Autor Subiect: Defectiuni tehnice  (Citit de 1411 ori)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
Defectiuni tehnice
« : Iulie 01, 2006, 10:39:45 »
De cand cu instalarea noului server, eu unul am tot felul de probleme, probabil ca si dvs. Uneori nu pot sa postez. Toate diacrtiticele din posturile anterioare s-au transformat in simboluri fara sens. Va cer scuze si va rog sa imi ziceti tot ce va deranjeaza, ca sa raportez hostatorilor. Multumesc.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
Defectiuni tehince
« Răspuns #1 : Septembrie 22, 2006, 08:23:57 »
de exemplu ce au patit diacriticele? vedeti si voi ce vad io sau vad numa io?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Defectiuni tehince
« Răspuns #2 : Septembrie 22, 2006, 10:10:59 »
Eu acum vad ca e in regula, dar stiu ca au fost in trecut probleme cu diacriticele.

Geo

• Vizitator
Re: Defectiuni tehince
« Răspuns #3 : Noiembrie 14, 2006, 12:59:14 »
Buna. Se pare ca incep cu stangul intrarea in mansarda :(   Vreau sa fac modificari in profil, dar nu-mi recunoaste parola. Si e ciudat, pt ca la log-in am intrat cu parola, dar cand s-o confirm la profil, nu o mai recunoaste.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #4 : Noiembrie 14, 2006, 02:54:15 »
Dar ce avatar imens aveti!
In 5 minute veti avea acces la maruntaiele mansardei.

Geo

• Vizitator
« Răspuns #5 : Noiembrie 14, 2006, 05:29:35 »
Am schimbat avatarul, era imens...dar frumos!
Si totusi nu pot scoate adresa de email din profil. Parola o recunoaste (in sfarsit!) insa doar avatarul ma lasa sa-l schimb...probabil pentru ca era imens primul !

P.S.: "Dar ce avatar imens aveti!
In 5 minute veti avea acces la maruntaiele mansardei." ...ma faci sa ma simt batrana....dar sufletul meu e tanar :)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #6 : Noiembrie 14, 2006, 06:59:40 »
Adresa de email nu poti sa o scoti, poti doar sa o ascunzi. Asa e pe orice forum, e nevoie sa fie acolo o adresa.
Asa suntem noi aici, politicosi :) Nu are legatura cu vârsta. Dar gata, acuma putem sa ne tutuim, na.

Geo

• Vizitator
« Răspuns #7 : Noiembrie 15, 2006, 10:38:56 »
Da, asta as vrea, sa o ascund  :'(

Offline AIWAman

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #8 : Noiembrie 16, 2006, 09:05:49 »
Intrucat aici e aria "în care sugestiile despre forum sunt binevenite" primul post (sper sa nu fie si ultimul) il fac aici!
01. incearca sa umbli la setari si sa faci in asa fel incat in 1024x768 sa nu fie nevoie de scrol orizontal (cer asta intrucat experientza mi-a demonstrat ca majoritatea ce au CRTuri de 17 il tin in acesta rezolutie)
02. verifica si setarea ce se ocupa cu ascunsul casutei e-mail dupa cate vad nu prea functioneaza (nu e normal ca un vizitator sa vada adresele in clar a userilor
03. stabileste niste reguli minime pe care sa le gasesti la inscrierea pe forum (o fi el softul in lb.engleza insa nu da bine sa citesc in alta limba decat limba natala-pe linga asta esti la inceput si poate singura regula e doar regula bunului simt insa ...in timp ai sa cauti reguli )
04. daca se doreste un club elitist vezi daca setarile forumului permit oprirea vizitarii/citirii forumului daca nu esti user (metoda atrage useri noi si nu da impresia de plictiseala)

Sper sa nu deranjez prea mult ...daca mai am observatii voi mai posta (asta daca nu am suparat pe nimeni

PS
Am intrat aici intrucat cineva mi-a spus ca e ceva mult mai deosebit decat ce forum vad zilnic (asta in caz ca e cineva curios ce caut eu aici)
Bertrand Russel : Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic  !!!

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #9 : Noiembrie 16, 2006, 09:59:34 »
Bun venit. Sa incerc sa raspund.

