Autor Subiect: Muzica  (Citit de 9177 ori)

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
Re: Muzica
« Răspuns #50 : Noiembrie 17, 2006, 11:13:52 »
de cateva zile ma tot gandesc ca e imposibil sa alegi intre muzica si literatura. Chiar daca sunt tentata sa spun "muzica", daca citesc o carte misto imi schimb optiunea... Acum citesc Capote, "Alte glasuri, alte incaperi". Poate ca cel mai misto ar fi sa se inventeze niste biblioteci sau sali de lectura in care fiecare carte sa fie insotita de o muzica adecvata, atunci placerea lecturii ar fi insuportabila. Chiar daca ar fi destul de greu sa ne mai concentram la citit...
As vrea sa ascult ceva muzica pentru violoncel. Stiti linkuri spre asa ceva?

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #51 : Noiembrie 17, 2006, 05:18:39 »
http://www.accuradio.com/classical/

Daca te uiti sub bara, in dreapta sagetii verticale, a patra optiune e Instruments.
Click, iti apar diverse optiuni in poze, dai pe Cello Soloists, astepti putin, o sa se dechida o fereastra (chiar daca iti cere emailul tu alege Start Playing) care intai iti ruleaza cateva reclame apoi incepe sa cante.
In stanga ai solistii. Poti sa sari melodii.
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #52 : Noiembrie 17, 2006, 05:25:00 »
Muzica e singura artă universală, parcă Goethe a zis ceva de genul ăsta.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #53 : Noiembrie 17, 2006, 06:30:09 »
Eu citisem undeva ca este singura arta care pe masura ce trece timpul si devine mai veche se apropie de sublim.

Si desi azi mi-a zis cineva, o femeie tare desteapta si simpatica  ca memoria poate tine loc de inteligenta si citatele loc de cultura , mi s-a parut funny asta.
" Opera is when a man that is stubbed in the back instead of bleeding he sings." ed Gardner

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #54 : Noiembrie 17, 2006, 09:51:37 »
 ;D

Muzica e un limbaj aparte, arhaic şi total intraductibil, un limbaj antebabelian. Poate că medievalii aveau dreptate, muzica reflectă armonia secretă a lumii. Clasificarea ei în rând cu celelalte arte e nedreaptă. Muzica e un arhetip la care literatura poate doar să aspire, handicapată cum e de intermedierea cuvintelor din ce în ce mai depreciate (încep să am un stereotip cu deprecierea cuvintelor).

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
« Răspuns #55 : Noiembrie 18, 2006, 04:33:20 »
dar artele plastice? de ce emotia nu e la fel de puternica, in fata unui tablou sau a unei statui? si totusi, muzica e mai mult decat artele plastice...
Cred ca muzica e "mai mult" fiindca, in momentul auditiei, ea isi pierde forma. Chiar daca are o forma "fixa", sa zicem vals, menuet, etc, atunci cand asculti, nu o simti marginita, dimpotriva, o simti infinita... Pe cand toate celelalte arte limiteaza... Si cred ca "teoria" asta se sustine si in cazul arhitecturii: intr-o constructie imensa, intr-o catedrala, intr-o piramida, intr-un spatiu pe care nu-l poti cuprinde dintr-o privire/ dintr-un gand, ai senzatia de "comunicare" cu o alta lume, tocmai pentru ca nu percepi limitele.
Dar daca judecam dupa emotii, cred ca si literatura poate sa emotioneze la fel ca si muzica. Ba poate sa devina obsedanta, chiar daca, vorba lui Vlad, cuvintele s-au depreciat. Asa, depreciate, ele tot reusesc sa compuna lumi si noua tot ne place sa ne plimbam prin lumile alea inventate... dostoievski, gogol, kundera, calvino, etc, etc, etc... Sunt, toate cartile lor, niste "posibilitati", care te tin de la primele pagini pana la sfarsit, te emotioneaza si te poarta prin tot felul de locuri si sentimente, ba chiar te pacalesc intr-atat incat iti poti imagina ca ceea ce se povesteste exista cu adevarat... Dar ce placute sunt micile noastre "amagiri" literare...

