Autor Subiect: Cum sa iubim?  (Citit de 6787 ori)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
Cum sa iubim?
« Răspuns #50 : Iulie 10, 2006, 05:40:14 »
E, mai off-topicuim si noi, ce. :)

Hai sa mai facem o chestie. Sa vedem ce au crezut altii mai destepti ca noi despre dragoste. Ce carti ati cetit in privinta asta?

Incep eu cu câteva recomandari:

Ovidiu-Ars Amatoria
Cantonierul lui Petrarca
Sonetele lui Michelangelo
Stendahl-De l'Amour (e criticabila, dar e un "clasic", e bine sa il stii inainte de a merge mai departe; eu cred ca notiunea de iubire dintre barbat si femeie, asa cum o idealizam noi astazi, vine de la arabi, de la ishq)
Ortega y Gasset- Estudios sobre l'amor
Otavio Paz-Dubla Flacara
Ibn Hazm - Tawq al-hamamah ("Colierul Porumbitei", o opera care i-a influentat decisiv pe trubaduri; in general, arabii secolelor trecute erau experti in iubire, merita consultati.)

Sigur ca lista e groaznic de incompleta, astea le-am citit eu. Hai sa o completam, sa facem un fel de bibliografie pe care sa o recomandam indragostitilor fara speranta :)
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Cum sa iubim?
« Răspuns #51 : Septembrie 07, 2006, 05:27:20 »
Incerc sa imi mai aduc aminte parerile unor oameni mai destepti la intrebarea din topic.

"Cum sa iubesti pe cineva? O metoda ar fi sa iti imaginezi ca il pierzi." Am citit asta pe undeva, nu mai stiu pe unde. (Poate stiti dumneavoastra?)

O femeie a zis: "Nimic nu e mic in dragoste. Cel care asteapta marile ocazii ca sa isi arate tandretea, nu stie sa iubeasca".

"Trebuie sa ne asemanam ca sa ne intelegem, dar trebuie sa fim diferiti ca sa ne iubim" (Paul Geraldy)

Un semn ca dragostea e intr-adevar dragoste ar fi sentimentul ca e eterna.(Iar nu mai stiu cine a zis asta).

O sa mai scriu, cand o sa-mi mai amintesc. Prefer sa-mi amintesc aceste vorbe decât sa le caut, pentru ca astfel stiu sigur ca le-am dat cândva importanta.

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 153
Cum sa iubim?
« Răspuns #52 : Septembrie 07, 2006, 05:43:04 »
am sa ncerc sa fac lucrurile mai clare.deci adaug un pic de structura.
1.definitie
2.etiologie
3.incidenta
4.patogenie
5.manifestari clinice
6.paraclinic
7.DD
8.complicatii
9.tratament

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Cum sa iubim?
« Răspuns #53 : Septembrie 07, 2006, 06:00:39 »
Buna idee! Sunt curios daca o putem pune in practica. Sa le luam pe rând.
Definitie
Hai sa  vedem. O definitie are un gen proxim si o diferenta specifica.
Genul proxim. Un sentiment? O forta a naturii? Un fenomen?
Diferenta specifica.
Nu e deloc usor. M-am impotmolit. Help.

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
Re: Cum sa iubim?
« Răspuns #54 : Octombrie 19, 2006, 02:03:39 »
Eu nu cred ca pot exista grade de comparatie...cum si in ce fel...
Atunci cind iubesti, iubesti pur si simplu.

si daca tot veni vorba de texte...preferatul meu ramine Khalil Gibran

"On Love

Then said Almitra, "Speak to us of Love."

And he raised his head and looked upon the people, and there fell a stillness upon them. And with a great voice he said:

When love beckons to you follow him,

Though his ways are hard and steep.

And when his wings enfold you yield to him,

Though the sword hidden among his pinions may wound you. And when he speaks to you believe in him,

Though his voice may shatter your dreams as the north wind lays waste the garden.

For even as love crowns you so shall he crucify you. Even as he is for your growth so is he for your pruning.

Even as he ascends to your height and caresses your tenderest branches that quiver in the sun,

So shall he descend to your roots and shake them in their clinging to the earth. Like sheaves of corn he gathers you unto himself.

