Sondaj

Muntele sau marea?

Muntele
 9 (75%)
Marea
 3 (25%)

Total Members Voted: 11

Votare închisă: August 04, 2006, 01:23:48

Autor Subiect: Muntele sau marea?  (Citit de 2075 ori)

INDIANUL

• Vizitator
Muntele sau marea?
« : August 04, 2006, 01:23:48 »
A venit vacanta cu trenul din Franta...deci:ce va place mai mult? Marea sau muntele? a treia optiune nu epzista. Si daca ne puteti spune si de ce, ar fi fain.

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 148
Muntele sau marea?
« Răspuns #1 : August 04, 2006, 08:21:40 »
Indianul, intelept :)

Citat din: "Indianul"
discotelnite pe litoral...discotelnite gasesc si aici...

Asa gandesc si eu :)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
Muntele sau marea?
« Răspuns #2 : August 04, 2006, 08:00:25 »
Eu am votat "marea", dar asta nu inseamna ca am ceva cu muntele. Pur si simplu la mare am fost de mai multe ori. La munte nu ma pricep. Am colindat colinele  verzi, dar muntii ascutiti nu i-am urcat, sau prea putin. Altfel, desigur ca mi-ar placea sa urc mai multi munti.

La mare revin mereu...nu stiu de ce. Probabil e chemarea ancestrala. Genele noastre mediteraneene (io am si o talasemie :) )
Oricum, la mare nu ma pasioneaza discotecile sau gagicile, doar o singura gagica in mod deosebit, si...marea. Imi place sa inot, am locurile mele linistite in care pot sa inot si câte 2 ore. Imi place rasaritul, farurile, digurile, porturile, vapoarele, minaretele, pestele, nisipul, briza, the works. Dar toate astea sunt probabil doar pretexte pentru adevarata chemare, care probabil, cum zisei, e ancestrala.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

INDIANUL

• Vizitator
Muntele sau marea?
« Răspuns #3 : August 04, 2006, 09:27:46 »
Citat
Altfel, desigur ca mi-ar placea sa urc mai multi munti.

aha, sa vezi ce-ti vine sa te arunci in prapastii cand te plictisesti sa tot urci si te intrebi:" mai dar ce dracu, nu se mai termina?". te uiti in sus:"auuu cat mai ee". te uiti in jos unde toate incep sa se departeze:"hai ca am urcat ceva". si in final ajungi in varf si zici"oaaaaa cum arata totuuul, a meritat sa urc pana aici" sau ca sa fii si mai bucuros:"i'm on the top of the woooorrllllldd". sau romanescul "sunt pe acoperisul lumiiii"(chiar daca nu este cel mai inalt munte, asa te simti. si ca sa nu fii total extaziat, constati cum am facut eu de Paste, ca ai uitat aparatul foto jos si iti vine sa-ti dai pumni in cap ca nu poti surprinde minunatia :-D  pai spune-mi tu, ai parte de asa ceva la mare?

muntele este exact ca viata. nu pot sa exprim dar asa simt eu.

ei Vladutz, tu esti ultimul dintre romanticii atrasi de mare. ce m-ar atrage la mare ar fi inotul(am facut inot si de aia m-am lungit). dar sa-i vezi pe toti cum emana fitze, cum vin la plaja incaltati in bocanci ca s-au facut manga pana noaptea tarziu, cum renunta seara la ascultatul marii si privitul lunii pline care reflectandu-se in apa, lumineaza totul si merg intr-o discotelnita ca sa se "distreze", iti strica si tie cheful. asa la munte, esti singur, tu si muntele si te manifesti exact asa cum esti in realitate.

anul asta se fac 10 ani de cand nu am mai fost la mare :smile:

Daca nu ai chef sa urci pe munte, te poti sui in masina si s-o iei pe niste drumuri forestiere, unde opresti unde vrei, sa stai cat vrei, sa faci gratar daca ai chef, sa-ti pui ce ai de baut sa se raceasca in izvorase atat de reci incat daca bagi mainile in ele, iti simti oasele mainii parca ar fi de sticla sparta in mii de cioburi. apropo, eu sunt unul din aia care din focul de la gratar, fac un foculet mic langa, unde la sfarsit ard eventualele gunoaie care ar ramane pe pajiste.

