Autor Subiect: retire young,retire rich  (Citit de 1374 ori)

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 153
retire young,retire rich
« : Martie 27, 2006, 11:59:02 »
va intreb aici,daca tot nu vorbim serios,daca asta se poate.visu meu este sa numai trebuiasca sa muncesc pe bani intr-o zi.
sa-mi duc zilele din bani care vin din investitii,si sa fac ce vreau in rest(callatorii,hobby,etc).
cei care sunt plecati cred ca s-au intanit cu chestia asta.

deci ce parere(avizata sau nu) aveti.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
retire young,retire rich
« Răspuns #1 : Martie 28, 2006, 05:21:50 »
Ehei, dar asta e visul intregii omeniri! Cine nu si-ar dori asta?

Totusi, daca e sa mai iau dupa batrânul meu profesor de psihiatrie, nevoia omului de a fi util, de a avea "rostul" lui, e marca normalitatii. Daca, in sectiune transversala, instantanee, o suferinta psihica se recunoaste, de ex.,  dupa halucinatii, idei delirante, in sectiune longitudinala, diacronica, se recunoaste dupa pierderea directiei in viata, absenta unui "plan" realist.

Cred ca, atâta timp cât mai avem frâiele in mâna, n-o sa scapam de nevoia de a da un rost vietii. Fie ca vrem sa ne facem utili, fie ca vrem sa ne umplem sufletul colectionând calatorii,  hobbyuri. Disjunctie neexclusiva.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline dustweaver

• always numb
  • Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 167
  • run and run to catch up with the sun
retire young,retire rich
« Răspuns #2 : Martie 28, 2006, 06:38:59 »
Citat din: "Vlad"
Daca, in sectiune transversala, instantanee, o suferinta psihica se recunoaste, de ex.,  dupa halucinatii, idei delirante, in sectiune longitudinala, diacronica, se recunoaste dupa pierderea directiei in viata, absenta unui "plan" realist.

Cred ca trebuie, in sfarsit, sa ma ingrijorez o tzara. :whistle:
"All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon."

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
retire young,retire rich
« Răspuns #3 : Martie 28, 2006, 06:44:13 »
E na. Realist, adica sa nu iti doresti sa salvezi omenirea de invazia extraterestra iminenta. :)
Tocmai, ca in azilul asta sunt bineveniti cei care n-au planuri prea realiste.  :-P

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 117
retire young,retire rich
« Răspuns #4 : Martie 30, 2006, 08:44:18 »
Mda, si eu cam trebuie sa ma pun pe ganduri.
Daca halucinatii inseamna sa visezi-imaginezi scenarii complete, cu episoade si 'va urma' si 'reluari la cererea telespectatorului' si conversatii imaginare,
Daca idei delirante inseamna sa-ti si visezi foarte concret partenerii de conversatii imaginare,
Daca dorinta de a evada din cuburile de sticla si a merge pe coclauri cu traista-n bat si briza-n fata este plan nerealist,

s-o numi chiar fuga de realitate?!
..si iubita era, fara a prinde chiar de veste, fata verde, din poveste...

Offline Tasha_meseriasha

• Admin
  • Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 2
retire young,retire rich
« Răspuns #5 : Aprilie 01, 2006, 12:41:58 »
ce stiu eu sigur e ca o sa ma retirez young.
amenii se imipedica uneori de adevar, dar cel mai adesea se ridica si merg mai departe.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
retire young,retire rich
« Răspuns #6 : Aprilie 01, 2006, 08:16:27 »
Da, si eu. Si o sa cultiv dovlecei. La malul marii. De-abia astept.

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
retire young,retire rich
« Răspuns #7 : Aprilie 01, 2006, 09:10:21 »
I've just talked with my Bank Manager and he said that I should continue to work!  :'-(

Ce inseamna sa ceri sfaturi la oamenii nepotriviti, zic eu!

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
retire young,retire rich
« Răspuns #8 : Aprilie 01, 2006, 11:14:30 »
Citat din: "FataVerde"
I've just talked with my Bank Manager and he said that I should continue to work!  :'-(

Ce inseamna sa ceri sfaturi la oamenii nepotriviti, zic eu!

pai daca tu stop,omu nu te mai consiliaza  deci moare de foame.are logica nu?

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
retire young,retire rich
« Răspuns #9 : Aprilie 01, 2006, 11:19:33 »
la stiri aseara.
primu' bloc mansardat in buc.
babuta de la et 4 bucuroasa ca nu i mai curge apa n cap.administratoru' in extaz ca si a luat spaga pe aprobarile ce tineau de el.constructoru' in rai :4 apartam in bucuresti aproape MOCA.
intelegeti conceptu' de retire young,respectiv rich,din context?
investitie minima,spaga la primarie asa si asa ,profit exponential.
trebuie sa astept sa am 50 de ani ca sa fac si eu kestii dinastea?

