Autor Subiect: Realitatea e o pilula ce trebuie inghitita  (Citit de 1209 ori)

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 1.095
Realitatea e o pilula ce trebuie inghitita
« : Iulie 27, 2006, 03:01:17 »
Chiar daca avem parte de realitate in tot timpul in care NU stam pe forum, realitatea e mai mult decât ceea ce vedem zilnic.
La sugestia lui Mada, a luat fiinta aceasta sectiune, in care putem discuta lucruri concrete si reale.
..o clipa de tacere. Asta e patria.

Offline lester bangs

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 28
« Răspuns #1 : Iulie 27, 2006, 03:30:59 »
realitatea e pentru cei care nu pot suporta drogurile :-P

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
« Răspuns #2 : Iulie 27, 2006, 03:59:32 »
deci...pt mine nu e!!! offff!!! stai sa mai trag o linie!
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline noa

• Admin
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 363
« Răspuns #3 : Iulie 28, 2006, 05:08:04 »
la sugestia lu' Mada a luat nastere aceasta sectiune, dar Mada n-a venit la taierea buricului...
traiesc, iar asta imi ocupa toata viata!

Offline tapirul

• Administrator
  • MeÅŸter
  • Mesaje postate: 343
  • Concitadin
« Răspuns #4 : Septembrie 14, 2006, 09:09:42 »
Pilula e o realitate amară. Neînghiţită

iuliana

• Vizitator
« Răspuns #5 : Septembrie 14, 2006, 10:12:00 »
Citat din: "tapirul"
Pilula e o realitate amară. Neînghiţită

ai dreptate, ca e o realitate amara si neinghitita, dar daca nu ai pilula asta nu traiesti.

nu stiu, cred ca toti ne am dori sa traim intr-o realitate dulce si mieroasa, dar nu stiu cat ne-ar satisface aceasta realitate ca pana la urma, noi oamenii ne dorim aceasta dulceata, dar totusi preferam duritatea, ea exista si nu stim de ce e?, dar e.

e cantecul acela de la alphaville, forever young, stiu ca nu are nici o legatura directa cu realitatea, dar are o chestie frumoasa: "Hoping for the best, but expecting the worst", cred ca asa suntem noi oamenii, speram bunul, dar prin astetarea raului, ne facem singuri rai, de aceea realitatea e o pilula amara.

Cand ma gandesc ca toti oamenii am putea sa traim cum zice John Lennon "Imagine all the people / Living life in peace... ", chiar s-ar putea, nu stiu cred ca da, sa traim pana la urma ca o turma de oi, cu un cioban care sa ne conduca si toti sa traim fara clase sociale , fara nimic, si atunci cred ca am uita de o realitate dura si am avea o realitate frumoasa, am ajuns rau, iau din biblie lucruri.

Nu stiu, fiecare crede ce vrea despre realitate dar eu cred ca se poate sa trecem peste o realitate dura.

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #6 : Septembrie 14, 2006, 02:40:43 »
Realitatea e idealul normalului. Doar ca aici e mai mult spleen decat ideal.

Offline lester bangs

• Admin
  • Tânara calfă
  • **
  • Mesaje postate: 28
« Răspuns #7 : Septembrie 14, 2006, 07:22:48 »
Fantasy is what people want but reality is what they need (Lauryn Hill)

iuliana

• Vizitator
« Răspuns #8 : Septembrie 15, 2006, 12:03:54 »
Citat din: "lester bangs"
Fantasy is what people want but reality is what they need (Lauryn Hill)

e o chestie cam dualista aici, oamenii doresc ceva dar au nevoie de altceva, eu cred ca ceea ce doresti te face fericit, si prin faptul ca tu nu esti in stare (desi daca ai incerca ai pune-o in realitate)sa o pui in "realitate", preferi sa zici ca e imposbila.

Offline danya

• Admin
  • Ucenic-ÅŸef
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #9 : Septembrie 16, 2006, 11:30:05 »
There is no spoon.
invatam de mici ca ceea ce ne inconjoara este real, concret , obiectiv. de fapt senzatii pe care am invatta de la altii care au invatat de la cei dinaintea lor sa le denumeasca. realul se raporteaza la timp si la efectele timpului asupra lui sau la consecintele ce decurg dintr-o anumita actiune la un moment dat.
prin urmare majoritatea denumim ceea ce se gaseste in jurul nostru prin limbaj comun ca fiind realitae obiectiva.

iluziile - si nu fanteziile ( aestea tin de dorinte ascunse ) sunt imagini subiective ale unei realitati dorite in genere-eventual chiar realitati subiective.  

cel mai complicat este jocul iluzie-realitate raportat la  nivelul relatiei intre doi/.mai multi oameni. pe de o parte datorita unei lipse de comunicare, alteori datorita lipsei unui limbaj comun , si terminand de fapt cu conflictul intre asteptari( iluzii) si ceea ce primesti( realitatea- subiectiva insa  pentru ca tu apreciezi ceea ce ti se da facand un raport la ceea ce astepti)

Offline ianiiasu

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Realitatea e o pilula ce trebuie inghitita
« Răspuns #10 : Februarie 26, 2007, 12:32:01 »
Apropo de realitati ce trebuie inghitite, una dintre ele e ca tre' sa-i acceptam pe cei din jurul nostru.Dar sa ma lamureasca si pe mine cineva ce inseamna de fapt acceptarea asta?Inseamna oare ca nu am voie sa-mi exprim parerea despre ceva sau cineva atunci cand nu sunt de acord cu lucrul sau persoana respectiva?Sa zicem ca accept persoana dar nu pot accepta faptele ei."Sa zicem" doar, pentru ca de fapt e un pic cam greu lucru asta, cel putin mie mi-e.Nu stiu cat de coerenta am fost dar daca cineva a inteles ce-am vrut sa spun, va rog sa ma lamuriti si pe mine care e faza cu acceptarea asta?
"Ispravile unui nebun fac rana/Si paguba chiar diavolului in persoana."

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #11 : Februarie 26, 2007, 03:21:17 »
Păi, crez că are legătură cu faptul că nu prea poÅ£i să schimbi ceva. Adică, nu poÅ£i să schimbi oamenii, sau poÅ£i, dar e îngrozitor de greu ÅŸi de lipsit de satisfacÅ£ii, dar adesea eÅŸti obligat să convieÅ£uieÅŸti cu ei. 
În al doilea rând, înseamnă că nici un om nu este cu adevărat demn de dispreţ. Deja e un lucru de care trebuie să ne amintim. Eu aş face şi pasul următor: toţi oamenii sunt demni de interes. Toţi poartă o taină, cu care adesea se şi îngroapă, din lipsa de timp şi interes, precum şi din egoismul şi dispreţul celorlalţi. Cu fiecare om moare o Americă virgină. Dacă nu altceva, măcar curiozitatea ar putea să ne ajute cu "acceptarea" asta.

Offline ianiiasu

• Trecător
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #12 : Februarie 26, 2007, 05:40:57 »
In legatura cu acceptarea persoanei si/sau actiunilor ei, Ortega y Gasset se intreba cat de mult ne apartin propriile actiuni si cat anume din ceea ce facem e proprie initiativa.Poate asa am avea o scuza, sau poate nu.
"Ispravile unui nebun fac rana/Si paguba chiar diavolului in persoana."

Offline dalV

• Administrator
  • MeÅŸter
« Răspuns #13 : Februarie 26, 2007, 10:12:03 »
Tot in Ortega y Gasset am găsit resubliniată ideea că noi suntem singurele animale obligate să aleagă în fiecare clipă. Nu avem de ales pentru că trebuie să alegem.