Autor Subiect: Ce ne face mai puternici?  (Citit de 1092 ori)

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
Ce ne face mai puternici?
« : Ianuarie 27, 2007, 03:30:55 »
Cateodata ma intreb: "sunt puternica?" si nu prea imi raspund, pt ca stiu raspunsul. Cel mai mult nu pot sa accept faptul ca lucrurile care ne fac puternici, sunt slabiciunile si tocmai acceptarea lor, dar nu stiu, in mintea mea, nu pot sa accept ca acceptarea lor ne face puternici, oameni cu caracter, stiu toti avem slabiciuni, eu de exemplu am f mult, pur si simplu ma supar din orice, iau la suflet orice.
Toti avem slabiciuni dar putem sa trecem peste ele, eu, pana acum, am crezut ca daca uit de el, o  sa fiu fericita, o sa fiu puternica dar nu am inteles ca tocmai aceste lucruri, acceptarea lor,satisfacerea lor ne face mai puternic.

Lasand la o parte prostiile pe care le-am scris mai sus, dumneavostra ce credeti.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 69
Re: Ce ne face mai puternici?
« Răspuns #1 : Ianuarie 28, 2007, 10:48:24 »
parca,totusi, n-as crede ca acceptarea slabiciunilor ne face mai puternici,din punctul meu de vedere asta inseamna sa te complaci, sa zici ca e bine si asa, ca asta esti tu si nu poti(nu vrei de fapt) sa te schimbi. Bine, acceptarea lor este primul pas,de altfel esential,pt ca inseamna constientizarea lor,dar depasirea lor, de fapt, ne face mai puternici...
Mi se pare reala vorba aceea cu 'tot ce nu ne distruge ne face mai puternici', intradevar doar greutatile, situatiile de criza te fac mai puternic,sau mai bine zis atunci descoperi cat de puternic poti fi.Poate nu e asa, dar ziceam si eu din perspectiva celeia care in ultimele 7 zile, de dimineata pana seara tarziu, a stat pe ATI cu un membru al familiei, am miscat tot ce am putut,am aparat interesele,am tresarit la orice tahicardie sau suspin,am fost puternica, dura,hotarata,grijulie, cum n-am crezut ca pot fi.
Locul nostru e undeva intre fiinta si non-fiinta:intre doua fictiuni...

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #2 : Ianuarie 28, 2007, 11:06:55 »
Ai dreptate, dar totusi nu ne face sa fim mai puternici daca trecem peste ele, pt ca pierdem o parte din noi, chiar daca e slaba, dupa parerea mea cand pierzi ceva slab, pierzi si ceva puternic. Desi sunt adepta filozofiei lui Nietzsche, adik slabiciunile sunt facute de om slab ca sa-si ascunda conditia sa inf, dar totusi nu asta ne face fericiti.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #3 : Ianuarie 29, 2007, 09:08:25 »
Bun topic. Ai o floare de la mine.

Eu cred că în principiu, aproape tot timpul şi aproape în întregime, nu suntem deloc puternici. Suntem foarte slabi. Puţinul de putere pe care îl avem constă în capacitatea de a alege. Aceasta este însă o putere potenţială, şi de cele mai multe ori rămâne doar o altă slăbiciune.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline homefree

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #4 : Ianuarie 29, 2007, 11:14:03 »
Mi se pare reala vorba aceea cu 'tot ce nu ne distruge ne face mai puternici', intradevar doar greutatile, situatiile de criza te fac mai puternic,sau mai bine zis atunci descoperi cat de puternic poti fi.

Cred ca mai exista si-o a treia varianta: s-o iei razna.
Dance me through the panic `till I`m gathered safely in

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #5 : Ianuarie 30, 2007, 05:12:12 »
pai atunci inseamna ca te-a distrus :)
Locul nostru e undeva intre fiinta si non-fiinta:intre doua fictiuni...

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #6 : Ianuarie 30, 2007, 06:35:51 »
Gena, mediul, viata in general ne darama sau ne fortifica.
Depinde ce inseamna puternic.
Am vazut oameni loviti de cele mai crunte nenorociri si care nu au luat-o razna ci traiesc demn si cu fruntea sus (au psihic puternic?).
Cred ca atunci cand nu ai absolut nimic de pierdut decat viata ta iar aceasta nu are valoare absoluta pentru tine, esti mai puternic.
Banuiesc ca si credinta te intareste (credinta in orice).
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #7 : Ianuarie 30, 2007, 07:03:10 »
cred ca se observa f bine ce ne face mai puternici in tennis, de ex, marat safin e un sportiv extraordinar, dar cu un psihic rost, de multe a pierdut meciul de prost ce e. Imi amintesc ca, in finala la Australian Open (parca), a jucat cu Roger federer, si scorul era 2-0 la seturi, si el a intors meciul de la 180 de grd, deci pana la urma nu exista oameni puterici, exista doar fluctuatii si potentiale.

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
« Răspuns #8 : Ianuarie 30, 2007, 10:44:30 »
cu cat ne cunoastem mai bine, suntem mai puternici. Cu cat avem mai multi prieteni buni si socializam des, suntem pe linia de plutire. Puterea e relativa. Depinde foarte mult de prioritati, de "capacitatea de a alege" (cum spune Vlad) si de multumirea cu care ramanem, dupa ce am ales. Putere inseamna si sa lasi ceva in urma ta: ganduri bune pentru altii, gesturi frumoase, mici atentii, sa zambesti des si sa faci pe cineva fericit.

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #9 : Ianuarie 31, 2007, 08:52:05 »
in general sunt  slaba.dar apoi ,cu fiecare temere p care mi o inving si o depasesc,devin mai puternica.
situatiile critice ma fac sa fiu puternica,sa inteleg d c treb sa s intample ceva rau k sa pot sa devin mai recunoscatoare pt ceea c am,sa inteleg d c meritam sa s intample ceva rau,k sa pot sa ma bucur d altceva si sa devin un pic mai inteleapta si mai puternica.

Offline morcoveata

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #10 : Ianuarie 31, 2007, 10:10:03 »
era un personaj - Vineri - intr-un vechi roman care nu intelegea gradele de comparatie ... mai puternici decit cine/ce?! de ce?!

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #11 : Februarie 01, 2007, 12:13:23 »
era un personaj - Vineri - intr-un vechi roman care nu intelegea gradele de comparatie ... mai puternici decit cine/ce?! de ce?!

e un model social, si la el ne raportam din pacate.
si mai e un alt model genetic.

Offline homefree

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #12 : Februarie 02, 2007, 09:10:09 »
pai atunci inseamna ca te-a distrus :)

Hmm... speram ca distrugerea e definitiva, ca nu te mai chinui, asa cum te chinui cand ai luat-o pe aratura. :-\
Dance me through the panic `till I`m gathered safely in