1. La mine nu e cu scroll orizontal. Oricum, daca inconvenientul e prea mare, poci sa mai ingustez forumul. In general, conteaza mai mult continutul decat forma. Nu prea ma pricep la calculatoare, asa ca aceasta din urma va suferi mereu, regret.
2. Mda, vad si eu ca nu merge setarea cu ascunderea casutei, nu pricep de ce. Pare a fi un nou bug. De unde pana unde, nu stiu. O sa fac investigatii. Cer scuze tuturor pentru inconvenient. In general, forumul acesta nu e foarte vizitat din afara. La cerere, pot sa sterg pur si simplu emailul din profilul unui user, pana reusesc sa rezolv problema.
3. Reguli minime nu prea exista pe aici. Exista, dar nu scrise. Mi se pare un soi de impolitete, ce sa zic, asa sunt eu. E ca si cum mi-as pune pe usa casei, in atentia musafirilor, un set de reguli (descaltati-va, nu va bagati degetele in nas, nu scuipati pe jos, etc). Oricum, cei care ajung pana aici nu sunt de obicei genul de spargatori de reguli de bun simt. Si cine sta sa citeasca regulile, anyway? Iar daca nu stii "regulile" dinainte de a veni aici, se cheama, carevasazica, ca nu le cunosti :)
4. Nu se doreste un club elitist. In acelasi timp, ceea ce se spune aici nu e secret per se. Tainic, poate, intr-un anumit sens, dar nimic care sa trebuiasca sa fie pazit de vizitatori, in principiu. Corectati-ma daca gresesc.

Iti urez sejur placut in Mansarda.

Offline AIWAman

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #10 : Noiembrie 18, 2006, 12:12:02 »
- Vlad in ce rezolutie stai cu monitorul de nu ai scrosl orizontal? Eu pe Opera si in rezolutia de mai sus am si sincer e deranjant:( Da ai perfecta dreptate continul primeaza insa...un pic de ergonomie nu e rau!
- Chiar te rog sa faci asta...nu de alta dar sint convins ca fiecare din useri are o adresa pe care o tine de suflet si nu prea se simte bine cind e "bombardat" cu chestii pe care poate nu le doreste! Nu uita chiar daca nu e vizitat de afara...exista numeroase programe de cautare ce se ocupa cu astfel de "capturi" asa se explica de exemplu cind fac la mine pe serverul meu de email o adresa si o bag la o inregistrare pe un forum...automat incep sa apara si spamerii! Bine eu sint un caz fericit am serverul meu..sterg casuta dupa ce mi-am facut inregistrarea si gata am scapat dar ...restul ce fac!
- OK am inteles deci functioneaza regula bunului simt (ca nu de alta dar tot regula aia se aplica si in cazul tau...ala cu usa casei si musafirii:) )
- multam fain de urari si toate bune
Bertrand Russel : Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic  !!!

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Re: Defectiuni tehnice
« Răspuns #11 : Noiembrie 18, 2006, 01:01:51 »
OK. Nu gasesc solutia pt bugul ala, asa ca o solutie temporara a fost ca userii sa nu mai poate vedea profilul altor useri. Asta e, imi cer scuze, dar am primit mesaje in care era revendicat dreptul la anonimat, si pe buna dreptate.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #12 : Decembrie 17, 2006, 10:46:49 »
Avand in vedere ca Tapirul a remediat bugul descris mai sus, am reintrodus posibilitatea (normala) de a vedea profilul altui utilizator.

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
« Răspuns #13 : Ianuarie 16, 2007, 11:37:05 »
Domnilor, se pare ca tema default are niste bube in cap, si nu pot gasi sursa. Se acumuleaza extrem de rapid mesaje de eroare de genul:

8: Use of undefined constant FORUM - assumed 'FORUM'
File: /...../mansarda-lui-vlad/Themes/Saf-Multicolor/BoardIndex.template.php (main_above sub template - eval?)
Line: 490

toate avand de a face cu constanta "FORUM"
Nu am reusit sa depistez unde e problema.
Ma gandeam sa schimb template-ul default si sa cedem ce se intampla. O tema frumoasa ar fi Endar - cu ceva modificari.

Daca nu golesc log-ul la cateva zile se aduna sute de pagini de erori.

Deasemeni, cred ca ar fi timpul sa upgradez si SMF-ul si TinyPortal (in cazul in care mai vrem TinyPortal) la ultimile editii.

Ce ziceti?

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #14 : Ianuarie 17, 2007, 07:24:59 »
Sunteti salvatorul nostru.