Offline FataVerde

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
retire young,retire rich
« Răspuns #10 : Aprilie 01, 2006, 01:50:12 »
Da, toti trebuie sa traiasca cumva si oricum serviciile sunt mai scumpe ca orice pe lumea asta. Stiti si voi povestile cu aia care cumpara ieftin graul de la tarani si apoi vand scump faina si se imbogatesc. Serviciile sunt de baza. Iar chestia cu spagi si alte alea, nu cred ca te lasa sa te pensionezi linistit, cine poate suporta stresul continuu: ca ma prinde, ca nu-mi iese cat vreau, etc.
Eu cred ca omul oricum trebuie sa munceasca cumva atat vreme cat ii sta in puteri, important este sa-ti vinzi pielea scump inca de cand esti tanar, sa nu astepti recunoasterile ci sa le pretinzi iar daca nu le primesti, move forward!
E bine sa ai tu grija de tine (acum, de ex, poti sa-ti faci si fond de pensie privata, in loc sa conumi banii pe prostii la billmetrointerexselgroscarefuravonetc, ii poti plasa inteligent).
De pensionat oricum cu legile astea noi, doar sa te pensionezi fortat, anticipat cu penalizari, si sa te bazezi pe fondurile tale private, altfel, conform legii, poti sa mori cu capul pe birou (60 ani femeile  :yikes: ).

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 138
retire young,retire rich
« Răspuns #11 : Mai 21, 2006, 06:57:20 »
Citat din: "Vlad"
E na. Realist, adica sa nu iti doresti sa salvezi omenirea de invazia extraterestra iminenta.

Inteleg ca, din punctul dvs de vedere, omenirea nu poate fi salvata?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
retire young,retire rich
« Răspuns #12 : Mai 21, 2006, 10:21:57 »
De invazia extraterestra iminenta? Nu.

Offline lattvia

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
Re: retire young,retire rich
« Răspuns #13 : Noiembrie 12, 2006, 01:31:17 »
daca zic ca da,tb sa stau iar o sapt in dulapul capitonat?as vrea si companie de data asta.

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #14 : Noiembrie 16, 2006, 12:18:49 »
mie imi place ce fac. imi place sa muncesc, desi paote as prefera sa nu fie chair everyday, si mai ales asa de dimineata. Totusi ideea de continuitate, rutina asta de la spital, pacienti, investigatii...mie imi place. Imi place ce fac, ma straduiesc sa fac bine, si cred ca e important ce fac eu.
Da imi doresc sa calatoresc, imi doresc sa sa stau sa citesc, sa ascult vantul si muzica ....dar cu siguranta m-as plictisi sa fac numai asta. M-as plicitisi doar sa visez si sa inregistrez, sa inamagazinez experiente, trairi ...fara a face nimic altceva cu ele decat a le pune in cufarul personalitatii mele si paote aratate din cand in cand cuiva, sau intinse unui public mai larg printr-o carte.
Ceea ce vreau sa subliniez e ca partea asta de munca , atunci cand faci ceva ce iti place iti da un oarecare sentiment de implinire.

deci eu sunt din aia care vor munci pana la adanci batraneti si nu pt bani ci de placerea lucrului facut cu drag.( stiu suna foarte comunist ce zic eu....lol)

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
« Răspuns #15 : Noiembrie 16, 2006, 12:29:06 »
retire?! nu cred că apuc minunatul moment. sau...s-ar putea să am parte...de o pensionare pe caz de boală. de nervi, desigur. Vlad, mi-ai făcut formele de pensionare, da?!
cât despre statul degeaba... votez "pentru" sau, mai corect zis, "aproape pentru". mi-aş dori să fac ce vreau, când vreau. nu pot sta chiar degeaba. odihna activă de genul "stat la televizor+tricotat" mi se pare alegerea potrivită.
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #16 : Noiembrie 16, 2006, 12:12:14 »
Interesant. Şi mie îmi place rutina zilnică. Însă îmi place şi să stau degeaba. Indecis.

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #17 : Noiembrie 17, 2006, 01:48:30 »
indecis..but not so sure...

si statul asta degeaba poate fi pasiv sau activ.  Zicea Plesu undeva pe la tv ca muncitorii romani sunt cel mai bun exemplu de nemunca dinamica. !. pentru ca nici unul din ei nu munceste si 2 pentru ca in timpul asta toti fac cate ceva- mananca, jaoca carti.. fumeaza...

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #18 : Noiembrie 17, 2006, 05:19:39 »
E felul nostru de a contempla universul.

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
« Răspuns #19 : Noiembrie 17, 2006, 09:00:21 »
E felul nostru de a contempla universul.

ce mod poetic de a spune "sunt român... n-am timp nici să respir, pentru că tre' să beau. hâc! hai noroc!!.
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!