Sondaj

Credeti in stafii?

Da
 9 (60%)
Nu
 2 (13.3%)
Da si nu
 4 (26.7%)

Total Members Voted: 14

Votare închisă: Iunie 06, 2006, 05:57:48

Autor Subiect: Stafii  (Citit de 3551 ori)

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
  • Mesaje postate: 1.095
Stafii
« : Iunie 06, 2006, 05:57:07 »
Credeti in stafii?
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline Lulu

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 89
Stafii
« Răspuns #1 : Iunie 06, 2006, 08:42:37 »
Cei morti sunt printre noi mereu si noi intre ei, la ei.
The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"
http://lulutza.blogspot.com/

Offline homefree

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 44
Stafii
« Răspuns #2 : Iunie 07, 2006, 04:51:01 »
Nu stiu daca s-a tradus "ochi de caine albastru" de Garcia Marquez; o citeam zilele astea. Nu-i cu stafii propriuzise, dar prima povestioara incepe cu "cum a fost cand am murit prima oara" (adica pt ceilalti a devenit o leguma - neconectat la aparate, e totusi Marquez, nu medicina ;) - iar el continua sa "vada", sa "auda", dupa miros si-a dat seama cand a murit fizic), in alta povestioara cum dupa ce a murit i-a ramas sufletul pe un scaun si s-a umplut de panze de paianjen :-) In fine, v-o recomand. Daca nu s-a tradus, dar stiti spaniola, o au la Cervantes (intr-un sg exemplar?)
Dance me through the panic `till I`m gathered safely in

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #3 : Iunie 07, 2006, 05:11:11 »
Multumim pt recomandare.

Dar ati intâlnit vreodata stafii?

Eu cred ca da. Stafia unuia dintre straunchii mei. Când eram mic, o fotografie de-a lui era atârnata in camera in care dormeam. (A murit in razboiul mondial, al doilea.) O poza foarte frumoasa si zâmbitoare (era mare crai).

Offline roxana

• Admin
  • Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 3
Stafii
« Răspuns #4 : Iunie 08, 2006, 08:23:35 »
Nu se poate vota si cu da si cu nu in acelasi timp?

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #5 : Iunie 09, 2006, 11:46:28 »
Acum se poate, multumesc de sugestie.

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 148
Stafii
« Răspuns #6 : Iunie 09, 2006, 02:06:21 »
Ce se intelege prin "stafii" ? O metafora ? Sufletele oamenilor morti ? Ce ?

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #7 : Iunie 10, 2006, 09:21:43 »
Citat din: "DEX"
STAFÍE, stafii, s.f. Fiinta ireala pe care cred (sau predind) ca o vad unii oameni, si care ar reprezenta de obicei duhul unui mort legat de pamânt; fantoma, naluca, strigoi. ? Fig. (Fam.) Persoana urâta (si slaba). [Acc. si: stáfie] ? Cf. ngr. s t i h í o n.

Dexul exagereaza, dându-si el cu parerea ca e ireala.

Offline tapirul

• Administrator
  • Meşter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
Stafii
« Răspuns #8 : Iunie 11, 2006, 07:28:39 »
io am votat ca da. La fel cum cred si in astrologie ;-) si para-toate-cele. There's more to universe than what we know

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #9 : Iunie 11, 2006, 10:58:49 »
Eu n-am simtit niciodata efectele planetelor, nici nu le-am observat. (Poate sunt neatent.)
Insa mi s-a intâmplat ca amintirea unor oameni pe care nu i-am cunoscut sa fie atât de pregnanta in jurul meu, incât sa le simt realmente prezenta, si sa nu fie doar imaginatia mea.

Offline tapirul

• Administrator
  • Meşter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
Stafii
« Răspuns #10 : Iunie 12, 2006, 12:46:19 »
well, nici eu nu simt influenta tutunului sau a glicemiei...