He threshes you to make you naked.

He sifts you to free you from your husks.

He grinds you to whiteness.

He kneads you until you are pliant;

And then he assigns you to his sacred fire, that you may become sacred bread for God's sacred feast.

All these things shall love do unto you that you may know the secrets of your heart, and in that knowledge become a fragment of Life's heart.

But if in your fear you would seek only love's peace and love's pleasure,

Then it is better for you that you cover your nakedness and pass out of love's threshing-floor,

Into the seasonless world where you shall laugh, but not all of your laughter, and weep, but not all of your tears.

Love gives naught but itself and takes naught but from itself.

Love possesses not nor would it be possessed; For love is sufficient unto love. When you love you should not say, "God is in my heart," but rather, I am in the heart of God."

And think not you can direct the course of love, if it finds you worthy, directs your course.

Love has no other desire but to fulfil itself.

But if you love and must needs have desires, let these be your desires:

To melt and be like a running brook that sings its melody to the night.

To know the pain of too much tenderness.

To be wounded by your own understanding of love;

And to bleed willingly and joyfully.

To wake at dawn with a winged heart and give thanks for another day of loving;

To rest at the noon hour and meditate love's ecstasy;

To return home at eventide with gratitude;

And then to sleep with a prayer for the beloved in your heart and a song of praise upon your lips"
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #55 : Octombrie 19, 2006, 08:03:19 »
Interesant. Învăţ lucruri noi. Acest poet era maronit?

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
    • Idei in graba
« Răspuns #56 : Octombrie 20, 2006, 12:29:15 »
nu...este un poet al islamului  ::)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #57 : Octombrie 20, 2006, 08:03:56 »
Esti sigur? Vad ca bunicul sau era preot maronit. Datele pe care le gasesc sunt contradictorii. Care e sursa dumitale?

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
    • Idei in graba
« Răspuns #58 : Octombrie 21, 2006, 12:22:19 »
sursa e discutabila...prefata cartii pe care am citit-o cindva.

Offline Mira

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 93
« Răspuns #59 : Octombrie 24, 2006, 07:58:53 »
sa iubim fara sa asteptam ceva de la iubire sau de la cel iubit. Sa ne bucuram de clipa de iubire, fara ganduri in trecut sau viitor. Cu sinceritate, incredere, recunostinta. Cam asa...

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #60 : Octombrie 25, 2006, 06:18:21 »
Ar trebui poate sa iubim mult, mult de tot atunci cand avem sansa de a o face.. Nu poti iubi pe oricine . Nu poti iubi oricand, la comanda....Dar atunci cand ai ocazia o poti face mult mult de tot, pana la capat, pana consumi si ultimul strop din fiinta ta. Putem iubi urat si egoist - da pare o contradictie- putem fi gelosi , despotici, sau ne putem lasa in voia celuilalt . Putem schimba locurile din cand in cand.

Desi se zice ca cele mai frumoase povesti de iubire sunt cele neconsumate ( aka triste)  eu merg totusi pe ideea de a le trai pana la ultima lor suflare, de a le mangaia pana in ultima lor zbatere...si transformare.
« Ultima Modificare: Octombrie 27, 2006, 04:25:45 de dustweaver »

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #61 : Octombrie 25, 2006, 10:54:03 »
Sau pana la ultima noastra suflare.

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #62 : Octombrie 26, 2006, 12:44:26 »
foarte frumos vlad.imi place idealismul tau.e crud si verde.
din pacate eu l am pierdut pe al meu,am ars etape ,am incendiat poduri,am rupt lumi.
la sfarsit am gasit in cutie numai constiinta.

nu stiu ce sa aleg azi.
poate maine......

Offline clebs

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 73
« Răspuns #63 : Octombrie 26, 2006, 04:21:03 »
raspuns pt latvia

Citat
Ar trebui poate sa iubim mult, mult de tot atunci cand avem sansa de a o face.. 

