Autor Subiect: Cum pacalim timpul.  (Citit de 649 ori)

Offline Furnika

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 36
Cum pacalim timpul.
« : Ianuarie 25, 2007, 07:15:09 »
Am observat ca am obiceiul sa intarzii; ca sa nu fiu tentat sa plec cu 10 minute inainte de intalnire am dereglat ceasurile. Astfel, ceasul de la telefon e inainte cu 5 sau 10 minute, ceasul de la calculator e inainte cu un sfert de ora (cred), asta ca sa fiu tentat sa ma culc mai devreme, ceasul de la televizor arata ora Bangladeshului (oricum nu stiu sa il programez) iar ceasul din perete e inainte cu 10 minute (cred, am facut tot posibilul sa traiesc cu 5-10 minute in viitor). Ceasul de la calculator de la lucru e cu vreo 10 minute inainte. Acum am reusit sa traiesc in alt sistem de referinta, de fapt fara o referinta de incredere.
Astfel, cand plec de acasa suspectez ca mai sunt 5 minute pana ar trebui sa plec, dar ar putea sa mai fie si 10 minute pana la ora la care trebuie sa plec astfel incat sa nu intarzii. Cand ajung la lucru de expemplu vad ceasul de la calculator si vad ca am intarziat relativ la timpul indicat de el. Mi se pare interesant sa ghicesc cat e ceasul intr-adevar, neavand nici un ceas de incredere la indemana; cateodata castig cinci minute, ceea ce poate fi enorm in anumite situatii. Si cel mai important, nu intarzii. ;)

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
Re: Cum pacalim timpul.
« Răspuns #1 : Ianuarie 25, 2007, 10:58:14 »
si eu pacalesc timpul. ceasul de la telefonul mobil merge cu 10 minute inainte, asa reusesc sa ma mobilizez mai bine, uitandu-ma la telefon si gandindu-ma: "vai, ce tarziu e..." (imediat ma apuc de treburi).

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #2 : Ianuarie 25, 2007, 11:39:29 »
La mine de mult nu mai merge metoda asta. Toate ceasurile mele sunt mult înainte, şi totuşi întârzii, da' aşa, câte o oră - două. În stagiunea asta, am ratat TOATE concertele de până acum. Record. Azi am reuşit să ajung la unu de jazz.
Åži nu mai am timp pt nimica.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #3 : Ianuarie 27, 2007, 11:29:00 »
la mine doar ceasul d mana e inainte cu 4 min  :)
apreciez punctualitatea.incerc sa nu intarzii niciodata si in general reusesc si am un mare respect pt timpul  celorlalti si ma astept ca si ei sa aiba pt al meu ,desi...nu prea mi iese  :D ,iar cand vreau cu adevarat ,imi fac timp pt ceva anume,restul sunt doar scuze ,iar cei care ma cunosc nu le iarta. :)

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #4 : Ianuarie 27, 2007, 11:30:01 »
concluzia e k ma cam pacaleste el p mine

Offline Qvadratus

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 130
« Răspuns #5 : Ianuarie 27, 2007, 12:28:37 »
Interesanta metoda lui Furnik. Am sa incerc sa o adopt, dar nu stiu daca se va potrivi cu mine insumi.
Victoriile sunt efemere, doar eÅŸecurile sunt permanente......

Offline Luca

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #6 : Ianuarie 28, 2007, 09:39:32 »
La mine a devenit simplu de cand au uneltit amicii impotriva timpului pierdut asteptandu-ma..fiecare imi da intalnire cu jumate/20/15 minute mai devreme decat vine de fapt. Asta reduce intarziatul meu la vreo 5 minute in general.

Cu serviciul e alta poveste.  :)

Offline homefree

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #7 : Ianuarie 29, 2007, 11:07:24 »
Ma linistesc brusc cand imi dau seama ca ceasul a luat-o inainte; imi face asa mare placere sa-l dau 5 minute inapoi... ;D Cam cum imi placea pe vremuri sa mai dorm alea 5 minute dinainte de a suna ceasul... Acum sunt punctuala tocmai pt ca sar din pat imediat ce ma trezesc, chiar si cu juma de ora inainte. Deocamdata nu se intoarce lumea cu susul in jos daca nu ajung la timp la serviciu (iar de intalnit nu ma intalnesc cu persoane puctuale ;)), asa ca prefer sa ma relaxez dand ceasul inapoi cand a luat-o razna decat sa ma stressez crezand ca e mai tarziu.
Dance me through the panic `till I`m gathered safely in

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #8 : Ianuarie 29, 2007, 11:15:28 »
eu nu inteleg de ce trebuie neaparat sa pacalim timpul, nu putem sa-l gustam asa cum e.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #9 : Ianuarie 30, 2007, 08:03:45 »
Iuliana, in studentie asa e cum spui tu :) Dupa aia, incep obligatiile si trebuie sa ajungi la timp, te corupe societatea. (Nu ca eu as reusi.)
..o clipa de tacere. Asta e patria.