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 117
Stafii
« Răspuns #11 : Iunie 15, 2006, 07:44:16 »
Ziua nu (sau poate or fi si ele mai prietenoase la lumina).
Noaptea (uneori) da.
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline noa

• Admin
  • Meşter
  • Mesaje postate: 363
Stafii
« Răspuns #12 : Iunie 30, 2006, 02:57:54 »
In stafii...cred. Nu stiu de ce m-am apucat sa scriu la topicul asta tocmai acum, cand sunt singura si nu e lumina, deci stafiile nu sunt prietenoase.
  Cu siguranta, stafiile nu se incadreaza in sfera "mituri si legende". Pana la urma, n-or fi chiar asa multi oameni cu "halucinatii". Mai mult, s-au facut cercetari pseudo-stiintifice pt. confirmarea prezentei unor entitati nepercepute de toata lumea. S-au facut fotografii si inregistrari audio-video.
  Stop, acum, ca incepe sa mi se faca frica! Nu-mi strica niste fiori pe spate, dupa o zi caniculara, dar prefer sa folosesc gheata...
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #13 : Iulie 01, 2006, 02:10:36 »
Sunt complet nebuna(sa ma duc la topicul cu psihiatria?!): sunt niste anumite ore, sotul meu doarme, iar eu bantui(bu-hu-hu) pe google video, vizionand filmulete cu si despre stafii. bineinteles ca mi s-a facut frica, de nici la baie nu-mi vine sa merg singura... Noroc ca se anunta o furtuna(a trimis fulgerele inaintea ei)si voi fi nevoita sa abandonez navigarea, ca sa nu prajesc computerul!

INDIANUL

• Vizitator
Stafii
« Răspuns #14 : Iulie 01, 2006, 02:55:00 »
Lasa filmuletele cu stafii. uite ai www.metacafe.com unde gasesti niste videoclipuri cu camera ascunsa de mori de ras. uita-te la ele si iti va trece si de stafii.
Bu-hu-hu a? :lol:

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #15 : Iulie 01, 2006, 03:01:29 »
mersi pt adresa! o sa intru maine, ca nu ma lasa sa ma uit decat daca ma inregistrez(cred ca stiai, da' am zis, totusi), vad ca dureaza, plus ca furtuna a reusit sa se apropie suficient de mult, incat sa ma convinga sa scot din priza orice aparat electric(celelalte neavand nevoie de asa ceva, nefiind bagate in priza...ce logica sunt!).

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-şef
Stafii
« Răspuns #16 : Iulie 08, 2006, 10:37:12 »
Citat din: "Vlad"
Dar ati intâlnit vreodata stafii?

Eu cred ca da. Stafia unuia dintre straunchii mei. Când eram mic, o fotografie de-a lui era atârnata in camera in care dormeam. (A murit in razboiul mondial, al doilea.) O poza foarte frumoasa si zâmbitoare (era mare crai).

Deci poza era stafia ?

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #17 : Iulie 11, 2006, 06:57:20 »
Eu chiar sunt foarte curioasa la ce te refereai, Vlad! Ne-ai lasat cu ochii in...fotografie.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #18 : Iulie 11, 2006, 11:24:52 »
Hm, nu, poza e doar o poza. Desi, nici eu nu stiu, poza aia parca ma privea zâmbitoare. Era prea vie.
Si nu numai ea. Vechi scrisori, de pe front. Amintiri care nu-mi apartin. Omul acela era in casa,  nu in intregime, dar nici nu plecase de tot.

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-şef
Stafii
« Răspuns #19 : Iulie 12, 2006, 11:37:36 »
Deci, Vlade, crezi in stafii ?

PS. E de preferat un raspuns de genul "da" sau "nu"

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 138
Stafii
« Răspuns #20 : Iulie 12, 2006, 11:52:17 »
Nu stie, ca nu se vede in oglinda.

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #21 : Iulie 12, 2006, 03:29:47 »
Eu stiam de vampiri ca nu se vad in oglinda, da' o fi valabil si pt. stafii.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #22 : Iulie 12, 2006, 04:56:52 »
Citat din: "mada"
E de preferat un raspuns de genul "da" sau "nu"

Da sau nu.

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #23 : Iulie 12, 2006, 09:13:21 »
E, acum inteleseram si noi. Sau nu.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #24 : Iulie 13, 2006, 11:38:36 »
E deja un truism ca foarte putine lucruri pe lumea asta se reduc la "da" si "nu". (De aici si inferioritatea esentiala a calculatoarelor.) Logica e mai ales vaga.

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #25 : Iulie 13, 2006, 11:41:01 »
Bine, bine! Ne povestesti despre stramosul tau (care poate era si al meu)?
Ne spui ce crezi tu despre stafii? E? Ne spui! Hai spune-ne!

