Autor Subiect: Opera  (Citit de 819 ori)

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 148
Opera
« : Iunie 06, 2007, 09:49:24 »
http://my.operanb.ro/content/view/88/1/lang,ro/

Citat
Spectacol eveniment la ONB - Tosca de Puccini, cu invitati de cota internationala: Eliane Coelho, Juremir Vieira si Eduard Tumagian.

Opera Nationala Bucuresti va invita vineri, 8 iunie, ora 18.30, la un spectacol eveniment cu opera Tosca de Puccini, intr-o interpretare de cota internationala. Pentru prima oara pe scena ONB, renumita soprana baziliana Eliane Coelho (ani la rand solista la Staatsoper Viena) va aparea pentru a intrupa rolul titular, cantand alaturi de sotul sau, tenorul Juremir Vieira (Mario Cavaradossi), precum si de ilustrul nostru bariton Eduard Tumagian (Scarpia). La pupitru se va afla dirijorul Adrian Morar, colaborand cu o distributie valoroasa, precum si cu corul (pregatit de maestrul Stelian Olariu) si orchestra teatrului.
O seara exceptionala, implinita si prin deschiderea expozitiei cu titlul Tosca pe scena Operei, in care se regasesc mai toti interpretii romani si straini ce au evoluat in rolurile principale, de la premiera mondiala cu Haricleea Darclée in rolul Tosca, pana la Coelho, Vieira, Tumagian. Printre marile noastre soliste care au intrupat personajul Floria Tosca, s-a aflat si soprana Dora Massini, de la nasterea careia se vor implini anul acesta 100 de ani, astfel incat momentul ii va fi dedicat.

Io zic ca merita cu prisosinta (desi mie personal nu imi place Puccini de fel, poate voua v-o placea).

Merita pt tipul asta, Eduard Tumagian, care canta superb. Eu l-am ascultat prima oara joia trecuta la Simon  Boccanegra (spectacol omagial 150 ani de la premiera) si am ramas uimita cat de bine canta (la fel cum m-a incantat ce bine canta Sorin Draniceanu). Oricum, maaaare, maaare diferenta fata de "ai nostri" (noi avem mai mult soprane bune, cu barbatii stam mai prost), desi... se pare ca si asta ar fi tot roman.

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
Re: Opera
« Răspuns #1 : Iunie 06, 2007, 10:33:51 »
oare mai sunt bilete? si cam cat poate sa coste intrarea? (zise materialista)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
« Răspuns #2 : Iunie 07, 2007, 08:07:26 »
Beletele sunt între 6,3 şi 25.2 roni.
http://my.operanb.ro/content/view/21/32/lang,ro/
Eftin, zic eu. Pucini nu e un compozitor de mare profunzime, dar este foarte entertaining. Poate să-ţi dea o seară plăcută şi să te facă să fredonezi 3 zile după asta.

Haa. mădă. ce mai faci tu?
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #3 : Iunie 16, 2007, 11:46:44 »
Cred ca e cazul sa-mi fac autocritica pt faptul ca v-am indemnat sa mergeti la Tosca, dar, pe onoarea mea, nu stiam ca au de gand sa puna in rolul principal un cartof. Insa, exact asta au ales sa-l interpreteze pe Cavaradossi - un tenor cam cu tot atata talent si voce cat un cartof. Ba mai si arata ca un cartof. Dar asa e cu nepotismul asta... era sotul sopranei. Sau poate sint eu foarte subiectiva.

Insa, Samson si Dalila a fost chiar foarte reusita ! Bine cantata, interpretata de exceptie ! Nu va entuziasmati, ca pe situl operei scrie ca maine o sa fie interpretata de altii (doar azi a fost o distributie de exceptie: Eduard Tumagian, Pompeiu Harasteanu, Sergej Larin si Gabriela Popescu). Dar oricum merita s-o vedeti (chiar si cu distributia de maine), daca n-ati mai vazut-o.
Ma intreb daca anul viitor Eduard Tumagian o sa mai cante pe la noi ? Of ce-as vrea sa il mai aud si anul viitor ! Cred ca m-am indragostit de vocea lui. Oare de unde as putea sa fac rost de inregistrari ale unor arii cantate de el ?

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
« Răspuns #4 : Iunie 17, 2007, 12:27:13 »
google video vad ca da niste results. Eu de obicei downloadez video-urile cu download helper or so si le savurez la mine pe computator

http://video.google.com/videosearch?q=Eduard+Tumagian

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #5 : August 12, 2007, 08:29:48 »
Multumesc Tapire! :)

Intre timp am mai facut rost de ce am putut cu el. Sa vedem la toamna cand s-o redeschide stagiunea daca mai e (sau mai vine) pe la noi.

Desi a trecut al naibii de mult timp, inca mai am amintirea vocii lui la Samson si Dalila. Ce amintire frumoasa, ce voce superba!