Autor Subiect: eleganta  (Citit de 901 ori)

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 69
eleganta
« : Februarie 01, 2007, 06:02:40 »
pare usor de definit,luata insa la bani marunti,dincolo de eleganta 'conforma', asociata cu bunul gust,stilul,rafinamentul,modalitate de a-ti masca impulsurile grobiene,eu zic ca are un mare potential de deruta
il asociez cu un lux interior, un fel de rafinament, seductie,si rigoare ca respect pt tine si ceilalti
cred ca e strans legata de 'autentic'-poate-i echilibru intre a nu domina si a nu fi dominat, intre excese si retineri (practicate ambele fara efort si asumandu-ti consecintele la modul constient), a submina determinismul social, a-ti cultiva gustul pt diversitate culturala, a evita refuzurile instinctive, a sti sa oferi si sa gusti placerile conversatiei si de ce nu ale sexului oral, a stii sa creezi filme in care altii sunt bine veniti,a stii sa intri in filmele altora, si a nu fi personaj principal in ale tale...
Locul nostru e undeva intre fiinta si non-fiinta:intre doua fictiuni...

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
Re: eleganta
« Răspuns #1 : Februarie 01, 2007, 06:05:19 »
pare usor de definit,luata insa la bani marunti,dincolo de eleganta 'conforma', asociata cu bunul gust,stilul,rafinamentul,modalitate de a-ti masca impulsurile grobiene,eu zic ca are un mare potential de deruta
il asociez cu un lux interior, un fel de rafinament, seductie,si rigoare ca respect pt tine si ceilalti
cred ca e strans legata de 'autentic'-poate-i echilibru intre a nu domina si a nu fi dominat, intre excese si retineri (practicate ambele fara efort si asumandu-ti consecintele la modul constient), a submina determinismul social, a-ti cultiva gustul pt diversitate culturala, a evita refuzurile instinctive, a sti sa oferi si sa gusti placerile conversatiei si de ce nu ale sexului oral, a stii sa creezi filme in care altii sunt bine veniti,a stii sa intri in filmele altora, si a nu fi personaj principal in ale tale...

fals, eleganta e ceva social si depinde f mult de bani, si nu numai de gusturi si de estetic, daca ai aceste 3 lucruri, ai si eleganta.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #2 : Februarie 01, 2007, 06:09:17 »
pai tocmai asta incercam sa spun, ca e dincolo de eleganta inteleasa in sensul formal(social,bani,gusturi,estetic), e mod de existenta, si exprimare a fiintei proprii,transpare din interior

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #3 : Februarie 01, 2007, 06:13:07 »

personal, eu cred ca eleganta nu exista, e doar un prototip, ma dau de ex eu, nu sunt o pers elganta, adica ma imbrac casual, nimic elegant, dar simtul meu estetic e f ridicat si gusturile sunt bune, acestea provin din educatie, si autoeducare. da, sta in educatie, dar dac nu poti sa o exprimi nu conteaza. 

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #4 : Februarie 01, 2007, 06:22:31 »

pare usor de definit,luata insa la bani marunti,

nu e usor de definit, deloc, si nu se ia la bani marunti, se ia la bani mari, daca intelegi.

dincolo de eleganta 'conforma', asociata cu bunul gust,stilul,rafinamentul,modalitate de a-ti masca impulsurile grobiene,eu zic ca are un mare potential de deruta

nu are niciun potential de deruta, e pur simplu o modalitate de a agata, deci nu te deruteaza, doar ofera pe tava marfa.

eu personal il asociez cu igiena personala, in partile intime.

cred ca e strans legata de 'autentic'-poate-i echilibru intre a nu domina si a nu fi dominat, intre excese si retineri (practicate ambele fara efort si asumandu-ti consecintele la modul constient),

nu exista echilibru, poti sa-l asociezi doar cu impulsuri care in general nu sunt echilibrate.

a submina determinismul social, a-ti cultiva gustul pt diversitate culturala, a evita refuzurile instinctive, a sti sa oferi si sa gusti placerile conversatiei si de ce nu ale sexului oral, a stii sa creezi filme in care altii sunt bine veniti,a stii sa intri in filmele altora, si a nu fi personaj principal in ale tale...

a stii sa infiltrezi in pantalonii sau sub fustele altora, sau in viata altora ca sa ii minti.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #5 : Februarie 01, 2007, 06:33:47 »
de ce esti asa negativista azi?

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #6 : Februarie 01, 2007, 06:37:42 »
de ce esti asa negativista azi?

off, nu stiu, cred ca din cauza exam,a mi s-au zdrucinat anumite imagini , ca am crezut in oameni si ei m-au dezamagit.

Offline Marlene

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #7 : Februarie 01, 2007, 06:40:46 »
pai nu e prima data,te-au mai dezamagit de cateva ori...si o vor mai face cu siguranta!
bafta la examen!

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #8 : Februarie 01, 2007, 06:42:25 »
pai nu e prima data,te-au mai dezamagit de cateva ori...si o vor mai face cu siguranta!
bafta la examen!

sa fie, msi, dar macar sa ne dezamageasca elagant.  :P

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #9 : Februarie 01, 2007, 08:24:05 »
e asa cam asa cum zici tu marlene la inceputul topicului,greu d definit,o insumare a mai multor factori.treb sa vina si din int ceva.mie imi zic f multi k sunt finuta,chiar dak nu ma imbrac ff elegant.nush d c, k nici f feminina si nici f eleganta nu sunt.o fi ceva in atitudine....

iuliiiii,oamenii t vor dezamagi mereu.multi,dar vei continua sa investesti suflet in unii si iar t vor dezamagi cativa.dar uneori merita k,poate din 10,unul iti va ramane prieten.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #10 : Februarie 01, 2007, 08:54:16 »
e asa cam asa cum zici tu marlene la inceputul topicului,greu d definit,o insumare a mai multor factori.treb sa vina si din int ceva.mie imi zic f multi k sunt finuta,chiar dak nu ma imbrac ff elegant.nush d c, k nici f feminina si nici f eleganta nu sunt.o fi ceva in atitudine....

iuliiiii,oamenii t vor dezamagi mereu.multi,dar vei continua sa investesti suflet in unii si iar t vor dezamagi cativa.dar uneori merita k,poate din 10,unul iti va ramane prieten.

pe mine lumea ma considera copil, ma comport ca un copil, nu am eleganta clasica, cred, adica nu stiu, desi am o fata fina, nu am comportament, sunt destul de dinamica, sunt prea jucausa pt a fi o pers eleganta.

si daca oamenii ma vor dezamagi, atunci sa incep sa ii folosesc si eu.

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #11 : Februarie 01, 2007, 09:14:51 »
nu.nu deveni k ei.doar pastreaza distanta fata d cei care te au dezamagit o data( o s o mai faca cel putin o data) si fii atenta cu ceilalti,cu cei p care nu esti sigura.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #12 : Februarie 03, 2007, 05:02:32 »
nu.nu deveni k ei.doar pastreaza distanta fata d cei care te au dezamagit o data( o s o mai faca cel putin o data) si fii atenta cu ceilalti,cu cei p care nu esti sigura.

nu-mi fac pb de genul acesta, inca mi-am pastrat sufletul de copil, cu micile rautati si cu placerea de a ma juca.
oamenii sunt asa cum sunt, sigur, nici eu nu sunt mai breaza, pana la urma toti ne transformam, ideea este in ce.