Autor Subiect: Cherchez la femme  (Citit de 1947 ori)

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
  • Mesaje postate: 1.095
Cherchez la femme
« : Aprilie 20, 2006, 06:08:10 »
Ce inseamna o "femeie" pentru domniile voastre? Ce inseamna sa fii femeie, pentru cele care sunt?

Pour moi, fiecare femeie e o patrie. O tara, un regat, o insula, etc. Fiecare femeie pe care o cunosc e un voiaj, sau doar o impresie de undeva, departe. Barbatii sunt punctiformi. Femeile sunt vaste, ele se intind in jurul nostru, inaintea si inapoia noastra, ca si cum am sta in mijlocul unui anotimp (copyrights Apollinaire). Poti "prinde" un barbat, il poti sesiza, insa, in cazul femeii, nu poti decât sa traiesti in mijlocul ei, ca intr-o patrie.

Când m-am indragostit, una dintre impresiile cele mai puternice era cea de evadare. Vedeam inaintea mea câmpii verde-crud si fara capat, le miroseam. Nu existau limite, era libertatea. Poate ca, a propos de cuvintele goale si pline de subînteles, dragostea si libertatea sunt acelasi lucru.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 148
Cherchez la femme
« Răspuns #1 : Aprilie 20, 2006, 06:17:13 »
Inseamna ca esti un barbat norocos! :)

Majoritatea femeilor au o doza de posesivitate mai crescuta decit a barbatilor, desi o mascheaza mai mult sau mai putin subtil

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Cherchez la femme
« Răspuns #2 : Aprilie 20, 2006, 07:45:00 »
Dar libertatea e posesiva! :) Poti oare, daca esti liber, sa te mai intorci la lanturi? Doar fortat.

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 87
Cherchez la femme
« Răspuns #3 : Aprilie 26, 2006, 03:39:05 »
Nu te intorci la lanturi.Se intampla uneori ca posesivitatea sa fie mai intai libertate, apoi lanturi.Nu te intorci, uneori mergi inainte.
Iti urez insa ca posesivitatea sa fie intotdeauna libertate pt tine.Stii regula de baza:pastrarea unei farame din magia de la inceput. :-)

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Cherchez la femme
« Răspuns #4 : Aprilie 26, 2006, 10:10:21 »
Personal, n-am nevoie sa pastrez nici o magie. Ea e mereu cu mine, fara sa fac nici un act de imaginatie. Si am sentimentul fericit ca nu e magie, ca e realitate. Poate ca nu e o chestiune de noroc, ci una de "vaz": vaz mai bine lucrurile, le traiesc, simt binecuvântarea de a fi viu si indragostit, sunt mai ancorat in realitate; unii barbati, am observat, prefera sa nu se prevaleze de acest privilegiu.

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 148
Cherchez la femme
« Răspuns #5 : Aprilie 28, 2006, 10:58:43 »
Unora le e frica   :rolleyes:

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Cherchez la femme
« Răspuns #6 : Aprilie 28, 2006, 11:43:18 »
Si mie uneori: realitatea e inspaimântatoare, dar n-ai cum sa o ocolesti.