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #26 : Iulie 13, 2006, 11:44:10 »
Cred ca era doar al meu, ca era un Stroescu. Dar si stramosii nostri comuni mai apar sub forma de strigoi, asta e sigur.
Lumea urbana din ziua de azi crede ca se poate dispensa de stafii. Inca din timpul vietii lor, daca se poate. Ma bucur ca mai am radacini sau ancore intr-o lume veche si bântuita. Traiasca stafiile!

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #27 : Iulie 13, 2006, 11:51:27 »
Da, sigur, era un Stroescu...Am zis ca impartim si noi o stafie...
  Multi dintre oamenii zilelor noastre pretind ca nu cred decat in ceea ce poate fi demonstrat stiintific, au nevoie de dovezi (relativ palpabile). Asta...daca nu au avut parte de propriile lor experiente. Ei bine, li s-au pus la dispozitie si astfel de dovezi (am vazut chiar eu niste filmulete...brrrr). Unii inca mai sustin ca acele filmulete sunt trucate, iar ca marturiile celor care au avut onoarea sa se intalneasca, nas in nas, cu stafiile, sunt mincinoase sau apartin unora...din domeniul tau, Vlad.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #28 : Iulie 13, 2006, 12:50:48 »
Pentru ca unii oameni cred ca poti reduce lumea la dimensiunile mintii lor.

Sunt crestin, si nu cred ca sufletele ramân in lumea noastra. Dar daca trec in eternitate, in Pleroma, mi se pare absurd sa credem ca ne despartim de ele definitiv. Eternitatea emana forme in realitatea seculara. Forme incomplete, defectuoase, trecatoare, dar existente. Cât timp omul traieste, nu-i putem citi gândurile, decât uneori, iar adâncul sufletului ramâne oricum o taina impenetrabila. Ce s-ar schimba atunci dupa moarte? Simpla absenta a fizicului, a trupului? Nimic nu dispare, totusi, trupul se topeste si e reciclat de natura, nici un atom din corpul nostr nu dispare.
Sunt cam eliptic la ora asta, o sa incerc sa ma organizez un pic.

Offline noa

• Admin
  • Meşter
Stafii
« Răspuns #29 : Iulie 13, 2006, 01:04:05 »
Eu cred, in primul rand, ca spiritele vin spre noi atunci cand au sa ne anunte ceva. Mai cred ca spiritele celor care au avut parte de o moarte violenta n-ar avea cum sa fie lasati de Dumnezeu sa se chinuie, sa nu-si gaseasca linistea. Bine...asta daca, nu cumva, acea moarte violenat a fost "stabilita" de Sus...Of, ma-ncurc de tot! Imi pun si eu ordine in idei si revin...

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-şef
  • Mesaje postate: 118
Stafii
« Răspuns #30 : Septembrie 17, 2006, 12:56:24 »
eu cred.
 le-am simtit prezenta, de obicei imediat dupa moartea lor.  in casa, dand anumite indicatii legate de unele lucruri, lasand mesaje pentru cei dragi( apr example bunicul meu , pe care l-am visat si care ii transmitea bunicii mele diverse mesaje)  si multe alte rude de ale mele  mereu cu doleante. probabil ma folosesc ca pe un fel de mesager.
sau  poate sunt simple proiectii ale mele, doar vise  refulari transpuse in imagini cunsocute deja, metafore ale subconstientului meu...
cine stie..

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
Re: Stafii
« Răspuns #31 : Octombrie 21, 2006, 12:09:01 »
Ceea ce zici tu imi aduce aminte de o vorba de-a lui Mark Twain parca

"Nu cred in reincarnare. Nici viata trecuta nu am crezut!"
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline wondering

