Autor Subiect: Craiova - Eterna Terra Nova  (Citit de 967 ori)

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
Craiova - Eterna Terra Nova
« : Februarie 21, 2007, 09:59:55 »
Citat
Zilele Marin Sorescu - Craiova (22 februarie 2007 - 25 februarie 2007)

Ca în fiecare an, specialiÅŸtii ÅŸi exegeÅ£ii în opera lui Marin Sorescu, ca ÅŸi mai toÅ£i cei îndrăgostiÅ£ii de creaÅ£iile acestuia (poezie, proză, dramaturgie) se întâlnesc - unde alt undeva - decât la Craiova. EdiÅ£ia din acest an vine cu multe puncte interesante în program: o expoziÅ£ie de pictură ÅŸi una de carte, decernarea Premiilor Marin Sorescu pe anul 2006, un colocviu internaÅ£ional de exegeze ÅŸi traductologie, premiere teatrale, un pelerinaj la BulzeÅŸti, dar ÅŸi lansarea biografiei Marin Sorescu. 

Teatru: 

24 februarie (sâmbătă) 
 18:00   Recital de poezie soresciană - TEATRUL NAÅ¢IONAL "MARIN SORESCU" CRAIOVA 
 19:00   Când Dumnezeu era mai jos - TEATRUL NAÅ¢IONAL "MARIN SORESCU" CRAIOVA 
25 februarie (duminică) 
 12:00   Unde se ascunde zmeul? - TEATRUL PENTRU COPII ÅžI TINERET COLIBRI 
 18:00   Există nervi - TEATRUL NAÅ¢IONAL "MARIN SORESCU" CRAIOVA 

ramas bun...

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
Re: Craiova
« Răspuns #1 : Februarie 27, 2007, 01:49:47 »
A fost frumos?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #2 : Februarie 27, 2007, 01:53:42 »
Ştiaţi că, dacă n-ar fi existat Craiova, n-am mai fi avut stilou?
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #3 : Februarie 27, 2007, 02:10:50 »
Ştiaţi că, dacă n-ar fi existat Craiova, n-am mai fi avut stilou?

da, oltenii astia sunt destepti  :D :D

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #4 : Februarie 27, 2007, 04:52:58 »
Nu am avut timp nici sa-mi trag respiratia zilele astea :(
ramas bun...

Offline clebs

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 73
Re: Craiova - Eterna Terra Nova
« Răspuns #5 : Februarie 28, 2007, 02:47:08 »
pe bune? si ai murit?

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #6 : Februarie 28, 2007, 11:57:37 »
Citat
Klebsiella - streptomicina sau kanamicina sulfat 1 g/zi, gentamicina 150 mg/zi, timp de 10 - 12 zile

Citat
Fiecare germen are o sensibilitate caracteristica fata de anumite antibiotice. Astfel, enterococul este sensibil la ampicilina si la asocierea penicilina-streptomicina; Proteus-ul la ampicilina, cotrimoxazol, Klebsiella - la gentamicina sau colistina

8) :P
ramas bun...

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #7 : Martie 01, 2007, 10:54:54 »
Citat
In perioada 27 februarie - 3 martie a.c, Societatea Romana de Radiodifuziune - echipa Gaudeamus si Radio Oltenia - organizeaza, in foaierul Teatrului National "Marin Sorescu", cea de-a VI-a editie a Targului de Carte Gaudeamus din Craiova.

Pana sambata mai puteti merge la Targul de Carte Gaudeamus, din incinta Teatrului National "Marin Sorescu" din Craiova.

Am fost si eu azi. In afara de muzica, care zbiera ca la discotelnita a fost frumos. Am spart cam multi bani(pe 5 carti). Dar merita. M-am intalnit cu tipii de la editura Antet pe care-i stiam de anul trecut. Sunt reduceri destul de mari(eu am luat cu reduceri de 20%). Am luat un sac de pliante si oferte pe care le voi studia pe indelete acasa. Totusi e de preferat sa luati de la targ cartile pt ca-s mai ieftine. Si daca luati mai multe se cunosc.
Segmentul de carti de medicina este destul de bine reprezentat. Da' si scump. Manualul Merck 1 mil 900. Anatomia lui Gray(e adevarat ditamai Biblia) vreo 3 jumate.