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 117
Cherchez la femme
« Răspuns #7 : Aprilie 29, 2006, 12:41:56 »
Cam asa se intampla, de la intrebarea "ce este o femeie" ajungem usor usor la incertitutinea "cum este un barbat"! Zic incertitudine pentru mine, oricat as incerca sa incadrez, sa clasific, sa definesc (uneori fortat),  "subiectul" reuseste cumva sa se strecoare afara din schema. Probabil ca asta e valabil pentru ambele gender.
Sunt femeie, ma bucur pentru aceasta "intamplare" numai pentru a trai miracolul de a purta o viata inlauntru. Nu se compara nici o traire, oricat de intensa, cu aceasta, poate doar aceea de a-ti privi in ochi copilul sugand cu pofta laptele la sanul tau. Senzatie mai mare de topire in fericire pura nu cred ca se exista.
Recunosc ca mi-ar fi placut sa ma nasc barbat. Pentru ca de aici, de la "genul meu" mi se pare mult mai simplu. Regulile sunt clare si raspicate. Albul e alb si negrul e negru. Logica e mai logica. Nu tu angoase de tot felul (banale sau mai putin: sunt slaba?, sunt frumoasa?, sunt buna gospodina? sunt placuta? sunt iubita? sunt acceptata?), nu tu stari psihice conditionate de starile fiziologice (pre, post, etc), nu tu emotivitatea crescuta si incapabilitatea de a face in loc de a gandi sa faci, nu tu intorsaturi inexplicabile ale dispozitiei, samd.
Mi-ar place sa fiu barbat si pentru a trai sentimentul de prietenie care exista intre doi barbati, cu totul altfel, cladita pe baze mai simple, mai trainice, mai durabile in timp decat prietenia dintre doua femei, care, pararea mea personala, se cladeste mai mult pe nevoia de a impartasi aceleasi nelinisti.
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Cherchez la femme
« Răspuns #8 : Aprilie 29, 2006, 01:12:31 »
Citesc intr-o cartulie a lui Rabindranath Grigore. Cica: Dumnezeu, pe vremea când a creat barbatul, era doar dascal, s-a folosit doar de principii si algoritmi. Când a ajuns sa creeze femeia, era deja artist: a folosit pensule si culori :)

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 118
Cherchez la femme
« Răspuns #9 : Mai 02, 2006, 07:38:39 »
era totusi Rabindranath Tagore.  :-)

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Cherchez la femme
« Răspuns #10 : Mai 02, 2006, 09:55:40 »
Serios? Si eu care ma minunam asupra prenumelui lui: Rabindranath! Grigore, ca Grigore, da' Rabindranath! Dar daca zici ca nici macar Grigore nu e, ci Tagore, pai, ce sa mai zic? :)

(fusese o gluma, stiam si eu ca il cheama tagore, n.a.)

Desi, daca stau sa ma gândesc, suna bine. Cum ar fi sa-mi botez asa copilul? Rabindranath Stroescu! Tagore Stroescu!

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-şef
Cherchez la femme
« Răspuns #11 : Mai 04, 2006, 02:01:44 »
nu mi-ar fi trecut prin cap ca ai putea tu sa si glumesti, avand in vedere cat de riguros esti!

Offline smeddum

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 4
the serious joker
« Răspuns #12 : Mai 12, 2006, 09:54:42 »
oho...glumeste f serios...il cunoastem d mult :-P....dar are un efect mai ciudat...il face sa ..planga d nervi p cel caruia i s adreseaza...si ceilalti s tavalesc p jos d ras ( yours trully)...
   Dar hai sa revin la tema 'femeii'...hmmm....pensula si culori ...oare astea sa fi fost folosite in crearea noastra?...o ipoteza romantica pt visatori..deci o accept.  Asta ar insemna ca poate  ne-am nascut dintr-un vis d dragoste sau din imaginatia unui geniu artist.
   Femeia este o poveste f ciudata, complexa, neterminata si simpla in acelasi timp ( so my words will b hard to understand :-P). Suntem niste cameleoni ai iubirii, ai propriei inimi cand iubim sau facem orice altceva.
    NOI(women): putem darui extrordinar d mult, putem distruge intr-o clipa orice, suntem parsive, interesate, mincinoase, f puternice, cerem la fel d mult p cat dam( dar nu o spunem niciodata), asteptam totul d la voi ( dar nu o spunem niciodata), vrem sa fim iubite pur si simplu, ....iar ..ca sa creez un contrast frumos la aceasta parere ...
     VOI(men):sunteti totul pt noi ( dar nu o spunem niciodata), nu putem trai fara voi ( dar nu o spunem niciodata), va vedem puternici, capi d familie, leaderi dar va cunoastem slabiciunile, orgoliosi..
    Aviz celor care isi vor da cu parerea: este parere proprie si personala...persoanele implicate in ...exprimarea acestor opinii nu au fost mentionate cu intentia d a rani  sau jigni...va multumesc :-P

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Cherchez la femme
« Răspuns #13 : Mai 12, 2006, 10:37:05 »
Chiar suntem totul pentru voi? :) :) :)
Fiti pe pace, va iubim, va iubim.