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
Muntele sau marea?
« Răspuns #4 : August 04, 2006, 10:35:36 »
Asta a fost cea mai nostima chestie   :lol:  :lol:  :lol:  

Citat din: "INDIANUL"
muntele este exact ca viata.

"sunt pe acoperisul lumiiii"(chiar daca nu este cel mai inalt munte, asa te simti. si ca sa nu fii total extaziat, constati ... ca ai uitat aparatul foto jos si iti vine sa-ti dai pumni in cap ca nu poti surprinde minunatia

Tare. Tare de tot.  :lol:

INDIANUL

• Vizitator
Muntele sau marea?
« Răspuns #5 : August 04, 2006, 10:48:28 »
nu mai, erau chestii separate. de aia le-am si scris separat. eu si alpinismul il vad precum viata.
oricum la urmatoarea cocotare pe munte, am avut grija sa imi iau cu mine si "l'appareil fotografique", ca ma invatasem minte. daca vrei sa le conexezi, poti folosi asta:data viitoare, am avut grija sa nu mai repet greseala.

Offline mada

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
Muntele sau marea?
« Răspuns #6 : August 04, 2006, 11:04:40 »
Da, dar alaturate dau o chestie cat se poate de adevarata

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
Muntele sau marea?
« Răspuns #7 : August 04, 2006, 11:40:42 »
domnu' Indianu', va rog frumos!!! Vlad este doar penultimul romantic atras de mare, da?! n-am mai fost din '98 la mare si...in fiecare vara imi ptomit ca, in vara ce va veni, voi merge SIGUUUR...acum e vara. la anul voi merge SIGUUUUR la mare.
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Muntele sau marea?
« Răspuns #8 : August 05, 2006, 04:03:55 »
Desigur ca si pe mine ma dezgusta partea manelistica a litoralului. De fapt, am trecut prin doua faze:

1) La inceput, pur si simplu reuseam sa-mi imaginez ca nu exista (partea manelistica). De, imaginatia mea era mai puternica. Auzeam doar marea. Ma ajutau mult cartile: cele mai pasionante lecturi le-am facut la mare. Acum vreo 10 ani, la amiaza, citeam "Le spleen de Paris" a lui Baudelaire, cu picioarele in apa portului Mangalia, pe treptele lui de piatra, lânga far. Vinerea ascultam chemarea muezinilor dinspre minaretul geamiei Esmahan Sultan, trageam in piept briza si mi se parea ca simt parfumuri condimentate si misterioase dinspre Orient. Faceam plimbari de câte 15-25 km pe plaja, cum imi era obiceiul si in Bucuresti, si asupra mea plimbarile astea au un efect narcotic, de transa. Ma ajutau sa ies cu totul din lumea seculara si sa trec (sau asa imi imaginam) in eternitatea oceanica. Nu mai auzeam decât valurile si visele mele haotice.
Cel mult, printre mormintele grecesti, ma imaginam in port, acum 2000 de ani, mirosind uleiurile parfumate ale fenicienilor, sau bând niste vin cu Ovidiu, poetul gingaselor iubiri :) Asta e extraordinar la orasele de pe malul marii, iesi din blocul unde niste tatari te gazduiesc (lasând la o parte cât de extraordinar e sa fii gazduit de urmasii Hoardei de Aur:)), te duci in spatele blocului sa arunci gunoiul in pubela, si te trezesti lânga un tumulus de acum doua milenii.

