Autor Subiect: Pif Gadget  (Citit de 412 ori)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
Pif Gadget
« : Mai 16, 2006, 06:31:42 »
Nu puteam sa ma abtin sa nu deschid si un topic revistei mele preferate. (Desi stiu ca n-o sa scrie nimeni aici :) )
Ati citit careva din Pifurile noi?

Pif personajul a aparut prima data intr-un strip in l'Humanité, prin 1945. Iata mai jos prima poza in culori a lui Pif.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline Doll

• Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 20
Pif Gadget
« Răspuns #1 : Mai 16, 2006, 09:59:17 »
si mie imi placea Pif cand eram mica. ne aducea tata mie si lu frate-miu cate o revista. o saptamana eu, o sapatamana el. ce-mi placeau jucariile care se dadeau cu revista  :-D
he first human who hurled an insult instead of a stone was the founder of civilization. (S. Freud)

Offline Estuans Interius

• Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 26
Pif Gadget
« Răspuns #2 : Mai 20, 2006, 12:05:15 »
poza aceea trebuie sa moara. mi-a provocat un extaz vizual si un eclat de rire instantaneu..hope i'm not being pleonastic(al). c'est parfait. pif si sylvester sunt the real thing.
..vanitas, vanitas vanitatum et omnia, omnia vanitas

Offline Lulu

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 89
Pif Gadget
« Răspuns #3 : Mai 20, 2006, 05:48:08 »
Pif et Hercule. Ce vremuri ! Mai are careva vreo revista ?
The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"
http://lulutza.blogspot.com/

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Pif Gadget
« Răspuns #4 : Mai 20, 2006, 09:18:00 »
Eu am vreo 500, din 1953 pâna in 2006.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Pif Gadget
« Răspuns #5 : Mai 21, 2006, 10:26:02 »
Stiati ca Pif detine recordul absolut mondial pentru un tiraj de revista de BD? Desigur, asta era in alte vremuri.

Dupa falimentul editurii Vaillant si disparitia lui Pif in 1992 din Franta, el a reaparut pentru câteva luni in...România. Eu am numerele alea, care sunt considerate o raritate printre colectionari. Sunt slabe, dar le vezi intr-o alta lumina stiind ca era ultimul refugiu al lui Pif.
Imi place revista noua, desi nu mai reusesc sa ma las prins de ea. E alta atmosfera, dar isi dau silinta.