catch up with the sun
« Răspuns #14 : Mai 16, 2007, 10:51:52 »

??? ??? ???

Trebuie sa va spun ca toata ziua m-a stresat intrebarea "ce-o fi insemnand "tz", ce enigma ascunde el?" La inceput parea a fi un loctiitor de "si" sau, mai rau, un fel de "bip!". "Å¢." Si uite asa-mi faceau mintile puse in fata unei astfel de criptograme teribile: tzzzz! tzzz! tzzzzzzz! Abia izbutisem sa uit cand am citit posturile de astazi... si revelatia m-a palit, vorba lui Nicuta Tanase, ca o tigaie de facut clatite. Sau cel putin asa cum cred ca trebuie sa fie efectul unei tigai de facut clatite atunci cand este aplicata rapid pe o teasta. Furnika, in noul romchatesperanto "tz" trebuie sa aiba ceva de-a face cu "tarziu", asa ma gab\ndesc... Acu' nu stiu cui raspunde "neconditionata" cela, dar acordul genurilor, se stie, e o chestiune picata de mult in desuetitudine.

"All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon."

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #15 : Mai 16, 2007, 01:02:39 »

??? ??? ???

Trebuie sa va spun ca toata ziua m-a stresat intrebarea "ce-o fi insemnand "tz", ce enigma ascunde el?" La inceput parea a fi un loctiitor de "si" sau, mai rau, un fel de "bip!". "Å¢." Si uite asa-mi faceau mintile puse in fata unei astfel de criptograme teribile: tzzzz! tzzz! tzzzzzzz! Abia izbutisem sa uit cand am citit posturile de astazi... si revelatia m-a palit, vorba lui Nicuta Tanase, ca o tigaie de facut clatite. Sau cel putin asa cum cred ca trebuie sa fie efectul unei tigai de facut clatite atunci cand este aplicata rapid pe o teasta. Furnika, in noul romchatesperanto "tz" trebuie sa aiba ceva de-a face cu "tarziu", asa ma gab\ndesc... Acu' nu stiu cui raspunde "neconditionata" cela, dar acordul genurilor, se stie, e o chestiune picata de mult in desuetitudine.

esti prea belea dac stai sa te gandesti la un post

:D :D

cand ma gandesc ca esti oltean sau olteanca (sau ambele, dar cred ca in cel mai bun caza, esti doar un ticnit,dar sa lasam lucrurile astea deoparte ca nu ne intereseaza) si ca faci zona de ras, te incadrezi bine in bancurile cu oltenii.

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 167
  • run and run to catch up with the sun
« Răspuns #16 : Mai 16, 2007, 06:41:02 »
Ce va ziceam? S-a inventat cuvantul "cază"!
"All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon."

Offline Qvadratus

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 130
« Răspuns #17 : Mai 16, 2007, 08:58:08 »
Ha!
Victoriile sunt efemere, doar eÅŸecurile sunt permanente......

Offline Qvadratus

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #18 : Mai 16, 2007, 09:04:38 »
P.S. Uneori ma intreb daca fidelitatea nu inseamna de fapt decit comoditate, alteori imi pun problema ca este de fapt o stare de echilibru si in alte dati ma gindesc la timpul prea scurt care nu lasa loc decit la citeva alegeri....

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
« Răspuns #19 : Mai 16, 2007, 09:06:13 »
dust, daca fata  asa o fi vorbit si s-o fi comportat cu jumatatea cealalta, nu-i de mirare ca a ramas bulversata. Saracul.

fidelitatea ca comoditate, ha. Adicatelea, ajungi filozof: poti, ai voie, ai timp.. dar oare de ce?...

Offline Qvadratus

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #20 : Mai 16, 2007, 09:11:20 »
Pai hai sa rationam: daca ai ce-ti trebe, de ce sa te complici, nu ?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #21 : Mai 16, 2007, 10:07:08 »
Ezistă mai multe feluri de infidelitate, despre care vorbeam?
La debutul topicului era vorba mai curând despre neloialitatea dintre prieteni (fata care se combină cu boifrendu pretenei iei, boifrendu, care era de fapt infidelu, era considerat mai curand un soi de vibrator fără voiţă personală, din enunţ).
În ceea ce priveşte infidelitatea, hm, să-i zicem, adulterină, recunosc că nu îi găsesc scuze. Nu în sensul că o condamn, ci în sensul că sunt de părere că e mereu voluntară. Nu cred în pasiuni subite cărora nu le poţi rezista. Cred că există mereu un moment, o străfulgerare, în care te hotărăşti să nu rezişti.
Quadratus, comoditatea de a face ce? De ce e o 'aventură' un lucru incomod? Din pricina lucrurilor pe care le ai de pierdut. "Comoditate" mi se pare un cuvânt prea uşor.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #22 : Mai 17, 2007, 02:08:17 »
da, sa fim fideli sau infideli, mai conteaza cat timp suntem fericiti.

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #23 : Mai 17, 2007, 11:30:12 »
In timp ce citeam replicile mi-am dat seama ca eu am inceput topicul asta, dupa o discutie cu socrela.
Un update al situatiei ar fi ca n-o mai iubesc pe socrela, deci m-am tipizat, am inteles din prima ce e aia "tz" dar n-am inteles conceptul de fidelitate data mai tarziu, ideea ca fidelitatea se ofera mi se pare un fel de falsitate inutila-esti fidel ca asa simti/vrei-nu pe post de cadou, nu cred ca sunt de acord ca fidelitatea se castiga pt ca o relatie care merge prost nu e o scuza pt a fi infidel-este motiv de parasit, deprimat, urlat sau incercari de reparare.
Iar in legatura cu postul initial, bine au facut persoanele alea 2 ca au inselat prietenie si tot, ca cel putin au suparat-o pe mama soacra de care NU imi mai place.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #24 : Mai 18, 2007, 02:44:17 »
Erika, nu stiu, de ce crezi ca e im portant, daca e corect sau nu, nu conteaza, da, nu e corect, pt ca inselat increderea pers iubite, da e corect pt ca s-a simtit bine. mai conteaza, chiar nu mai conteaza. Ideea e sa treci peste asta. sincera sa fiu , nu stiu ce sa zic, esti fidel atunci cand ai ce iti trebuie, nu stiu, ma doare capul, si ma doare si inima.
Exemplul meu, atunci cand iubesc pe cineva f mult, dar pers aia nu mi da ce vreau, o insel daca ma simt neimplinita.

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #25 : Mai 18, 2007, 09:57:11 »
F dragut. Cred ca am ajuns la un punct al vietii in care mi se pare important sa fac ceea ce e corect, de dragul meu asa, ca sa ma simt eu bine cu mine.
As declara inchis subectu' despre infidelitati, in ceea ce ma priveste.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #26 : Mai 19, 2007, 07:55:12 »
eum-am saturat sa fiu corecta, lumea ma ia de proasta, imi zice ca sunt absurda.

si vreau sa fiu cum m-a educat mama sa fiu, adica nici nu mai stiu :))