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • till I pray, the dream is gone
« Răspuns #32 : Octombrie 22, 2006, 04:20:59 »
stafii, strigoi, strenghe, oameni-lupi...un amalgam de credinte ce-ti dau fiori.nu cred in astea.vreau sa nu cred! lumea trebuie sa fie clara, rationala.nu e loc de frici irationale, de necunoscutul celor 95% nestiute.si totusi...citeam azi un articol despre credintele celor din banat- despre oamanii-lup, oamenii blestemati ce nu-si gasesc odihna si se intorc sa se razbune pe cei vii.lupi solitari care ataca.nu numai fizicul nostru.infricosator pina la un punct.imi amintesc de un vis din copilarie.eram la bunicii din banat, visez ca nu ma pot trezi, cumplit, prins intr-o menghina, nu pot misca, iar linga patul meu e o silueta inalta,invesmantata intr-o blana de lup, pe dedesubt vesminte omenesti, dar capul e de lup, ochii stralucitori ma fixeaza.si atat.dosar ma priveste.ma trezesc tipand, tipand cu groaza.cei din jurul meu povestesc ca era atata groaza in tipatul meu incat nu au mai dormit pina dimineata de frica.nimic nu a reusit sa ma linisteasca in noaptea aceea, desi o tineam pe buni de mana.am tremurat de frica pina dimineata, dar amintirea visului eera acolo, linga pat, privindu-ma linistit.in urmatoarele zile,in sat, la cineva la poarta, era un cap de lup infipt intr-un par.pt a-i apara locuinta de lupi si farmece.credinte vechi, dar ciudate si infricosatoare...

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #33 : Octombrie 22, 2006, 05:31:37 »
Licantropie.

Cea mai veche prietenie si dusmanie din lume: prietenia si dusmania dintre om si lup. Nu e de mirare ca a fost adânc sapata in visele noastre. Insa acum s-a terminat. Nici licantropi nu mai exista.

Offline wondering

• Trecător
  • *
« Răspuns #34 : Octombrie 22, 2006, 07:05:35 »
nu mai exista? gandul-forma- cel pe care il alimentezi cu energia gandului tau si cu frica ta.acela exista.in mintea ta.hranindu-se din ea.e o existenta virtuala.dar este.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #35 : Octombrie 22, 2006, 11:22:16 »
Sincer, mă gândeam strict la licantropie, la faptul că pe vremuri era descrisă în tratatele de psihiatrie. Se pare că era frecventă. Ce dovadă mai bună a existenţei lupului în conştiinţa colectivă? Acum însă, pur şi simplu nu mai există "boala" asta. Alte deliruri i-au luat locul.
Şi stafiile îmbătrânesc.

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
    • Idei in graba
« Răspuns #36 : Octombrie 24, 2006, 01:43:31 »
Si stafiile imbatranesc....
Oare?

Asta mi-a adus aminte de o patanie a unui prieten de-al meu...care se jura ca a fost reala

Se intorcea noaptea printr-un parc pe care il traversezi ca sa ajungi la noi in cartier, si la un moment dar cineva l-a batut pe spate....asa cum bati pe cineva daca vrei sa se intoarca. El s-a intors si nu a vazut pe nimeni dar totusi un urlet l-a facut pur si simplu sa inghete de frica. Tot ceea ce stie e ca in momentul imediat urmator era acasa si descuia usa de la apartament. Nici pina in ziua de azi nu stie ce s-a intimplat atunci cu adevarat.

Ceva explicatii ale inexplicabilului domnilor profesionisti?

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
« Răspuns #37 : Octombrie 24, 2006, 02:35:25 »
Si urmatorul lucru dupa descuiatul usii de la apartament nu cumva a fost spalarea pantalonilor proprii? :D
ramas bun...

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #38 : Octombrie 24, 2006, 07:31:18 »
Ahem...Om fi fost noi facând iar glume proaste  ;D

Offline Ciresar

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 31
« Răspuns #39 : Octombrie 24, 2006, 09:35:38 »
Cred in stafii ? Probabil ca da.
Am trait niste chestii ciudate 6 saptamani dupa ce a murit tatal meu. Au inceput in seara zilei in care l-am inmormantat. Simteam adieri in casa, asa cum simti cand trece cineva pe langa tine. Nu doar eu, si ceilalti care erau in casa. Matusa mea a inceput la un moment dat sa imi spuna ceva, desi eu nu eram langa ea. Cand si-a dat seama ca vorbeste singura, a venit si mi-a zis :"Am avut senzatia ca esti in spatele meu." Si nu e o baba superstitioasa,e o persoana foarte instruita.
Doua zile mai tarziu am ramas pt prima data singura in casa dupa moartea tatei.Ma temeam de momentul asta, nu pot sa spun de ce. Stand intr-un fotoliu cu o revista in mana, am simtit (foarte real) ceva atingandu-mi parul. In mod normal ar fi trebuit sa ma sperii, nu ? Atunci insa m-am relaxat brusc si am zambit. Am spus:  "Stiu ca esti inca aici !" Abia dupa asta m-am ingrozit, pt ca am inceput sa cred ca o iau razna.
S-au mai repetat lucrurile astea, si altele (catelul privea fix intr-un colt al camerei, in sus, si incepea sa dea din coada) timp de 6 saptamani. Apoi au incetat. Complet, fara sa se mai repete vreodata.
Ciudat, nu? Oare o luasem  razna cu totii ?
<iframe  name="free photo and video sharing by myphotoalbum.com" width="455" height="155" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0"  src="http://clowdy.myphotoalbum.com/albumscroll.php?set_albumName=album02">MyPhotoAlbum free photo and video sharing</iframe>