2) Treptat, pe masura ce imaginatia mea scadea in putere (asa se intâmpla cu noi toti, hélàs), am invatat, in loc sa ignor lumea, sa o accept, sa ma amestec cu ea. La urma urmelor, sunt si eu un om, unul dintre numerosii mic-burghezi (chiar foarte mic-burghezi) care se scalda o saptamâna in mare ca sa compenseze un an intreg de munca fara satisfactii. Iar porturile in general au fost mereu asa, colorate si mizerabile, zgomotoase, parfumate uneori, dar si imputite si decrepite. Si azi, in era manelelor, si acum 2000 de ani. Asa ca ma bucur in continuare de marmura antica, faruri, briza si vapoare, dar ma bucur si ca traiesc si vad viata mustind si fierbând in jurul meu, ma bucur ca sunt om si am defecte, ma bucur sa beau vin cu prieteni si colegi (in loc de Ovidius), si vreau sa invat sa ma bucur sa dansez in discoteca (pâna acum n-am reusit asta). Manelele imi amintesc ca Orientul nu e un vis de adolescent la noi, ci e viu si adevarat, sub nasul si in sângele nostru, splendid sau oribil, depinde tot de noi.

Nu spun ca am asimilat compet "turismul", inca mai cred ca turismul e un lucru burghez si superficial si din el nu inveti nimic, de asta nici nu imi pasa cât de civilizate sunt hotelurile de la mare sau cât de politicosi sunt chelnerii. Dar, incet, ma adaptez. Poate ca litoralul, pe lânga fascinatia marii, imi da si luxul de a ma multumi, macar o saptamâna pe an, cu mediocritatea mea. Muntele e prea maret, e magnific, in prezenta lui micimea mea ar fi apasatoare, sau, mai rau, cât as fi pe munte, m-as simti si eu maret, urias, as simti ca fac parte din ceva mai mare, mai universal, doar ca sa ma "prabusesc" la loc in orasul meu de câmpie...

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Muntele sau marea?
« Răspuns #9 : August 05, 2006, 04:17:28 »
Tu, noa, esti deja la Pucioasa, adica in paradis, ce-ti mai trebuie mare? In plus, Pucioasa a fost cândva un fund de mare, asa ca esti practic la mare.

INDIANUL

• Vizitator
Muntele sau marea?
« Răspuns #10 : August 05, 2006, 05:07:50 »
Citat
Tu, noa, esti deja la Pucioasa

te rog sa fii respectuos: nu zici Pucioasa ci Sulf City ;-)  :-D nu, Noa?

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
Muntele sau marea?
« Răspuns #11 : August 05, 2006, 09:11:28 »
Citat din: "Vlad"
Tu, noa, esti deja la Pucioasa, adica in paradis, ce-ti mai trebuie mare? In plus, Pucioasa a fost cândva un fund de mare, asa ca esti practic la mare.

fiind vorba de Pucioasa, de fund si de neam, se zice: FUND MARE, nu fund de mare, da?!
corect, Indi: Sulf City!!! bravo! ai retinut!!

Offline kp

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 138
Muntele sau marea?
« Răspuns #12 : August 06, 2006, 03:16:18 »
Sulfur

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
Muntele sau marea?
« Răspuns #13 : August 06, 2006, 03:18:39 »
cu populatia sa de sulfurosieni...

Offline Ciresar

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 31
Muntele sau marea?
« Răspuns #14 : August 09, 2006, 08:42:33 »
Luni plec in delta. Ma mint pe mine si pe ceilalti ca ma duc la festivalul de film. Aiurea. Ma duc sa fug de lume. Plec singura, cu un tren din zori. Daca n-as spune ca merg la festival, ca e lume multa si distractie, nu m-ar lasa nimeni sa plec singura. Nu am nevoie de acordul cuiva la 30 de ani, dar nu vreau sa las acasa o mama in pragul disperarii ca mi se intampla ceva.
Asadar...fug in delta. Sa citesc pe plaja pustie, sa ma plimb pe langa canal, sa dorm si sa plang fara sa fie cineva langa mine care sa ma consoleze.
Sunt deprimata de cateva luni...poate ca delta cunoaste remediul...
Indiene, mai exista o optiune, vezi?
<iframe  name="free photo and video sharing by myphotoalbum.com" width="455" height="155" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0"  src="http://clowdy.myphotoalbum.com/albumscroll.php?set_albumName=album02">MyPhotoAlbum free photo and video sharing</iframe>

