Noa, nu m-am suparat ca dust s-a referit la matrix (keanu nu ma da pe spate). Am reactionat asa pt ca nu-mi starnesc deloc interesul povestile actuale. Si pt ca valoreaza mai mult in ochii mei o idee pe care au adoptat-o milioane de indivizi decat un film american de succes. Parca realitatea e dincolo de americani 
Io zic ca poate merita sa incerci sa ne intelegi si pe noi, astia mai putin cultivati ;-). (Mda, suna a political correctness, da' imi pledez cauza :-).) Imi pare rau ca nu m-am gandit la o notiune care e prea prafuita in mintea mea. De fapt, cand aud de
viata ca potentiala iluzie, ma gandesc invariabil, printr-un mecanism ciudat, la "Hainele cele noi ale imparatului", nu la Matricsi si nici la maya. Eventual si la universuri paralele, cred ca la fel si noa.
"Amintirile-mi sunt programate" e o ipoteza (infioratoare pentru mine, bazata pe
deja vu-urile "inverse" pe care le am din cand in cand : na, dracie, ca si notiunea asta e folosita, chiar daca in forma "originala", in Matrix ! mama lor de plagiatori din creierele oamenilor ! ) pe care o foloseam cu ceva ani inainte (
dovada ezista :-)) ca fratii Wachowski sa monteze prima camera de filmat pentru nea Keanu si imi asum intreaga raspundere pentru ea, cu multumirea de a sti ca la vremea aia inca nu ma "bruiasera" prea multe povesti si mituri .
Back on topic : am gasit si o "formula" mai apropiata, nu-mi vine in minte echivalentul :
awareness - e mai mult decat o stare de constienta, e o incercare de impacare cu
lumea, asa cum o vad, iertata-mi fie
parafraza :-). De orice ar fi in jur : realitate, iluzie, coincidenta sau programare... Dar senzatia asta ca ma aflu de fapt intr-o structura repetitiva pe care o "traiesc"
over and over again, ca totul e dinainte stiut si ca retraiesc amintiri inca nu m-a parasit de tot, desi incerc de fiecare data sa-i scap.
si totusi ...
daca intr-o buna zi... ?