O alta teorie, mai lunga si mai putin frumoasa, spune in felul urmator: barbatul a fost creat de Titani ca razbunare fatza de zei. Era singura creatura in stare sa detroneze zeii, si nimic n-o putea opri.
Nu mai stiu care zeu a avut ideea geniala de a inventa femeia. Ea a inlocuit complet scopul barbatului. Scopul si viitorul barbatului a devenit femeia. Ca sa desavârseasca lucrarea, i-au rapit femeii constiinta misiunii ei. Acum puteau dormi linistiti. In timp ce barbatii nu pot sa eludeze femeile, isi pot trisa destinul prescris de zei abandonând o femeie de indata ce e sedusa. (Teoria asta de-a dreptul oribila apartine lui Johann Seducatorul a lu' Kierkegaard.)

Mai e si aia cu androgynul, pacat ca a fost foarte folosita, era frumoasa.

Eu mai zic ca in fiecare femeie exista ceva foarte vechi, un fel de fiara ancestrala. Nu e neaparat o fiara furioasa, dar e o fiara, si e una care vine din codrii mitici.  Nimic de genul asta in barbat. De asta barbatii mor definitiv, in timp ce fiecare femeile renasc unele in altele, sunt vesnice (asta nu mai stiu pe unde am citit-o).

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Cherchez la femme
« Răspuns #14 : August 21, 2006, 11:26:41 »
Ce frumos incepuse acest topic! Cred ca inca are potential.

Unii psihoterapeuti de cuplu (adlerienii) zic ca ne indragostim pentru ca vedem la celalalt lucruri care noua ne lipsesc, care ne-ar face completi. Dumneavoastra ce vedeti in persoana iubita, care v-ar "completa"?

Offline noa

• Admin
  • Meşter
  • Mesaje postate: 363
Cherchez la femme
« Răspuns #15 : August 22, 2006, 12:33:32 »
persoana care tace...suficient de mult, incat sa pot vorbi eu cat am chef. persoana care cam face ceea ce zic eu sau, daca nu face, imi explica de ce. persoana care ma rasfata. persoana care are grija de increderea mea in mine, care ma ajuta sa am despre mine o parere mai buna. persoana care ma lasa sa imi cumpar tot felul de prostii, iar cand am depasit masura si riscam sa murim de foame din cauza lipsei de bani, imi atrage atentia frumos (in asa fel incat eu sa nu inteleg si...sa-mi fac numarul in continuare). persoana cu care discut toate minunile de tampenii care ma preocupa si are bunul simt sa nu-mi zica in fata ca sunt "plecata de acasa"(sau mi-o zice ca la punctul anterior). persoana care ma duce in cluburile care imi plac sau macar ma lasa sa ma duc singura. persoana care nu s-a inventat inca, in concluzie. stiind ca nici nu isi va face aparitia vreun astfel de om, ma multumesc cu sotul meu. ;-)
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 138
Cherchez la femme
« Răspuns #16 : August 22, 2006, 01:51:00 »
Bietul om...

Offline noa

• Admin
  • Meşter
  • Mesaje postate: 363
Cherchez la femme
« Răspuns #17 : August 22, 2006, 04:19:19 »
Citat din: "kp"
Bietul om...

esti dragut! o sa-i transmit. :-P
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 153
Cherchez la femme
« Răspuns #18 : Septembrie 03, 2006, 11:24:53 »
Citat din: "Vlad"
Ce frumos incepuse acest topic! Cred ca inca are potential.

Unii psihoterapeuti de cuplu (adlerienii) zic ca ne indragostim pentru ca vedem la celalalt lucruri care noua ne lipsesc, care ne-ar face completi. Dumneavoastra ce vedeti in persoana iubita, care v-ar "completa"?

si mai sunt unii care zic ca dragostea la prima vedere are o explicatie cam fada.
Very many factors act in the situation of falling in love from the first sight. These are our ideals, intuition or “fast logic”, imagination etc. When you fall in love at the first sight you are usually ready and willing to fall in love. Less possibility that it will happen if you are tired, stressed, solving problems in you mind. Of cause the main part in falling in love is given to the appearance, voice, gestures, smell. One person intuitively searches in the other the qualities and the feature to complete him/herself.