INDIANUL

• Vizitator
Muntele sau marea?
« Răspuns #15 : August 09, 2006, 09:22:44 »
Sa faci poze multe si cand te intorci sa ne zici impresiile si sa ne arati pozele, ca in Delta nu am fost deloc si chiar ma bate un gand

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
Muntele sau marea?
« Răspuns #16 : August 16, 2006, 09:27:58 »
Citat din: "ciresar1988"
Luni plec in delta. Ma mint pe mine si pe ceilalti ca ma duc la festivalul de film. Aiurea. Ma duc sa fug de lume. Plec singura, cu un tren din zori. Daca n-as spune ca merg la festival, ca e lume multa si distractie, nu m-ar lasa nimeni sa plec singura. Nu am nevoie de acordul cuiva la 30 de ani, dar nu vreau sa las acasa o mama in pragul disperarii ca mi se intampla ceva.
Asadar...fug in delta. Sa citesc pe plaja pustie, sa ma plimb pe langa canal, sa dorm si sa plang fara sa fie cineva langa mine care sa ma consoleze.
Sunt deprimata de cateva luni...poate ca delta cunoaste remediul...
Indiene, mai exista o optiune, vezi?

da' de ce esti matale asa de necajita?! :console:

INDIANUL

• Vizitator
Muntele sau marea?
« Răspuns #17 : August 16, 2006, 09:49:01 »
pai ai venit tu si a plecat Ciresara in Delta. i-am zis sa-mi aduca drept cadouri: o cutie cu tantari "Made in Delta", o oala cu bors pescaresc, poze, impresii si...sa lase supararea in Delta sa o manance pestii rapitori. :-)

Offline lara

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 14
Muntele sau marea?
« Răspuns #18 : August 20, 2006, 01:37:59 »
Citat
Altfel, desigur ca mi-ar placea sa urc mai multi munti.

aha, sa vezi ce-ti vine sa te arunci in prapastii cand te plictisesti sa tot urci si te intrebi:" mai dar ce dracu, nu se mai termina?". te uiti in sus:"auuu cat mai ee". te uiti in jos unde toate incep sa se departeze:"hai ca am urcat ceva". si in final ajungi in varf si zici"oaaaaa cum arata totuuul, a meritat sa urc pana aici" sau ca sa fii si mai bucuros:"i'm on the top of the woooorrllllldd". sau romanescul "sunt pe acoperisul lumiiii".

interesant.citindu'ti postul,regaseam exact senzatiile pe care le am de fiecare data.
 insa la faza cu "acoperisul lumii" sau "on the top of the world",am avut o imensa,imensa(da' stii cat de imensa??) frustrare,prin faptul ca eu nu pot simti asa ceva.
  merg la munte de fiecare data,urc tot ce se poate,am facut si trasee in care se urca in genunchi,si,in afara de oboseala si dorinta de a fi mai repede jos,nu am altceva.a,ar mai fi satisfactia ca depasesc greul cel mai greu.insa am o opacitate a dracu de frustranta in fata peisajelor,oricat de salbatice si impresionante ar fi.(impresionante pt ceilalti;-)   )
spre ex,anul acesta am facut vf Omu.2507 m.traseu mijto(cre'ca),toti se entuziasmau pe langa mine,etc.singura mea placere a fost ceaiul de la cabana din varf.avea fructe de padure,lamaita,vanilie,si o groaza de alte chestii pe care nu le'am retinut.si norii.
priveam in jur,incercand sa'mi intiparesc pe scoarta toate acele privelisti pe care nu le puteam gusta.mi le amintesc acum,si'mi par mai vii decat atunci.dar nu suficient cat sa simt acea bucurie interioara numita "extaz in fata naturii" :weep:  :weep:

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Muntele sau marea?
« Răspuns #19 : August 21, 2006, 03:50:50 »
Poate ca nu regasesti in mostenirea ta intipariti muntii.