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #40 : Octombrie 24, 2006, 05:40:32 »
6 saptămâni. Conform cu regulamentele în vigoare.

Offline wondering

• Trecător
  • *
« Răspuns #41 : Octombrie 24, 2006, 06:20:12 »
oare senzatiile astea ciudate sunt mecanisme ce voaleaza frica de neant? frica de Marele Necunoscut? le fabricam noi pt a tine inca un minut si o secunda pe cel drag cu noi?
sau intr-adevar sunt inca multe de cunoscut in acest univers?pt ciresar- poate ti-a fost frica, dar acum intamplarile astea pline de incertitudine sunt ultimul semn de la tatal tau sau asa ti le reprezinti in amintire.si cred ca uneori iti spui ca e bine ca le-ai primit.nu?

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-şef
« Răspuns #42 : Octombrie 25, 2006, 05:52:20 »
Mi-a placut ideea lui Vlad, cum ca si stafiile imbatranesc.

la fel ca zeitatile nemuritoare care trec in nefiinta odata cu uitarea lor de catre muritori.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #43 : Octombrie 25, 2006, 10:59:38 »
Nu e a mea ideea (nici o idee nu e a noastra, dupa cum spuneam altundeva :) ), am gasit-o parca din Cien anos de soledad (ce mult a trecut de cand am citit cartea aia extraordinara!), si mi s-a parut foarte adevarata.

Offline noa

• Admin
  • Meşter
« Răspuns #44 : Noiembrie 10, 2006, 12:23:52 »
la Zone Reality există o minunată emisiune:"Ghost hunting"(oare v-am mai comunicat asta?). am avut nefericita inspiraţie să mă uit la ea... dacă e aşa cum spun ei, şi anume că nu e nimic trucat...cred că nu s-ar mai putea îndoi cineva de existenţa stafiilor. sunt chestiuni filmate şi fotografiate.

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-şef
« Răspuns #45 : Noiembrie 17, 2006, 02:08:32 »
Hmh....am vazut si eu pe discovery cum au transformat cu ajutorul stiintei un castel candidat la ruina in obiectiv turistic cu bonus de stafii bantuitoare. Impresionant a fost un obiect care producea sunete de o frecventa foarte joasa , ce nu puteau fi percepute de urechea umana dar care erau resimtite la nivel vegetativ ca o neliniste, ca o senz de anxietate, de gheara in gat, fosfene si diverse alte.
Acum , desigur e posibil ca si stafiile sa produca asa ceva.

Offline dalV

• Administrator
  • Meşter
« Răspuns #46 : Noiembrie 17, 2006, 05:17:54 »
Doar stafiile cu laringită.

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-şef
« Răspuns #47 : Noiembrie 17, 2006, 06:21:52 »
 ;D

Offline noa

• Admin
  • Meşter
« Răspuns #48 : Noiembrie 17, 2006, 08:58:15 »
Doar stafiile cu laringită.

stafie cinstită, dar lărgită(dacă ştiţi bancul). ;D

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
    • Idei in graba
« Răspuns #49 : Decembrie 19, 2006, 01:34:55 »
nu stim bancul dar ne inchipuim ca e porcos?  ;)

apropo de stafii am intilnit o parere originala la cineva care studia visele lucide....

din discutii pornind de la ideea ca moartea e un vis mai lung, si extrapoland abilitatea de a sti ca e vis si a putea sa il modifici la vointa ne inchipuiam.....daca dupa ce mori esti tot atat de lucid cum esti de obicei in visele tale...adica mai deloc...inseamna ca bantui aiurea pe ici colo...in unele cazuri...si asa s-ar explica si stafiile.