Offline Johan

• Admin
  • Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Cherchez la femme
« Răspuns #19 : Octombrie 09, 2006, 07:32:57 »
wanning gibbous.....
mic si dragut siteul vostru.

eu nu stiu exact cum e cu femeia. de-a lungul timpului am tot avut femei pe care le-am lasat mai devreme sau mai tarziu. imi place viata mea asa, desi cica nu mai sunt asa tanar. nu ma hotarasc sa renunt la milioanele de femei out there pentru una singura. as renunta la milioane de minuni.
sunt anormal or what?
...so little time

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #20 : Octombrie 19, 2006, 01:42:33 »
Cand ma gandesc la modul unei femei de a vedea libertatea mi-o inchipui pe Cleopatra spunind lui Cezar " Libertatea nu inseama sa fii sclavul nimanui, ci sa fii sclavul cui vrei tu."

Oricum libertatea este in primul rand ceva interior. Ca si Iubirea.

Dar totusi Iubirea (iubirea deci ,nu dragostea) chiar daca aduce libertatea, nu este totuna cu ea, in viziunea mea.
O cuprinde ,dar este mult mai mult.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-şef
« Răspuns #21 : Octombrie 25, 2006, 06:43:06 »
Zic de obicei o femeie se simte libera intr-o relatie- Spre deosebire de majoritatea barbatilor care se simt cumva constransi sa renunte la milioane de alte minuni. Si barbatii sunt minunati cu milioanele. Diferenta este ca noi intelegem importanta libertatii de a alege intre El- si restul.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #22 : Octombrie 25, 2006, 10:40:00 »
Poate. Eu insa ma simt liber in relatia mea. Mult mai liber decat eram candva, inainte. Oi fi eu efeminat, cine stie :)

iuliana

• Vizitator
« Răspuns #23 : Noiembrie 13, 2006, 09:22:14 »
nu stiu, cred ca sa fii femeie e ceva interesant, te mai limiteaza si e mai bine, in cazul in care ai o minte mai putin cuminte, e bine sa fii femneie, te mai limitezi pt simplu fat ca esti femeie.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #24 : Noiembrie 13, 2006, 10:55:15 »
Asta ca sa confirmi ca cei mai mari misogini sunt femeile? :) Sau vrei sa spui ca mundanitatea femeii limiteaza orizonturile inaccesibile dar irezistibile pe care le confera inteligenta?

iuliana

• Vizitator
« Răspuns #25 : Noiembrie 13, 2006, 11:28:29 »
Asta ca sa confirmi ca cei mai mari misogini sunt femeile? :) Sau vrei sa spui ca mundanitatea femeii limiteaza orizonturile inaccesibile dar irezistibile pe care le confera inteligenta?

ceea ce vreau sa zic e ca a fi femeie e o responsabilitate f mare si nu prea poti sa faci lucruri pe care le-ai face, numia pt singurul fapt ce esti femie, sigur in romania, in occident femeile sunt mai emancipate la gandire.
si anumite lucruri un barbat le face numai pt simplu fapt ca e barbat, nu e vb de misoginism, nu zic ca suntem limitate ca pers sau ca orizont ci societatea ne limiteaza ca atitudine in sensuri bun si rau.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #26 : Noiembrie 13, 2006, 11:30:09 »
Asta e poate adevarat.

iuliana

• Vizitator
« Răspuns #27 : Noiembrie 13, 2006, 11:38:31 »
Asta e poate adevarat.

greseal mea e ca nu m-am exprimat bine.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #28 : Noiembrie 13, 2006, 11:50:24 »
Ba te-ai exprimat foarte bine. Eu m-am gandit prost  :P

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #29 : Noiembrie 14, 2006, 12:36:51 »
Eu nu cred ca femeile vestice sunt altfel, poate exista o diferenta de interfata, dar femeile de peste tot vor respect, ceva libertate fara a ajunge in extrema cealalta-indiferenta, intimitate fizica si sufleteasca.In linii mari.

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #30 : Decembrie 15, 2006, 03:40:38 »
Un mic paradox atunci...

Toate femeile sunt la fel.
Toate femeile nu sunt la fel.
Tot ceea ce scrie mai sus nu este adevarat.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D