Afara era targ de martisoare. Erau si 2 fomisti care faceau pe indienii nativi americani. Da nu prea se inghesuia lumea la ei. Erau tot aia de au fost in preajma sarbatorilor de iarna in fata Mercurului si m-am uitat putin pe cdurile lor si m-am apucat sa zbier in gura mare ca alea-s si pe internet :D si ca le am si eu(am vreo 10 albume). Se uitau aia la mine sa ma scalpeze nu alta, ca fugisera clientii precum potarnichile.
ramas bun...

Offline clebs

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #8 : Martie 01, 2007, 11:45:16 »
mda...si mai vrei sa dai cu kana dupe mine

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #9 : Martie 02, 2007, 12:59:56 »
Erau si 2 forumisti care faceau pe indienii nativi americani.

Care? Care?
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #10 : Martie 06, 2007, 10:36:30 »
Sa va povestesc un nou basm din ciclul :"Indianul, spaima copiilor" :D(ciclu inceput prin facultate la pediatrie): bantuiam azi prin Craiova cu treaba si prin alt cartier, trec pe langa 2 barbati care stateau de vorba si pe langa ei un pici cu o motocicleta electrica se plimba. Mergeam cu pas asa de rapid si apasat incat atunci cand am trecut pe langa pici, ala uitandu-se in sus la mine mi-a trantit un "sarut mana!" :D :D Creca era convins ca ma duc sa-i fac ceva, vazand o matahala care mergea repede si agresiv spre el.
Alte basme sunt in general prin hypermarketuri:cand un pici fuge de langa ma-sa si vine langa mine si incepe sa se holbeze la mine in suuuus, dandu-se atat de pe spate incat la un moment dat incepe sa se balanseze pe calcaie in spate :D. Maica-sa striga la el sa vina, el nimic cu ochii cat farfuriile la mine. In final a venit si l-a luat de mana sal desprinda de langa mine.  Alte basme cu "Indianul, omul negru al copiilor": mai sunt vreo 2-3 cazuri de tanci care din bratele parintilor lor, incep sa ma fixeze absorbiti cu privirea.
Ma intreb ce naiba s-or tot holba picii astia la mine. Ca pe multi nu-i observ eu ci imi atrag atentia cei cu care sunt ca un pici ma fixeaza incontinuu cu privirea.
Ramane de descifrat pentru viitor misterul  lui "Indianul Spintecatorul", "Indianul hipnotizatorul si killerul de copii" :D
ramas bun...

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #11 : Martie 07, 2007, 02:32:45 »
 :)
Hi, hi!
La mine situatia e exact invers, copiii se uita la mine ca de la egal la egal, aia pana il clasa  a 4a. N-am speriat niciodata pe nimeni, incercand sau nu. Cred ca sunt aparentamente una dintre cele mai inofensive persoane in viata.
Daca totusi, fiind intr-un supermarket, descoperi intamplator ca plaja de persoane care se uita hipnotizate la tine in sus, pe langa copii s-a imbogatit cu cineva trecut de varsta copilariei dar de aceeasi inaltime, feel safe sa zici"hi, erika!". I'll be watching! :)
N-as fi crezut ca persoanele inalte au vreo problema cu chestia asta, fiind standardul de dorit.

Offline clebs

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #12 : Martie 07, 2007, 11:17:22 »
nu, n-ai inteles, nu e vb de persoanele inalte, dumnealui nu e inalt,e...foooooarte inalt :D :D

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #13 : Martie 07, 2007, 02:15:53 »
 :) ;)

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • ramas bun...
« Răspuns #14 : Martie 07, 2007, 03:51:55 »
Da' nu-s numai picii. Si astia mai mari. De obicei ma asez in microbuzele alea mici de transport local spre culoarul din mijloc ca daca stau la geam nu-mi incap picioarele. Si m-am uitat special de mai multe ori:chiar daca scaunul de langa mine este singurul din microbuz liber, daca sunt 5-6 oameni in picioare, toti prefera sa stea in picioare decat sa-mi zica sa ma ridic sa intre ei pe scaunul de langa mine si sa se aseze acolo. Asta e verificata ca am crezut ca mi se pare dar chiar asa e. Numai daca ma ridic eu si-i intreb:"intrati?" se aseaza si ei(cum am facut ultima oara cu o tipa buuuna :D).

ps:sa nu uit-clebs:you are D-E-A-D.  ;D
ramas bun...

Offline clebs

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #15 : Martie 07, 2007, 05:12:21 »
in your dreams(adeca cosmaruri)  :D :D :D