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
« Răspuns #56 : Ianuarie 15, 2007, 12:58:58 »
Am gasit o noua formatie de care nu stiam:
Qntal  http://www.qntal.net/english/index.html
Formatie de muzica electro-medievala. Suna extraordinar. Sa ascultati, daca va place muzica medievala.
ramas bun...

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #57 : Ianuarie 15, 2007, 06:02:21 »
mie nu mi s deschide nimik din pagina aia  :-[

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
« Răspuns #58 : Ianuarie 18, 2007, 03:09:28 »
atunci uite iti mai dau un link de alta formatie descoperita de mine acum, tot muzica medievala, care suna mai bine decat toate:
Corvus Corax
http://www.corvuscorax.de/
si anume:
http://www.corvuscorax.de/start.php?lang=EN
unde mergi sus la samples de une-ti alegi albume si melodii de pe ele. Incearca click stanga pe "Congregatio" si apoi asculta "Saltarello"
ramas bun...

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #59 : Ianuarie 18, 2007, 10:36:51 »
Canta frumos. dar cam trist.

Offline Athon

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #60 : Ianuarie 19, 2007, 12:50:52 »
Pentru cei plictisiti de industrie & big labels,
si de implicita consecinta a preferintelor celor multi-
-un portal pentru muzica sub licenta Creative Commons:
http://www.jamendo.com/en/
Wine culture

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #61 : Februarie 05, 2007, 11:06:09 »
www.last.fm

se poate asculta orice tip de muzica.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
« Răspuns #62 : Februarie 13, 2007, 07:23:58 »
poa' sa-mi de cineva si mie mp3-u' lu' Taxi - Jumatatea mea?
faceti-va mila

Offline gatetosun

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 104
« Răspuns #63 : Februarie 14, 2007, 10:39:49 »
tapir o am p undeva p un cd...ai facut o rost?
stiu c inseamna dorul asta d o melodie anume si mai ales sa nu o ai :)

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
« Răspuns #64 : Februarie 14, 2007, 10:43:01 »
sar'mana, mi s-a trimis deja, dar multumesc pentru gand.

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #65 : Martie 30, 2007, 11:42:05 »
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #66 : Octombrie 06, 2007, 01:28:16 »
Am ascultat deschiderea stagiunii....Wagner, la radiodifuziunea romana.....nu pot spune decat...sublim, si asta fara sa ma joc cu aprecierile....e ca un suvoi care curata din tine tot ce te estompeaza...si te lasa clar.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #67 : Octombrie 11, 2007, 07:40:24 »
Eu n-am ajuns, că eram de gardă :(

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 153
« Răspuns #68 : Noiembrie 09, 2007, 11:01:12 »
ce garzi faci tu stimabile?
nu de alta , da sa viu si io....

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #69 : Noiembrie 21, 2007, 07:09:48 »
Gărzi de psihiatrie, na. Foarte, foarte naşpa.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 138
« Răspuns #70 : Noiembrie 26, 2007, 10:51:15 »
De de sunt bre, naspa? Haldolu nu se da tot cu sticla?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #71 : Noiembrie 27, 2007, 12:45:23 »
Sunt foarte naşpa fiindcă (nu neapărat în această ordine):
- nu dorm deloc deloc.
- vin cazuri dubioase, unde nu ştiu întotdeauna dacă chiar sunt de psihiatrie sau de cu totul altceva, iar noi nu avem laborator de urgenţă, doar clinică.
- vin mormane de drogaţi care se supără că nu îi internez şi proferează ameninţări bengoase şi fac ceva pe reţeta mea că ei au luat deja dooj de diazepame.
- variantă: vine câte un pacient internat pe secţia de toxicomanii care şi-a făcut overdoză pe receptori desensibilizaţi şi face stop respirator şi dă-i la balon că nalorfină n-avem.
- vin boschetari, mai ales acuma, doar doar or primi o mâncare caldă şi un pat peste noapte, şi le dau nene, că doar n-o să-i las să degere.
- din când în când vine câte un superagitat de 2m X 200 kg care începe să arunce cu biroul şi cu scaunul după noi sau ar vrea să ne eviscereze, timp în care noi ne băgăm pe unde putem, badigarzii fuge, chemăm echipaj special de poliţie să ne salveze.
- stau şi mă frământ o mie de ani dacă să internez sau nu un pacient împotriva voinţei.
- când trimit, sau merg io, cu un pacient în alt serviciu (să zicem că ăla era internat şi a căzut în cap şi tre să merg la neurochirugie), îmi iau numai bobârnace şi ochi daţi peste cap, "psihiatrii ăştia cretini", şi mai multe ore de aşteptat pe la uşi.
-etc.