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
Muntele sau marea?
« Răspuns #20 : August 24, 2006, 09:51:17 »
Anul asta a fost marea. marea cea mare , neagra-albastra foarte calda..cu rasarit superb si nopti cu ploi de stele.  A fost vama veche cu ce a mai ramas din aerul ei noncomformist , a fost un sentiment de eliberare ( uneori usor fortat si multa dolce vita ....a fost bronz, au fost carti, a fost cafea multa si tigari si conversatii dincolo de "ce ai mai facut" repetat pana la exasperare.  e drept au fost si multi oameni habarnisti si fara nici o treaba , plantati acolo din snobism sau din inerita anturajului, au fost nopti cu foc pe plaja si dans pana dimineata.....
 cu siguranta vara asta a fost sub semnul Marii.

Astept insa toamna , ca pe un inceput, si cred ca va incepe muntele de atunci....mi-e dor de copaci dar ii vreau cu haine galbene aramii, si nori usori de ploaie...

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
Muntele sau marea?
« Răspuns #21 : August 24, 2006, 10:38:39 »
"In toamna asta-mi pare, înca nu m-am nascut"...

INDIANUL

• Vizitator
Re: Muntele sau marea?
« Răspuns #22 : Septembrie 28, 2006, 09:25:16 »
Vlad tu mai vii la conferinta aia de pisichiatrie la Craiova? ca trecui in seara asta prin fata Teatrului National si sunt bannere puse cu asta. Plin de lume, toti la 4 ace.

Patratele tu inca sa nu vii in Craiova ca centrul e facut pulbere intors cu curu in sus. in schimb din octombrie te invit sa vezi unicat in Tara Romaneasca: fantana muzicala(ca aia din fata Hotelului Bellagio din Las Vegas) cu coregrafie realizata de fantana in acord cu muzica. o splendoare. de 6 luni se chinuie la ea. acum au adus chinezi sa o termine. cica pe unde au facut asa ceva a devenit instantaneu obiectiv turistic. Nea Aurica Solomon sa traiasca, ca nu l-am votat, dar o sa-l, ca a facut super Craiova in doar 2 ani.

Uite si fantana originala din Bellagio pe care vor s-o copieze:
http://www.youtube.com/watch?v=AbuyU-tXIDE&mode=related&search=

ps:scuzati ca postai aici dar nu stiam unde si nici rabdare sa caut nu avusai.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #23 : Septembrie 28, 2006, 10:11:04 »
Haaaa, Indiene, salutari!

Nu, nu mai ajung la conferinta nationala de psihiatrie de la Craiova. :( Am ramas singur la spital, foarte dragut, pot sa fac ce vreau cu pacientii :)
Spor.

Offline Qvadratus

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 130
« Răspuns #24 : Septembrie 29, 2006, 01:09:14 »
Nu vin deocamdată Indiene, pînă nu mă botez în Olt nu îndrăznesc ........  :P

P.S. Bafta la ............. ÅŸtii tu ce !
Victoriile sunt efemere, doar eÅŸecurile sunt permanente......

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #25 : Octombrie 19, 2006, 01:50:13 »
Muntele clar.

Marea e prea colorata acum pentru gustul meu.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #26 : Octombrie 19, 2006, 08:05:33 »
Marea e colorată, sau "litoralul"?

Offline Indianul

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 92
  • ramas bun...
« Răspuns #27 : Octombrie 19, 2006, 05:27:11 »
Marea probabil. Ca e neagra.
ramas bun...

Offline Heruvim

• Admin
  • Ucenic
  • Mesaje postate: 105
    • Idei in graba
« Răspuns #28 : Octombrie 20, 2006, 12:28:34 »
Marea....(litoralul e bonus).

era plina de tot felul de alge si ganganii care ciupeau cind am fost ultima oara.
Ne intoarcem mereu la prima iubire, dar de fiecare data cu alt scop. :D

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #29 : Octombrie 20, 2006, 08:04:38 »
Sigur. Mai bine sa te muste un urs decat o ganganie acvatica :)