« Ultima Modificare: Octombrie 27, 2006, 04:31:54 de dustweaver »

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #64 : Octombrie 26, 2006, 05:18:08 »
As vrea sa stau goala in fata dragostei , sa-i spun s ama ia cu totul c ao rafala de furtuna..
As vrea sa port saluri de mistere in jurul salelor si sa-i spun dragostei sa ma despoaie incet de toate si sa-mi aduca altele  noi in dar, colorate, matasoase, grele sau usoare ca borangicul.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #65 : Octombrie 26, 2006, 05:33:40 »
foarte frumos vlad.imi place idealismul tau.e crud si verde.

Tocmai, ca nu e. E realism.

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #66 : Octombrie 26, 2006, 09:43:01 »
pana la ultima suflare nu i realism.oricine stie.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #67 : Octombrie 26, 2006, 11:16:16 »
Te înşeli. E suficient (dar nu necesar) să treci de prima tinereţe ca să realizezi că vei iubi până la ultima suflare. Există oameni imuni, dar despre aceste triste cazuri nu vom vorbi în seara asta.

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #68 : Octombrie 27, 2006, 01:03:19 »
Eu cred ca e foarte frumos ca idee sa iubesti pur si simplu, fara sa astepti nimic in schimb, fara egoism, gelozie, doar dorinta de a-l face fericit pe celalalt. Ba chiar cred ca nu e numai frumos ci si realizabil pt o perioada de timp, nu pt totdeauna insa.
Iubirea o gasesti daca chiar vrei, indiferent daca tu constientizezi ca vrei sau nu.Dupa care poti sa iubesti idealist. Dupa care se consuma cautarea, surpriza si nu, nu cred ca mai poti sa iubesti idealist, decat daca esti una dintre putinele persoane care are o putere de autosugestie deosebita fata de medie si vrei sa ramai etern indragostit.Cazul Vlad, cred eu, un caz fericit as adauga.
Urmeaza perioada de stabilire a regulilor relatiei-in ce proportie e fiecare capabil sa se daruiasca celuilalt, procent care ramane relativ constant pe parcursul timpului, daca nu apar evenimente perturbatoare majore.
Oamenii traiesc foarte fericiti de fapt si fara sa se daruiasca total, si cu o doza de egoism,gelozie,in lipsa iubirii perfecte.
Subiectul era cum sa iubim? Iubim fiecare cum putem, pur si simplu, daruindu-ne mai mult sau mai putin.Nu exista reteta universala.

Offline ari

• Admin
  • Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #69 : Octombrie 27, 2006, 02:34:44 »
Cred ca raspunsul la "cum sa iubim" este usor de dat. Iubirea nu este un act rational/voluntar, iubirea e iubire doar atunci cand daruiesti 100% ceea ce ai de daruit. In momentul cand apar regulile (rationamentele) iubirea scade in intensitate si se pierde.
Problema mea este "cum sa nu iubim". Mie mi s-a intamplat in toate cazurile in care am iubit, sa iubesc spontan, la prima vedere/intalnire. Niciodata n-am stiut sa "construiesc" o iubire sau sa astept sa vina in timp. Insa nu intotdeaua aceasta intalnire miraculoasa cu iubirea a fost benefica. Si problema a fost ca n-am stiu cum sa nu iubesc...

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #70 : Octombrie 27, 2006, 05:02:17 »
asta ,din pacate ,n o stiu nici eu,dar cred ca e o alegere,nu?

Offline ari

• Admin
  • Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #71 : Octombrie 28, 2006, 12:34:17 »
Este o vorba "decat batran si bolnav mai bine tanar si sanatos". Daca ar fi o alegere, de ce as alege ceva rau, care rational stiu ca nu e potrivit?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #72 : Octombrie 28, 2006, 01:26:48 »
Niciodata n-am stiut sa "construiesc" o iubire sau sa astept sa vina in timp. Insa nu intotdeaua aceasta intalnire miraculoasa cu iubirea a fost benefica.

Iubirea reala e una dintre putinele ocazii când suntem intr-adevar noi insine. Dezbracati de orice strat social, rational, etc. (Adesea ma gandesc ca nuditatea amantilor, pe langa acceptarea unei mari intimitati, nu e cumva un ritual stravechi, a carui semnificatie uitata e tocmai aceasta dezbracare de toate surplusurile la care societatea si limbajul ne obliga.) Nu ne folosim ratiunea decat in slujba imaginatiei poate, pentru ca ratiunea e si ea un adstrat. Nu vad de ce ne-am stradui sa "stim sa construim iubirea". Sau, mai bine zis, daca inteligenta are un rol in iubire, el este acela de invata cum sa te faci si mai vulnerabil, sa te dezvelesti si mai bine. Suferinta din dragoste e o binecuvantare; groaznica e suferinta din indiferenta.

Nu ma luati in seama, sunt in episod maniacal :)

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #73 : Noiembrie 06, 2006, 06:22:25 »
Normal ca esti in pain, asa e la topicul de indragosteala.
Este vorba despre masajul tailandez la talpi sau chiar copite in vederea stimularii centrului imaginatiei care produce printre alte efecte posturi pe forum si indragosteli, nu neaparat in legatura cu forumul.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #74 : Noiembrie 06, 2006, 09:49:00 »
 ;D

Aia cu copitele era o aluzie la un user, nu stiu daca acel user a prins-o, oricum vad ca nimeni altcineva. O mica engima. Nu are importanta.

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #75 : Noiembrie 06, 2006, 11:57:37 »
Te înşeli. E suficient (dar nu necesar) să treci de prima tinereţe ca să realizezi că vei iubi până la ultima suflare. Există oameni imuni, dar despre aceste triste cazuri nu vom vorbi în seara asta.

un singur om? toata viata? daca esti adeptul unui compromis larg.ceea ce nu se mai cheama iubire se numeste intelepciune.si ,da,probabil ca vine dupa prima tinerete.(cam ce interval inseamna prima tinerete?in ani omenesti.)

Offline clebs

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 73
« Răspuns #76 : Noiembrie 07, 2006, 01:26:31 »
in ani omenesti :D :Desti dusa lativa :-*

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
« Răspuns #77 : Noiembrie 07, 2006, 10:33:59 »
indraznesc sa te contrazic clebs.
nu!

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #78 : Noiembrie 07, 2006, 06:02:04 »

un singur om? toata viata? daca esti adeptul unui compromis larg.ceea ce nu se mai cheama iubire se numeste intelepciune.si ,da,probabil ca vine dupa prima tinerete.(cam ce interval inseamna prima tinerete?in ani omenesti.)

Nu e vorba de nici un compromis. Compromisurile la care te gândeşti sunt mizilicuri fabricate de imaginaţia ta, împrejurări lipsite de greutate. Inutil să te ascunzi, nu există scăpare. Şi ai trecut de prima tinereţe când îţi dai seama de asta.
Un singur om, mai mulţi oameni, nu contează. Fiţi ceea ce puteţi să fiţi, mansardienilor, fiţi animale.

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #79 : Noiembrie 08, 2006, 12:50:13 »
Off topic-imi cer scuze.
Mie mi se termina randurile posturilor inainte sa se termine ce e scris.Adica nu vad tot randul.Si rog frumos sa mi se explice si mie cum sa rezolv problema,eventual unde se afla sagetica de vazut mai spre dreapta sau cum pot sa-mi schimb interfata, ca poate christmasul meu e de vina.

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 167
  • run and run to catch up with the sun
« Răspuns #80 : Noiembrie 08, 2006, 03:49:24 »
un singur om? toata viata? daca esti adeptul unui compromis larg.

Da, asa cum putem sa ne iubim pe noi insine toata viata, atat de departe de ceea ce am numit noi perfectiune cum suntem. De altfel, tot noi am definit si compromisul si regretul... Arhi-repetat si "banal", dar nu cred ca suntem capabili de iubire pana nu ajungem sa ne iubim pe noi  - nu cu vanitate, ci cu respectul acela sublim in fata Creatiei. Iar povestea nu e neaparat complet metafiziceasca, ci are largi aplicatii in "mizilicurile de zi cu zi"...
"All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon."

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #81 : Noiembrie 08, 2006, 04:03:02 »
Nu ştiu, mă gândesc că autoiubirea e poate necesară (poate) iubirii în general. Sau posibilităţii iubirii. Sau paote ca un exerciţiu al iubirii.Poate nici aşa.
Erika, ia vezi, acu e mai bine? Poţi orcând să schimbi tema, din profilul tau.

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 167
  • run and run to catch up with the sun
« Răspuns #82 : Noiembrie 09, 2006, 03:31:07 »
Nu ştiu, mă gândesc că autoiubirea e poate necesară (poate) iubirii în general. Sau posibilităţii iubirii. Sau paote ca un exerciţiu al iubirii.Poate nici aşa.
Erika, ia vezi, acu e mai bine? Poţi orcând să schimbi tema, din profilul tau.

Cineva se da drept Vlad. :)
"All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon."

Offline erika

• Admin
  • Ucenic
« Răspuns #83 : Noiembrie 09, 2006, 07:09:00 »
Multumesc mult.Am schimbat tema din profil, cautasem in profil dar nu vazusem unde scrie tema/style/etc.etc din cauza ca era pe primul rand. :).Acuma vad si capatul din dreapta a randului si e mult mai bine si tema asta cu Endar e mult mai prietenoasa.
Daca poti si vrei, te rog Vlad sa-mi stergi off-topicurile astea 2.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #84 : Noiembrie 09, 2006, 09:59:16 »
Nu l-e sterg, pentru c-a si ieu oftopicuiesc. Dust, eream foarte grabit, c-e, nam voe s-a ma-i greshesc  si ieu?  :-[

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
« Răspuns #85 : Noiembrie 10, 2006, 08:48:17 »
Doamne ce m-am speriat. Vlad is back!  :D :D :D
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
« Răspuns #86 : Noiembrie 12, 2006, 01:18:52 »
la copite??!!??
despre ce e vba?
credeam ca i un topic de si cu indragosteala cea mare reala sau i.
i'm in pain.

şi dumnealor se îndrăgostesc la copite. ce e de înţeles?! ;D
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

iuliana

• Vizitator
« Răspuns #87 : Noiembrie 13, 2006, 09:13:33 »
cum sa iubim, cred ca asta depinde de om si ce fel de iubire simtim, vazui ca cineva a dat ca exemplu cartea lui Sthendal  "Despre dragoste". totusi pana la urma toti vrem sa iubim si sa simtim iubirea, la mine a fost naspa prima oara cand m-am indragostit, totusi destul de tarziu, am suferit, pur si simplu m-a lasat fara un motiv, de fapt nu tinea la mine, dar asta e alta e problema, eu vreau sa simt ca e totul pt mine, sa-i dau totul, pt ca asta simt, vreau sa iubesc ca un animal impatimit de ceva, sa fie devorat, aruncat si batjocorit, dar in aceleasi timp sa simta implinirea vietei sale cand ii spune ceva, sa fie chinuit mental zilnic de imaginea perrsoanei iubite, sigur asat pare mai mult obsesie, dar asa iubesc eu, dau totul si sunt obsedata de pers iubita, imi place sa fiu prda dar in acelasi timp sa fiu pradatoru.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #88 : Noiembrie 13, 2006, 11:00:15 »
Tocmai, ca teoria mea e ca nu depinde.

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
    • Idei in graba
« Răspuns #89 : Decembrie 15, 2006, 03:36:50 »
not be....si asa ca sa va inveselesc....(sper numai ca ea sa nu ma prinda ca o laud pe acilea dragi prieteni)

o conversatie ...de pe messenger....care ma duce cu gandul la provebul ala batranesc "dragostea poate face si un caine sa latre in versuri"...hau hau...

Je: ziua a venit.....si probabil va trece in fuga
Ea : dar ce conteaza, timpul langa tine are sa m-aduca...
Je: ...dar cine stie...intotdeauna...cand e vorba de timp
Ea: al iubirii si al pacii frumos anotimp
Je: trecand dincolo de bariere, poate sa inceapa acum
Ea: eu cred ca deja a inceput, te vad zambind, asa-i k nu te mint?
Je: Cum poti minti cand nu exista adevaruri mici sau mari
Ea: exista viata, vis, exista 4 zari...
Je: exista chiar apusuri dincolo de mari
Ea: apusuri langa tine, apusuri doar cu noi
Je: apusuri demne de amintit in doi
Ea: oh, de versurile-ti vor deveni atunci doar soapte...
Je: eu mi-ar dori doar apusul...sa nu mai vina nici o noapte
Ea: eu mi-as dori doar viata, departe de moarte
Je: ...dar ce poate fi viata fara tine, o ciocolata fara alune?
Ea :nu... eu cred ca este doar... un clopot fara sunet
Je: ...sau de ce nu un Shakespeare fara al sau sonet
Ea: un Eminescu fara a sa poezie...
Je: Nimic de care in aceasta lume al meu suflet ar vrea sa stie
Ea: un chip fara zambet, ochi fara lumina, suflet far de viata, viata far` iubire...
Je: decat asa..de o clipa,de un zambet, ominuta calda..mai bine sa ne bucuram in nestire....
Ea: oh sper ca zicerea-ti niciodata sa nu devina amintire...
Je: sau mai degraba intreaga lume sa o putem umple de iubire
Ea: doar zambete-n cer si pe pamant si-n suflet...
Je: si oarecum plutind sa fie-al nostru umblet
Ea: in cer pe-un nor, doar tu ma faci sa zbor...
Je: in inima si suflet...tu intri asa usor
Ea: iti aud suflarea desi acum imi esti asa departe...
Je: imi aduc aminte melodia cu "ploua infernal in luna lui Marte"
Ea: o coincidenta sau totul vrea sa devina realitate...
Je: pina si apa pe care o beau acum pare sa isi fi castigat aceasta noua calitate
Ea: te cred si eu... cand buzele-ti spun astfel de vorbe atat de minunate...
Je: dar oare cum, nici gandurile nu mai pot fi dresate?
Ea: ba pot fi... cum crezi ca au inceput sa zboare asa departe?
Je: alaturi de doi ochisori verzi..cum as putea sa fiu in alta parte
Ea: alaturi de zambetu-ti alaturi de mister, de soapte... dar mai tre sa pun mana si pe carte
Je: atunci mai imi ramane doar sa te mai las sa si inveti
Ea: oh... dar stiu iubite c-ai sa ma astepti...
Je: ma duc atunci...mai fug dintre acesti 4 pereti

Offline iuliana

• MeÅŸter
  • Mesaje postate: 307
« Răspuns #90 : Februarie 08, 2007, 04:02:07 »
Tot asa cum frumosul este suprauman, dar putem invata sa invocam frumosul si sa-l domesticim.

frumosul daca ar fi suprauman, nu am putea sa-l invatam si nici un caz sa-l domesticim, prin simplul fapt ca nu l-am intelege, frumosul exista si il palpam tocmai pt ca e uman.
cred ca un bun exemplu, e basmul lui Hans Christian Andersen, Mica Sirena, el pana la urma a ales umanul, si nu pe mica sirena, adica ce e suprauman nu e nici frumos, nici urat, ci supraumna, admiram, poate si-l dorim, dar nu il intelegem, nu-l putem palpa si frumosul tocmai asat e e ceva palbabil, ce poate incanta ochii umani, adica il simti.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #91 : Februarie 08, 2007, 06:25:54 »
Hehe, chiar înţelegem frumosul? Eu cred că doar îl percepem ca atare. Eventual, parcurgem un drum până la el. Dar să "înţelegem" frumosul în sine...discutabil.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #92 : Februarie 08, 2007, 07:49:56 »
Hehe, chiar înţelegem frumosul? Eu cred că doar îl percepem ca atare. Eventual, parcurgem un drum până la el. Dar să "înţelegem" frumosul în sine...discutabil.

eu cred ca da, ca altcumva nu am fi in stare sa-l palpam, sa-l percepem ca frumos.

daca nu ne am percepe sau nu am intelege ce e frumosul, cum ne am da seama ce- frumosul.

Offline iuliana

• MeÅŸter
« Răspuns #93 : Februarie 09, 2007, 10:37:05 »
conteaza doar sa iubesti, dar sa simti asta:

Middle Of The Road
"Soley Soley"

Just a little bit lonely
just a little bit sad
I was feeling so empty
until you came back