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #72 : Decembrie 01, 2007, 09:09:19 »
o melodie frumoasa de la karen

http://youtube.com/watch?v=17tvW-5Uy7g

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #73 : Decembrie 11, 2007, 03:05:09 »
În ultima vreme m preocupă mult muzica turcească :) Şi cea din orientul apropiat, în general. De exemplu, sunt pur şi simplu hipnotizat de muzica lui Cantemir. Ia încercaţi şi domniile voastre.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #74 : Decembrie 16, 2007, 02:56:33 »
Aia cu lipsa laboratorului e naspa rau. Pai de unde stii daca psihoza aia nu e metabolica, si ce faci fara toxicologie?( desi , daca nu aveti naloxona de ce ati avea toxi?).

Chestia cu psihiatrii cretini se rezolva la schimb. Cat ai fi de nice, daca primesti cacat, dai cacat cand te cheama la consult. Dar mai bine sa dezvolti o relatie cu oameni de la diferite specialitati.

Cu internatul impotriva vointei nu-sh ce sa zic, e mai bine sa-l convingi. Chiar daca trebuie sa-l ameninti.

La restul nu am comentarii, doar simpatie.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #75 : Decembrie 17, 2007, 03:28:26 »
Pai din pacate majoritatea psihozelor din urgenta sunt internate impotriva vointei. Chiar, de ce o fi asa? Nu crez ca si-a pus cineva problema.

Din fericire, psihozele toxice sunt ceva mai rare la noi, dar nu vor mai fi, tre sa ne antrenam. In rest, organicitatea e de obicei cu delirium si atunci ne prindem.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #76 : Decembrie 17, 2007, 09:39:15 »
Pai e simplu. Pentru ca oamenii cam folosesc urgenta pentru tratament in loc de cabinet. Daca ar avea o relatie functionala cu un psihiatru, ori nu ar ajunge in camera de garda, ori ar avea incredere ca au nevoie de spitalizare( vorbesc in special de depresii majore, dar si de bipolari).

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #77 : Decembrie 19, 2007, 08:01:48 »
Depresiile majore nu sunt internari nevoluntare decât daca sunt cu risc suicidar. Daca sunt cu risc suicidar, mult medici au obiceiul sa faca formele de internare nevoluntara chiar daca omul vrea sa se interneze, ca sa stea la cheie. Fiindca, in mod ciudat, nu se poate sta in saloanele de supraveghere daca esti internat cu consimtamânt. Desi exista si tulburari de impuls pe lumea asta, si raptusuri, si compulsiuni suicidare, etc. Mai mult, unii pacienti cu psihoze se simt mai bine (mai în siguranţă, dar nu numai), în camere încuiate.

Mai e foarte mult de lucru până să se regleze lucrurile astea, dar deja e mult mai bine faţă de când eram în anul I, atunci când medicii, şi chiar asistentele de noapte, puteau să bage pacientul la cheie când vroiau, fără comisie, nimic.

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #78 : Decembrie 20, 2007, 01:25:23 »
Pai de suicid vorbeam. Io nu prea vad psihoze de-alea ca in filme. La medicale se intampla des sa tii pacienti impotriva vointei, dar in general e la batrani cu delir. Nu-i incuiem, dar au alarma la dat jos din pat, vine asistenta si-i pune la loc. Aici daca-i pui intr-un scaun din care nu se pot ridica se considera restraint si nu suna bine. Doina, voi incu?
iati?

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Concitadin
« Răspuns #79 : Ianuarie 25, 2008, 06:19:35 »
si muzica?? MUZICA?????

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter